Τα τραγικά λάθη της αμυντικής γραμμής, μερίδιο για τα οποία φέρει και ο ίδιος ο Πορτογάλος με την επιλογή του να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τον ανέτοιμο Αβραάμ Παπαδόπουλο, η έλλειψη συγκέντρωσης και η κακή συμπεριφορά στις στημένες φάσεις στις οποίες μάλιστα στις προπονήσεις που είχαν προηγηθεί είχε επιστήσει την προσοχή των διεθνών, έκαναν έξω φρενών τον Πορτογάλο που στην ανάπαυλα προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να ξυπνήσει τους Ελληνες παίκτες.

«Πώς παίζουμε έτσι; Τους κοιτάζουμε να κάνουν ό,τι θέλουν κι εμείς δεν αντιδράμε. Ξυπνήστε» ήταν μερικές από τις ατάκες που είπε σε έντονο ύψος απευθυνόμενος προς τους παίκτες ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Φευ όμως, οι φωνές δυστυχώς πήγαν στον βρόντο αφού και στο τρίτο τέρμα των Βόσνιων η ελληνική άμυνα πιάστηκε κοιμώμενη.

Ολα αυτά συνέβησαν, βέβαια, πάνω στην ένταση του αγώνα και με το σφύριγμα της λήξης δεν δόθηκε συνέχεια. Το αντίθετο. Ο Φερνάντο Σάντος φρόντισε να ρίξει γρήγορα τους τόνους λέγοντας μεταξύ άλλων «Δεν ήρθε και η καταστροφή».

Αυτό ήταν περίπου το σύνθημα που επικρατούσε και στα αποδυτήρια. «Ολοι μία γροθιά να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για κατάκτηση της πρώτης θέσης». Αλλωστε, όπως ειπώθηκε «Είναι κάτι που το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν».

Πηγή: Goal