Facebook Pixel "Χρειαζόμαστε σχολές παραγόντων"!
| 2013-04-29 13:15:00

"Χρειαζόμαστε σχολές παραγόντων"!

"Χρειαζόμαστε σχολές παραγόντων"!

"Καρφί" του Σάκη Τσιώλη μέσω sportdog για Σαββίδη και αποθέωση Δώνη: "Καταξιωμένος προπονητής"! "Βλέπει" Κυπελλούχο και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίπολη.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον σκύλο για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και για την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, μετά από το παιχνίδι. Διαβάστε τι μας είπε αναλυτικά:  
Πώς αισθάνεστε που είστε στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι δικαίωση για εσάς;

"Είναι μία στιγμή που νιώθεις υπερήφανος για όλη αυτή την προσπάθεια. Βγαίνουν κόποι πολλών χρόνων στο γήπεδο και είμαι ευχαριστημένος. Είναι μία ανταμοιβή. Και μία πρόκριση επί του ΠΑΟΚ που ήταν απόλυτα δίκαιη". 

 
Αν στην αρχή της σεζόν σάς έλεγε κάποιος ότι θα διεκδικούσατε θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο, θα το πιστεύατε;
"Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι μέσα στους δύο πολύ μεγάλους στόχους της. Θα κοιτάξουμε να το βιώσουμε όσο μπορούμε πιο δυνατά. Εντάξει όλα ξεκινάνε από την οργάνωση και τη λειτουργία της ομάδας και ο Αστέρας Τρίπολης είναι υπόδειγμα λειτουργίας".
 
Εκτός από υπόδειγμα λειτουργίας σε οργανωτικό επίπεδο, ο Αστέρας αποτελεί και αγωνιστικό υπόδειγμα φέτος...
"Τι να πω τώρα εγώ; Ο εκάστοτε προπονητής που μπορεί και βρίσκει ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης, νιώθει προνομιούχος που μπορεί να κάνει τη δουλειά του όπως θέλει". 
 
Η νίκη επί του ΠΑΟΚ έφερε εξελίξεις, με τον Δώνη να αποχωρεί από τον Δικέφαλο.
"Οι διοικούντες και ο κόσμος στις ομάδες δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν μόνο οι νίκες, αλλά και άλλα αποτελέσματα. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο κρίνονται τα πάντα. Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, όλοι ξέρουν την αξία του και λυπάμαι που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα για εκείνον. Είναι δυσάρεστο. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Κι εγώ ήμουν στην ίδια θέση με τον Δώνη, όταν έφυγα από τον Άρη. Αυτό που θέλω να τονίσω, όμως, είναι ότι έχουμε σχολές προπονητών, αλλά μάλλον χρειαζόμαστε και σχολές παραγόντων και φιλάθλων".
 
Τελικά μείνατε στον Αστέρα. Μπορούμε τώρα να πούμε ονόματα ομάδων που σας προσέγγισαν; 
"Αυτές οι δύο-τρεις ομάδες από την Ελλάδα που έχουν γραφτεί, ο καθένας τις ήξερε. Εγώ από την πρώτη στιγμή ήθελα να μιλήσω πρώτα με τον Αστέρα. Ήταν τιμητικό να ενδιαφέρονται μεγάλες ομάδες, σε φιλολογικό επίπεδο, για εσένα. Και λέω σε φιλολογικό επίπεδο, γιατί όταν έχω συμβόλαιο με μία ομάδα δεν μπορώ να μιλήσω με άλλους. Τα τελευταία χρόνια κάνω προετοιμασία στη Βερόνα και έχω πολύ καλές σχέσεις με τον διευθυντή της τοπικής ιταλικής ομάδας. Ήρθε στην Ελλάδα, τον φιλοξένησα και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή να συνεργαστούμε. Αυτό ήταν το ενδιαφέρον που υπήρχε από το εξωτερικό. Μακάρι κάποια στιγμή στο μέλλον να το κάνω, να ξεφύγω και από την Ελλάδα".
 
Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό το σενάριο σε έναν μήνα ο Αστέρας να είναι Κυπελλούχος και η ομάδα που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ; 
"Νομίζω ότι είναι ένα σενάριο που είναι πολύ κοντά! Κι αυτή η αυτοπεποίθηση πηγάζει από την κατάσταση των ποδοσφαιριστών μου. Περιμένουμε και θα δούμε...".

Επιμέλεια: Γιώργος Κτενάς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags