Facebook Pixel «Θλιβερό αυτό που έγινε με την ΑΕΚ...»
| 2013-04-22 20:39:00

«Θλιβερό αυτό που έγινε με την ΑΕΚ...»

«Θλιβερό αυτό που έγινε με την ΑΕΚ...»

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ μίλησε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης τονίζοντας πως είναι πραγματικά θλιβερό, ενώ για την διοικητική κατάσταση της Ένωσης ανέφερε «όταν πήραμε το πρωτάθλημα το 2008 και το πήρε ο Ολυμπιακός στα χαρτιά. Μετά δεν ξέρω ποιος έκανε τι, ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση».

Αναλυτικά όσα είπε στον «ΑRENA 89,4»:

Για τον υποβιβασμό της πρώην ομάδας του, της ΑΕΚ: «Στεναχωριέμαι για την ΑΕΚ, αλλά και για όλα τα παιδιά της ΑΕΚ. Πραγματικά είναι θλιβερό να γίνονται αυτά τα πράγματα».

Για τις διαφορετικές συνθήκες που συνάντησε στην Ιταλία και στη Ρόμα: «Γενικώς είναι διαφορετικά τα πράγματα στο εξωτερικό, όχι μόνο στην Ιταλία. Η ομάδα μπορεί να χάνει εντός έδρας 4-0 αλλά οι οπαδοί όχι μόνο δεν κάνουν επεισόδια, αλλά στηρίζουν κιόλας την ομάδα».

Για την διοικητική κατάσταση στην ΑΕΚ: «Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα διοικητικά, δεν ήξερα τι γινόταν. Εγώ έβλεπα πως προσπαθούσαν να κάνουν κάτι, ειδικά όταν πήραμε το πρωτάθλημα το 2008 και το πήρε ο Ολυμπιακός στα χαρτιά. Μετά δεν ξέρω ποιος έκανε τι, ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση, αλλά είναι λυπηρό για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός πως μίλησε κολακευτικά γι' αυτόν ο Ντίνο Τζοφ: «Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρεται για μένα με τα καλύτερα λόγια ο Τζοφ, αλλά εγώ κοιτάω να βελτιώνομαι όσο το δυνατόν περισσότερο καθημερινώς, ώστε να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της Ρόμα και του ιταλικού πρωταθλήματος».

Για τον Τότι: «Δεν είναι ο αρχηγός της Ρόμα, είναι η ιστορία της Ρόμα! Είναι σπάνιος άνθρωπος, είναι πιο απλός και από τους απλούς. Όχι μόνο κάθε λεπτό, αλλά κάθε δευτερόλεπτο κερδίζεις πράγματα από αυτόν. Είναι ένας μύθος. Δεν περιγράφεται με λόγια , χαιρετάει και μιλάει με τον καθένα, πειράζει όλους μέσα στην ομάδα, βοηθάει και όλους εμάς τους μικρούς».

Για το αν υπάρχουν επεισόδια στην Ιταλία: «Σίγουρα, υπάρχουν πολλές αντιθέσεις και επεισόδια. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν επεισόδια, αλλά σαν αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα. Είτε ΠΑΟΚ-Άρης, είτε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, είτε ΑΕΚ-Ολυμπιακός, είτε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, πάντα γίνονταν και γίνονται πολύ άσχημα πράγματα. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα στο εξωτερικό και εδώ στην Ιταλία».

Για τα διαφορετικά βιώματα που ζει στην Ιταλία: «Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Μπορεί να ξυπνήσεις μια μέρα και να μην έχει όρεξη να πας για προπόνηση. Πας στο αθλητικό κέντρο όμως και θα μιλήσεις με 5 ανθρώπους ειδικούς, θα σε ενθαρρύνουν, θα σου δώσουν ενέργεια ώστε να κάνεις με διάθεση προπόνηση και να τα δώσεις όλα. Πραγματικά, απολαμβάνουμε κάθε προπόνηση μας».

Για την ελληνική «παροικία» που έχει δημιουργηθεί στην Ιταλία: «Ο ένας βοηθάει τον άλλο. Μιλάμε ο ένας με τον άλλον, όλοι μιλάμε μεταξύ μας. Με τον Νίνη, τον Τοροσίδη που είμαστε και μαζί στη Ρόμα, με τον Τζόρβα που είναι στο Παλέρμο, τον Γκέντσογλου από το Λιβόρνο".

Για τον Τοροσίδη: «Χαίρομαι πολύ για τον Βασίλη. Έκανε το άλμα που ήθελε στην καριέρα του, ήρθε βέβαια και από ένα μεγάλο και οργανωμένο κλαμπ, τον Ολυμπιακό, αλλά και πάλι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Έχει τρελαθεί με τον Τότι και αυτός! Η Ρώμη είναι υπέροχη πόλη, φανταστική πραγματικά!»

Για το αν θα ερχόταν ξανά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ: «Πολύ δύσκολα. Δεν είναι θέμα Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ, αλλά του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό με προβληματίζει κι αν μου γινόταν πρόταση, δε θα έμπαινα καν στον κόπο να το σκεφτώ. Μπορεί και νωρίτερα από 10 χρόνια να επιστρέψω, αλλά τώρα στα 22 μου δεν θα γυρνούσα πίσω».

Για το αν καταφέρει η Εθνική Ελλάδας να περάσει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Είχαμε ένα άτυχο, αρνητικό αποτέλεσμα στη Βοσνία. Αλλά, νομίζω πως όπως πάντα, η Ελλάδα θα βρει τον τρόπο και θα είμαστε εκεί, στη Βραζίλια!».

Για το τι του έκανε εντύπωση από το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν παρακολούθησα πολύ, γιατί παίζαμε τις ίδιες ώρες, αλλά ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναπτυχθεί πολύ, ο Αστέρας έκανε πολύ καλή πορεία. Κυρίως, όμως, στεναχωριόμουν για τον Άρη, για την ΑΕΚ. Τα έβλεπα και έλεγα «δε γίνονται αυτά τα πράγματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags