Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό.
Κι αυτό το πρόβλημα φάνηκε με το "καλημέρα" από το πρώτο παιχνίδι που κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και με όσα ακολούθησαν.
Το πρόβλημα αυτό λοιπόν έχει να κάνει με την σοβαρότητα και το όνομα του συγκεκριμένου προπονητή από την μια και την κατάσταση αλλά και κυρίως την λογική με την οποία λειτουργεί ο σύλλογος που ανέλαβε και όλος ο περίγυρος που αντικειμενικά θα τον περιτριγυρίζει από δω και πλέον στην καθημερινότητά του.
Ο Μπενίτεθ έχει λοιπόν δύο δρόμους μπροστά του για να επιλέξει.
Ή θα κρατήσει την σοβαρότητά του και θα σεβαστεί το όνομα και το βιογραφικό του σαν προπονητής, προσπαθώντας να αλλάξει τον Παναθηναϊκό, να αγνοήσει σε πρώτη φάση και να ξεφορτωθεί στην συνέχεια το περίγυρο αυτής της ομάδας αλλά και "κομμάτια" της ίδιας της ομάδας που λειτουργούν εντελώς παρασιτικά μέσα σ' αυτήν.
Διαβάστε επίσης...
Η να αλλάξει αυτός, να αλλάξει τα στάνταρ και τις απόψεις του και να... προσαρμοστεί όπως και οι προηγούμενοι απ' αυτόν στον παραλογισμό, την αντιποδοσφαιρική λογικη και την γραφικότητα που θα βλέπει γύρω του, σε μια προσπάθεια απλά να μείνει όσο περισσότερο καιρό μπορεί και να εισπράξει το παχυλό συμβόλαιό του.
Η λογική και το όνομα του συγκεκριμένου προπονητή, λέει, πως σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις το πρώτο.
Καμία τύχη ο Μπενίτεθ αν δεν «ξεβολέψει» το κύκλωμα!
Απλά θα πρέπει σιγά σιγά να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει, πως σ' αυτή του την προσπάθεια, όσους ύμνους ακόμα και σε βαθμό αστειότητας κι αν ακούσει και διαβάσει, επί της ουσίας όλο αυτό το κύκλωμα θα είναι απέναντί του και θα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μην "ξεβολευτεί" και κυρίως να μείνει σε πρώτο πλάνο και στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού με Μπενίτεθ στον πάγκο.
Απ' την άλλη όμως, θα πρέπει ταυτόχρονα να καταλάβει, πως αν δεν "ξεβολέψει" και αν δεν εκθέσει όλο αυτό το κύκλωμα, δεν θα έχει την παραμικρή πιθανότητα να πετύχει στον Παναθηναϊκό.
Κι αυτό ισχύει για όλους και για όλα, εντός και εκτός της ομάδας.
Αν δεν καταλάβουν οι χαϊδεμένοι της ομάδας που χωρίς ντροπή έκαναν δημόσιες δηλώσεις και είτε άδειαζαν τους προπονητές τους, είτε... τους υμνούσαν όταν τους είχαν βασικούς και αναντικατάστατους. πως με τον Μπενίτεθ όλα αυτά τέλος.
Αν δεν συνεχίσουν να παίρνουν "απαντήσεις' από τον ίδιο τον προπονητή οι πάσης φύσεως "παπατζήδες" της ενημέρωσης του κόσμου του Παναθηναϊκού και να μπαίνουν στην θέση τους, όπως έγινε και με συνέντευξη τύπου μετά τον Αστέρα που όταν τον ρώτησαν για τις πέντε και έξι μεταγραφές που... ζήτησε όπως έλεγαν ο Μπενίτεθ, ο άνθρωπος τους απάντησε όσο πιο σοβαρά και ποδοσφαιρικά μπορούσε πως "μας αν δεν δω πρώτα τους παίχτες και δεν δουλέψω μαζί τους, πως θα ξέρω που και ποιες μεταγραφές θα χρειαστούμε".
Αν δεν απαιτήσει να πάρουν δρόμο όλοι όσοι έμαθαν να στρογγυλοκάθονται ή στον πάγκο ή γύρω απ' την ομάδα.
Τότε όσο σοβαρός και σωστός και αν προσπαθήσει να μείνει, στο χιόνι θα πάνε και άκλαφτες και οι δικές του προσπάθειες όπως και των προηγούμενων.
Το παιχνίδι λοιπόν είναι καθαρά πια στα χέρια, στο μυαλό, στις αντοχές και στις προθέσεις του.
Καλή του επιτυχία...
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο