Αυτή την Μπενφίκα δεν τη θέλει ο Θεός... Πέρα από την "κατάρα" του Γκούτμαν και το πώς έχασαν το ντέρμπι από την Πόρτο ΔΕΝ ήταν να χάσει με αυτό τον τρόπο... Οι Πορτογάλοι δέχτηκαν γκολ κόντρα στη ροή από τον Τόρες, ισοφάρισαν με τον Καρντόσο, ο Λάμπαρντ είχε δοκάρι στο 88` και στο 90+3` ο ανενόχλητος Ιβάνοβιτς τους άφησε ξερούς! Ο Θεός ήταν Τσέλσι!

Τόλμησαν οι "αετοί"!

Η Μπενφίκα μπήκε σαφώς καλύτερα στο ματς και με την τριάδα Σάλβιο-Γκαϊτάν-Καρντόσο ταλαιπώρησε την άμυνα της Τσέλσι, αλλά και στις τρεις περιπτώσεις (11`, 13`, 15`) οι "αετοί" δεν είχαν καλή τελική προσπάθεια. Μετά το φουριόζικο ξεκίνημα, οι Άγγλοι "πάγωσαν" λίγο τον ρυθμό, δίχως πάντως να απειλούν.

Το αργό τέμπο βόλευε τους "μπλε" που σε δύο περιπτώσεις (28`, 38`) απείλησαν με μακρινά σουτ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Αρτούρ είπε εντυπωσιακά "οχι" στον Λάμπαρντ. Οι εντυπώσεις του πρώτου μέρους ανήκαν λοιπόν στην Μπενφίκα, αλλά οι Άγγλοι είχαν την καλύτερη φάση του ματς, χωρίς όμως να ανεβάσουν στροφές και έχοντας κενά στην άμυνα.

Τρία γκολ, δοκάρι, θρίλερ!

Στο 51` το γκολ του Καρντόσο δεν μέτρησε ως οφσάιντ, σε μια πολύ οριακή φάση... Οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που είχαν μπει και πάλι πιο δυνατά στο β` μέρος, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, η Τσέλσι το `κανε! Στο 60` από το ελεύθερο του Τσεχ, ο Τόρες με ωραίο σόλο βγήκε πλάγα δεξιά και πλάσαρε ψύχραιμα τον Αρτούρ για το 1-0!

Ο Ζέσους έκανε μάνι-μάνι δυο αλλαγές και στο 68` ήρθε η ισοφάριση! Ο Αθπιλικουέτα έκανε ένα... βλακώδες και ξεκάθαρο χέρι και ο Καρντόσο ευστόχησε από τη βούλα για το 1-1! Η Μπενφίκα αναθάρρησε και κυνήγησε το 2-1, χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Καρντόσο, αλλά στο 88` η σουτάρα του Λάμπαρντ τράνταξε το δοκάρι!!

Όμως στο 90+3`, η άμυνα της Μπενφίκα κοιμήθηκε και ο Ιβάνοβιτς με άλμα στο... Θεό έκανε το 2-1!!!

ΣΚΟΡΕΡ: 68' Καρντόζο - 60' Τόρες, 93' Ιβάνοβιτς
ΔΟΚΑΡΙ: 88' Λάμπαρντ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Γκαράι - 14' Οσκαρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάιπερς (Ολλανδία)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτουρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι (77' Ζαρντέλ), Μελγκαρέχο (65'), Πέρες, Μάτιτς, Ροδρίγο (65' Λίμα), Γκαϊτάν, Οσκαρ Καρντόζο, Σάλβιο
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κόουλ, Λάμπαρντ, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Μάτα, Οσκαρ, Τόρες