Ουσιαστικά, αναφερόταν στην περσινή χαμένη ευκαιρία όταν η ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του (καθότι Τριπολιτσιώτης στην καταγωγή) αποκλείστηκε από τον Ατρόμητο.

Ωστόσο, η κοινοποίηση θα μπορούσε να έχει διττή σημασία και μάλιστα να είναι γραμμένη και σε πρώτο ενικό. Θα μπορούσε να λέει λοιπόν «Αργησα έναν χρόνο, αλλά ήρθα» και αυτό γιατί ο νεαρός κίπερ (στις 20 Μαΐου γίνεται 21 ετών) είχε να αγωνιστεί ακριβώς έναν χρόνο. Στις 22 Απριλίου του 2012 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον τελευταίο και αδιάφορο -για τους υπόλοιπους- αγώνα με τον Πανιώνιο. Στις 21 Απριλίου του 2013 και στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ του δόθηκε ξανά ευκαιρία από τον Σάκη Τσιώλη και εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά.

Η εμφάνισή του με τους Κρητικούς αλλά και η τολμηρή απόφαση (λόγω της απειρίας του) του προπονητή του τον έφεραν στα δοκάρια και στον ημιτελικό. Μάλιστα, ήταν ο πιο χαμηλόμισθος από όλους όσοι αγωνίστηκαν (ή ήταν στον πάγκο), καθώς το 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2012 προβλέπει μόνο μισθό 839 ευρώ (τουλάχιστον προς το παρόν). Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η 21η Απριλίου δεν συνάδει μόνο με την πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας του αλλά και με τη χειρότερη, αφού την ίδια μέρα το 2011 τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο, αγωνιζόμενος (ως δανεικός) στον Παναρκαδικό.

Η επιλογή του «46» και το πανεπιστήμιο

Το νούμερο 21, πάντως, είναι το αγαπημένο του και το ήθελε στη φανέλα την περσινή σεζόν. Ωστόσο, ήταν... πιασμένο από τον Ρούμπεν Ράγιος, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο «46», το οποίο τον προέτρεψε να πάρει ένας κολλητός του, επειδή το έχει στη μηχανή του ο Ιταλός, εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως ο «γιατρός», όπως είναι το παρωνύμιό του, είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, την ώρα που Γεωργακόπουλος αμείβεται με μερικές δεκάδες ευρώ. Πάντως, ακόμα και αυτά τα χρήματα που παίρνει είναι περισσότερα απ' όσα προβλέπει το μισθολόγιο ενός φιλόλογου, με δεδομένο πως είναι φοιτητής στον συγκεκριμένο τομέα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Για παράδειγμα, τα χρήματα που θα παίρνουν πάνω κάτω οι 3.200 αναπληρωτές και μάλιστα μειωμένου ωραρίου εκπαιδευτικοί (κυρίως φιλόλογοι και μαθηματικοί), οι οποίοι αναμένεται να απασχοληθούν σε προγράμματα διδασκαλίας, όπως ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, θα είναι 550 ευρώ.

Οι... Γεωργακόπουλοι της εξέδρας

Βεβαίως, για την ώρα τα χρήματα δεν απασχολούν τόσο πολύ τον Γεωργακόπουλο όσο η καθιέρωση στη νυν ομάδα του. Η αυτοπεποίθηση, το ποδοσφαιρικό θράσος, τα προσόντα αλλά και η ώθηση του κοινού δεν του λείπουν για να πετύχει όσα ονειρεύεται. Μην ξεχνάμε πως είναι γηγενής και έχει σε κάθε ματς τη συμπαράσταση πολλών παλιών συμμαθητών και φίλων του που έχουν δημιουργήσει ένα φαν κλαμπ και κάνουν την εμφάνισή τους με τη φανέλα του Αστέρα και το όνομα του νεαρού κίπερ στην πλάτη.

Πέραν τούτου, ο ίδιος έχει και καλό... δάσκαλο, τον Τζέρι Ούγκεν, ο οποίος (όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Γεωργακόπουλος) «με όσους τερματοφύλακες έχει δουλέψει έχουν βγει MVP, έχουν πάρει μεταγραφή. Ο,τι κι αν πω είναι λίγο». Πάντως, ο ίδιος είναι... σφουγγάρι, καθώς έχει μελετήσει όλα τα καλά στοιχεία από τους τερματοφύλακες που έχει δει ή συνυπάρξει στον Αστέρα, όπως είναι οι Αμπάρης, Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Χακόμπο και εσχάτως οι Μπαντής, Φούλοπ.

Πηγή: Goal