Ας μη γελιόμαστε, το απόλυτο (βαθμών) στα πέντε ματς που απομένουν είναι πλέον μονόδρομος.

 

Με τους 3 βαθμους της διαφοράς που απέκτησαν οι Βόσνιοι ύστερα από την αναμέτρηση στο «Μπίλινο Πόλιε», οι ελπίδες μας παίζονται σε διπλό ταμπλό. Πρώτον, να μη χαθεί ούτε... σπόρι στα εναπομείναντα παιχνίδια. Δεύτερον, ν' αναπέμψουμε δεήσεις στον Θεό του ποδοσφαίρου ότι οι Βόσνιοι κάπου θα σκαλώσουν, στη Σλοβακία, τη Λιθουανία, οπουδήποτε. Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη θεϊκή εύνοια, αφού όσο και να έχει ανέβει επίπεδο η ομάδα του Σάφετ Σούσιτς, δεν είναι ακαταμάχητη και ανίκητη. Το ζήτημα είναι ν' αποστούμε εμείς από επιπολαιότητες και εμφανίσεις σαν τη χθεσινοβραδινή.

 

Φυσικά, το από εδώ και πέρα προϋποθέτει προσήλωση και όχι εσωστρέφεια για όσα έγιναν ή δεν έγιναν χθες το βράδυ. Αλλωστε, κάθε ομάδα έχει δικαίωμα στην ήττα, πόσω μάλλον η δική μας, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε υπολογίσιμο μέγεθος στο διεθνές στερέωμα, δίνοντας πολλές χαρές στον κόσμο. Αυτό, βέβαια, δεν συνεπάγεται αυτόματη διαγραφή από τη μνήμη της εικόνας που βγήκε στη Ζένιτσα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο.

 

Η εικόνα, λοιπόν, ήταν αμείλικτη: η Εθνική δεν έχασε απλώς, παραδόθηκε άνευ όρων. Και υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ του ενός πράγματος και του άλλου. Μας πίκρανε, όπως και να το κάνουμε, η ευκολία με την οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέβασε τα χέρια, η αδυναμία υου να διαχειριστεί την κατάσταση που συνάντησε στην έδρα των Βόσνιων και το πόσο γρήγορα βγήκε εκτός παιχνιδιού. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία της συζήτησης για τις όποιες απουσίες υπήρχαν. Οι απόντες είναι πάντα οι καλύτεροι! Δεν έχει ποτέ νόημα μία τέτοια κουβέντα. Η ουσία είναι ότι αυτοί που έπαιξαν δεν κατάφεραν ν' αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και δεν πρόκειται για... χθεσινούς παίκτες, χωρίς παραστάσεις και δίχως αξία.

 

Με αυτά τα δεδομένα, η επικράτηση της Βοσνίας ήταν πέρα ως πέρα δίκαιη. Και μάλιστα, οι πρωταγωνιστές ήταν δύο παίκτες που όταν ξεκινούσαν το επαγγελματικό τους ταξίδι βίωσαν τη χειρότερη εκδοχή του ποδοσφαιρικού ξερολισμού. Οι κήνσορες είχαν βγάλει τον Τζέκο, κάποτε, «ξυλοκόπο» και τον Μουσίμοβιτς «χοντρό». Χθες έδωσαν για μία ακόμη φορά την απάντησή τους.

Πηγή: SportDay