Ο Ντέμης Νικολαϊδής είχε ταξιδέψει στη Μαδρίτη μαζί με τον Αλέξη Σπυρόπουλο για τον σχολιασμό του ισπανικού τελικού Κυπέλλου (Ρεάλ-Ατλέτικο). Η μετάδοση είχε γίνει από τον OTETV και η εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» παρουσίασε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώτος στον δεύτερο στο περιθώριο του αγώνα. Σε αυτή ο Ντέμης θυμήθηκε τον χρόνο που έζησε στην ισπανική πρωτεύουσα 2003-'04, όπου συνυπήρξε με τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τον Χοσέ Τοτσέ, για τους οποίους μίλησε με πολύ καλά λόγια...

Οσον αφορά τον μέσο του Ολυμπιακού, αποκάλυψε πως: Ηταν πολύ ήσυχος και δεν ενοχλούσε κανέναν. Πολύ καλός παίκτης και με σκληρή δουλειά. Είχε αυτό που πρέπει να έχει κάθε μέσος. Αυτό που τον ένοιαζε δηλαδή ήταν να δίνει έτοιμα γκολ στον επιθετικό, αυτό επεδίωκε και επιθυμούσε πάντα, ήταν η χαρά του παιχνιδιού του».

Τον Τότσέ πάλι που τότε έπαιζε ακόμα με τη Β' ομάδα, τον γνώρισε επίσης αρκετά καλά τότε. Αλλωστε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού την παρθενική παρουσία του με τους Ανδρες των Ροχιμπλάνκος την έκανε, αντικαθιστώντας τον Ντέμη: «Τον θυμάμαι πολύ καλά τον Τοτσέ. Ηταν εξαιρετικός και πολλά υποσχόμενος με καλή αίσθηση του γκολ. Ηταν ο καλύτερος από τους πιτσιρικάδες».

Φυσικά ο Νικολαΐδης αναφέρθηκε και σε κάποιες άλλες υψηλές γνωριμίες από την χρονιά του στη Μαδρίτη. «Ο Φερνάντο Τόρες ήταν παίκτης με πολύ νεύρο, δυνατός αλλά και προσγειωμένος παρά το γεγονός ότι ήταν από 18 χρονών παιδί αρχηγός της Ατλέτικο. Δεν έδινε δικαιώματα πάντως και ταυτόχρονα ήταν πάντα σούπερ στην προπόνηση, έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Νομίζω ότι αυτό που του έχει λείψει, κυρίως στην Τσέλσι, είναι αυτό το νεύρο, η λάμψη στο μάτι που το είχε για λίγο στην Λίβερπουλ και καθόλου στην Τσέλσι».

Τέλος μίλησε και για τους δύο προπονητές του τελικού Κυπέλλου που παρακολούθησε από κοντά. Ειδικά τον Ντιέγκο Σιμεόνε τον είχε γνωρίσει και ως συμπαίκτης στο «Βιθέντε Καλδερόν»: «Καθόλου δεν μου είχε περάσει το μυαλό ότι ο Σιμεόνε μπορούσε να γίνει προπονητής. Ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί τότε». Και τον Ζοσέ Μουρίνιο όμως τον γνώρισε πιο πρόσφατα από κοντά, με τον Πορτογάλο να κερδίζει την προσωπική εκτίμηση του Ελληνα πρώην σέντερ φορ: «Ο Μουρίνιο είναι διαφορετικός αν τον γνωρίσεις από κοντά. Πιστεύω πως αγαπάει πολύ τους παίκτες του και αυτοί τον λατρεύουν. Απλά στη Ρεάλ αυτό δεν του βγήκε».