Facebook Pixel To λαβράκι που έγινε καρχαρίας!
| 2013-04-26 14:15:00

To λαβράκι που έγινε καρχαρίας!

To λαβράκι που έγινε καρχαρίας!

Με ανυπομονησία που ξεπερνούσε τη λαχτάρα ανέμενε η παγκόσμια ποδοσφαιρική πιάτσα το "clasico" στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και επιτέλους οι ευχές μας (φαίνεται ότι) θα πιάσουν τόπο! Γράφει ο Βασίλης Σκουντής. 
 

Απλώς, εκτός κι αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, αυτό το... clasico θα λέγεται «Der Klassiker» και βεβαίως δεν θα είναι ισπανικό αλλά γερμανικό!

Ούτως ειπείν, στις 25 Μαΐου το «Γουέμπλεϊ» δεν θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και τους (Καστιγιάνους και Καταλανούς) «afιcionados», αλλά την Μπάγερν Μονάχου, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τους Γερμανούς «fans»...

...και όπως έγραψε αργά προχθές το βράδυ ο φίλος μου ο Γιάννης Φιλέρης στο Facebook, «με ογδόντα χιλιάδες Γερμαναράδες στο Λονδίνο, σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα του Τσόρτσιλ»!

Ολα αυτά, βεβαίως, προς το παρόν ισχύουν υπό αίρεσιν, διότι μεσολαβούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί, οι οποίοι, ωστόσο, συνιστούν ένα «mission impossible» ένθεν κι ένθεν: η μεν Ρεάλ θα κυνηγήσει το 3-0, η δε Μπαρτσελόνα το 5-0 κι όχι απέναντι σ' όποιον κι όποιον, αλλά (αμφότεροι) κόντρα σε Γερμανούς!

Πλάκα πλάκα, με αυτή την (ασφαλώς απροσδόκητη) εξέλιξη, θα δικαιωθεί πανηγυρικά μετά από καιρό ο Λίνεκερ που έλεγε ότι «στο τέλος νικούν οι Γερμανοί», ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση παίζεται η ταυτότητά τους: εάν δηλαδή οι νικητές θα είναι Βαυαροί ή Βεστφαλοί!

Σε αντίθεση με την παλιά (πολεμική) συμμαχία, τώρα οι δυνάμεις του Αξονα άφησαν έξω τους Ιταλούς και είναι σκέτες γερμανικές...

...και επίσης σε αντίθεση με τα διατρέξαντα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε αυτές τις δυνάμεις προσχώρησαν ασμένως και οι Πολωνοί που εκπροσωπούνται από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι!

Εχει σημασία αυτό, διότι η εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία έγινε το φιτίλι που άναψε τη φωτιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ οι αλλεπάλληλες εισβολές του Λεβαντόβσκι στη μικρή περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν την εστία του Λόπεθ παρανάλωμα του πυρός!

Τη βρήκε μπόσικη την άμυνα του Μουρίνιο ο Λεβαντόβσκι και όχι μόνο την έκανε τελατίνι, αλλά επιφυλάσσεται κιόλας...

Το εννοώ αυτό, διότι στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA διάβασα μια δήλωσή του με την οποία χαρακτηρίζει την επίδοσή του «almost perfect»: σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει «σχεδόν τέλεια» και προφανώς ο Πολωνός φορ είχε στον νου του την ατάκα του Σαλβαδόρ Νταλί ότι «η τελειότητα είναι μια ουτοπία που δεν πρέπει να την κυνηγάμε, γιατί δεν θα τη φτάσουμε ποτέ»!

Δεν ξέρω για την τελειότητα (όπως την εννοεί ο Λεβαντόβσκι), αλλά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μάλλον θα τον φτάσουν: ή μάλλον θα τον ξαναφτάσουν, διότι η Μπορούσια δεν είναι δα και Σταχτοπούτα για να χάσει το γοβάκι της και να περιμένει να της το φέρει το βασιλόπουλο του παραμυθιού!

Για τους ξεχασιάρηδες, οφείλω να υπενθυμίσω ότι οι λεγάμενοι είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές Ευρώπης στις 28 Μαΐου του 1997 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, όπου (με προπονητή τον Χίτζφελντ και σκόρερ τον Ρίντλε και τον Ρίκεν) νίκησαν τη Γιουβέντους με 3-1...

...και τώρα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν δριμύτεροι!

Δριμύτεροι, διότι τότε οι Βεστφαλοί είχαν γνωρίσει μία ήττα στη φάση των ομίλων (από την Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ τώρα οι άτιμοι προελαύνουν αήττητοι: στους έντεκα αγώνες που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, έχουν σημειώσει επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, οπότε νομιμοποιούνται να ελπίζουν ότι αυτή η άπταιστη διαδρομή θα τους βγάλει στο «Γουέμπλεϊ»...

...και εκεί, κόντρα στη συμπατριώτισσά της, γαία πυρί μειχθήτω!

Βεβαίως, το ορθόν θα ήταν να γράψω Γκέτσε πυρί μειχθήτω, διότι το διεστραμμένο μου μυαλό έχει ήδη πλάσει το πιο σατανικό σενάριο για εκείνη τη βραδιά: ο τελικός, λέει, να κριθεί στα πέναλτι και ο παίκτης που θα εκτελέσει το τελευταίο και κρισιμότερο να είναι ο Γκέτσε...

...που θα βλέπει από εδώ τη γυναίκα του κι από εκεί το αίσθημά του!

Αλλά, διάβολε, φαντάζομαι πως ο Κλοπ, που είναι... γάτος με πέταλα, θα τον αφήσει εξω από αυτή την ψυχοφθόρο δικαδικασία, όπως επίσης και τον Λεβαντόβσκι που μέχρι τότε μπορεί κι ελόγου του να έχει υποκύψει στον βαυαρικό πειρασμό, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η δική του ρήτρα είναι πολύ μικρότερη απ' αυτήν του Γκέτσε!

Παρεμπιπτόντως, ο Λεβαντόβσκι αντί για τη Βεστφαλία θα μπορούσε να κατοικοεδρεύει στην Παιανία: το καλοκαίρι του 2008 ο τότε 20χρονος και άσημος Πολωνός φορ της Ζνιτς Προύτζκοβ είχε προταθεί από τον Γιάτσεκ Γκμοχ στον Παναθηναϊκό που κινητοποιήθηκε με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών, οι οποίες όμως ήταν αρκετές για να τον αρπάξει η Λεχ Πόζναν!

Το κακό για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν τόσο το ότι έχασε το λαβράκι που λεγόταν Λεβαντόβσκι και έμελλε να έχει τεράστια μεταπωλητική αξία, όσο το ότι φόρεσε το παλτό του Ροντρίγκο ντε Σόουζα!

Πέντε χρόνια αργότερα ο Λεβαντόβσκι από λαβράκι μεταμορφώθηκε σε καρχαρία που κατακρεούργησε τους Μαδριλένους...

...και ελπίζει ότι αυτή η σχεδόν τέλεια εμφάνισή του θα οδηγήσει την Μπορούσια στο «Κlassiker» του Λονδίνου!

Πηγή: Goal
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags