Αυτό είναι και το πρώτο ευτράπελο. Γιατί σε βάρος του Ροντρίγκεζ εκκρεμεί, από άλλα μέλη της «Confederecao Brasileira de Futebol» μία σοβαρότατη καταγγελία για πλαστογραφία χάρη στην οποία, ισχυρίζονται κατάφερε να ξανακερδίσει τα ηνία της Ομοσπονδίας από την οποία είχε εκδιωχθεί τον Δεκέμβριο του ’23.

 Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μπραζίλια, μέχρι στιγμής έχει ήδη απορρίψει και τα δύο αιτήματα με τα οποία ζητήθηκε η έκπτωσή του, αλλά μετά τη νέα καταγγελία του αντιπροέδρου, Φερνάντο Σαρνέι, που είναι και ο γιος του πρώην προέδρου της χώρας, Ζοσέ, το Δικαστήριο όχι μόνο ζήτησε μεγαλύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά διέταξε έναν εξειδικευμένο γραφολόγο ν’ αναλύσει με ακρίβεια την πραγματική υπογραφή του.

 Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την πρόσληψη του Αντσελόττι; Θεωρητικά καμία, εμμέσως, πλην, σαφώς, όμως έχουν γιατί αν ο σημερινός πρόεδρος κηρυχθεί έκπτωτος, ενδεχομένως ο όποιος επόμενος να μην θέλει έναν Ιταλό στο τιμόνι της «Selecao», αλλά έναν οποιονδήποτε άλλο: για παράδειγμα τον Πορτογάλο, Ζόρζε Ζεσούς τον οποίο ωστόσο είχε ξεκόψει «a priori» ο Νεϊμάρ γιατί, λέει, του είχε κηρύξει πόλεμο και δεν τον έβαζε να παίζει όταν και οι δύο βρίσκονταν στη Σαουδική Αλ Χιλάλ.         

 Αυτό ήταν το δεύτερο ευτράπελο. Υπάρχει κι ένα τρίτο, άμεσα συνδεδεμένο με την αγωνιστική κατάσταση του Νεϊμάρ, αλλά και των Βινίσιους, Έντρικ, άλλοι παίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης κι εντελώς αγνώριστοι στην εθνική τους. Ενώ ένα τέταρτο αφορά τα αδιανόητα πρωτάκουστα, κακά, έως τραγικά αποτελέσματα που πέτυχε μέχρι σήμερα η Βραζιλία στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2026. Όπως…

 Τις, πρωτόγνωρες τρεις συνεχόμενες ήττες: την ιστορική πρώτη, από την Κολομβία σε προκριματική φάση. Την ιστορική πρώτη, από την Αργεντινή (0-1) μες στο «Maracana». Και την επίσης ιστορική, χειρότερή της ήττα στη διοργάνωση, με 4-1 και πάλι από την Αργεντινή στο Μπουένος Άιρες.

 Εμφανίσεις, αποκαρδιωτικές που έστειλαν τη Βραζιλία στην 4η θέση των προκριματικών, στο -10 από την Αργεντινή και -2 από το Εκουαδόρ. Πάλι καλά που, από τη Λατινική Αμερική θα περάσουν έξι ομάδες, συν μία ακόμη εάν κερδίσει το μπαράζ με κάποια από άλλη Ήπειρο, διαφορετικά έτσι όπως είναι τώρα η ομάδα, ας είναι «η καλύτερη του πλανήτη», απλά δεν βλέπεται.

 Γι αυτό, λοιπόν και ο Ροντρίγκεζ προσπάθησε, από το ’23 ακόμη να εξασφαλίσει το συντομότερο το πράσινο φως του 65χρονου Ιταλού προπονητή. Ήταν όμως στη μέση η Ρεάλ Μαδρίτης, που αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο και τώρα που συμφώνησε να χωρίσουν οι δρόμοι τους, ο ίδιος σκεφτόταν να επιστρέψει στην Ιταλία, είτε στη Ρόμα, είτε ξανά στη Μίλαν εν αναμονή, αργότερα ενός τηλεφωνήματος από τη «Squadra Azzurra». Με την οποία, έχει σημασία ως βοηθός του Αρίγκο Σάκι στον τελικό του Μουντιάλ ’94 είχε γνωρίσει, από τη Βραζιλία τη μεγαλύτερή του πικρία χάνοντας το τρόπαιο μόνο στα πέναλτι.

 Τελικά, το τηλεφώνημα το πρόλαβαν από την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Και αυτή τη φορά δεν μπορούσε ν’ αρνηθεί ούτε τέτοια τιμή που του έγινε, ούτε τόσα πολλά χρήματα γιατί με, πάνω, κάτω 800.0000 ευρώ, το μήνα ή 10εκ. το χρόνο, συν άλλα 5εκ. ως bonus κατάκτησης του Μουντιάλ, ο Αντσελόττι θα γίνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος ομοσπονδιακός τεχνικός εθνικής ομάδας. Όχι όμως της Ιστορίας, γιατί τον είχε προλάβει ο επίσης Ιταλός, Ρομπέρτο Μαντσίνι με 25εκ. ευρώ για ένα, σκάρτο χρόνο που πέρασε στον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας.

 Αν, λοιπόν κι εφόσον ο Ροντρίγκεζ παραμείνει πρόεδρος και ισχύσει κανονικά η συμφωνία, ο Αντσελόττι, ήδη ρέκορντμαν των προπονητών που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα Champions League (5), αλλά και το πρωτάθλημα στις πέντε μεγαλύτερες, ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα καταρρίψει αυτόματα δύο ρεκόρ.

 Θα γίνει ο 5ος προπονητής, σε τρία χρόνια της «Selecao», μετά τους Τίτε, Μενέζες, Ντινίζ, Ντοριβάλ Ζούνιορ. Και ο 4ος ξένος στην 110η χρονη Ιστορία της Βραζιλίας μετά τον Ουρουγουανό, Ραμόν Πλατέρο (το μακρινό 1925), τον Πορτογάλο, Ζορέκα και τον Αργεντινό, Φίλπο Νούνιες, το ’65. Ειρωνεία της τύχης, ότι κι οι τρεις μαζί οδήγησαν τη Βραζιλία σε μόλις 7 παιχνίδια (!) «αντέχοντας» ο μεν Πλατέρο 19 ημέρες, ο Ζορέκα 4 και ο Νούνιες μόνο μία. Φυσικά, όλα αυτά αν κι εφόσον: στο Ρίο, πάντως τον περιμένουν στις 26 Μαΐου και στις 5 Ιουνίου θα είναι η πρεμιέρα του με το Εκουαδόρ. Για να δούμε.