Facebook Pixel Ο Ατρόμητος του Παράσχου, παρακαλώ!
| 2013-06-02 10:45:00

Ο Ατρόμητος του Παράσχου, παρακαλώ!

Ο Ατρόμητος του Παράσχου, παρακαλώ!

Αυτό το έργο εκθέτει τους προκατόχους στον πάγκο της ομάδας. Τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Στους πέντε από τους έξι αγώνες των πλέι οφ μετρά 3 νίκες -οι δυο μάλιστα επί του ΠΑΟΚ, και στις δυο έχει προηγηθεί ο «Δικέφαλος»- μία ισοπαλία εκτός έδρας με τον ΠΑΣ και μία ήττα στην Τρίπολη.

Εχει σκοράρει σε όλα τα ματς! Εχει πετύχει συνολικά 8 τέρματα και έχει δεχθεί τέσσερα.

Ο Ατρόμητος του Παράσχου παρακαλώ. Κι έχει τεράστια σημασία ότι είναι του Παράσχου όση και ο Ερμής του Πραξιτέλη, για να καταλαβαίνουμε το επίτευγμα αλλά και τον δημιουργό.

Ο Ατρόμητος του Παράσχου λοιπόν έχει παίξει το ωραιότερο ποδόσφαιρο από τις ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ και σίγουρα είναι ο πιο ελκυστικός και ο πιο αποτελεσματικός Ατρόμητος της χρονιάς. Γιατί όχι, των τελευταίων χρόνων.

Νίκησε παλικαρίσια τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι την πρώτη αγωνιστική. Το πιο δύσκολο ματς που θα μπορούσε να του κάτσει στην πρεμιέρα. Και έγινε ακόμα πιο δύσκολο με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο σκορ. Το γύρισε με συνοπτικές διαδικασίες, βάζοντας την μπάλα κάτω και παίζοντας ποδόσφαιρο όχι μόνο με τα πόδια, αλλά κυρίως με το μυαλό.

Δεν αντέδρασε σπασμωδικά, αλλά είχε σχέδιο.

Μετά ήρθε η ήττα στην Τρίπολη. Πολλοί, ως συνήθως, βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Ο Ατρόμητος δεν κάνει τίποτα εκτός έδρας, εντάξει του έτυχε το ματς με τον ΠΑΟΚ και το πήρε, αλλά δεν θα έχει συνέχεια.

Θέλω να πιστεύω ότι όσοι κατέληξαν σε αβίαστα συμπεράσματα έπειτα από εκείνο το παιχνίδι, μάλλον δεν το είχαν παρακολουθήσει προσεκτικά, παρά έκριναν με βάση την πείρα τους σε αγώνες πλέι οφ.

Γιατι ο Ατρόμητος δεν έπαιξε άσχημα, ο Αστέρας δεν ήταν καλύτερος και αν δεν σφυριζόταν υπέρ των γηπεδούχων εκείνο το πέναλτι-φιδάκι, το ματς πήγαινε, στην χειρότερη περίπτωση για τον Ατρόμητο, στην ισοπαλία.

Οι Περιστεριώτες δεν το έβαλαν κάτω. Μια ήττα σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών μετράει πολύ. Ιδιαίτερα για τις ομάδες που ξεκινάνε από τη δεύτερη θέση και έχουν λιγότερους βαθμούς.

Πήγαν στα Γιάννενα και έπαιξαν το ματς στα ίσια και δεν έχασαν. Ούτε ταμπούρι ούτε κλεφτοπόλεμος, που άλλοι λαλίστατοι προπονητές με δημόσιες σχέσεις σημαντικότερες από τις επιτυχίες στην καριέρα τους θα το αποκαλούσαν ποδόσφαιρο υψηλής τακτικής.

Ακολούθησε η νίκη ή καλύτερα η απόλυτη επικράτηση την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου των αγώνων με αντίπαλο πάλι τον ΠΑΣ, για να φτάσουμε στην υπέρβαση της Τούμπας με τον Ατρόμητο να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς στο δεύτερο 45λεπτο με συγκομιδή που θα τη ζήλευαν ομάδες… Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο γκολ και δύο δοκάρια!

Εργο Παράσχου το δίχως άλλο! Ενα έργο που εκθέτει τους προκατόχους στον πάγκο του Ατρομήτου. Τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Γιατί ο Παράσχος δεν ανέλαβε την ομάδα από την αρχή της περιόδου να φτιάξει και να δουλέψει επί μακρόν τα σχήματα και τις τακτικές που είχε στο μυαλό του, ούτε έφερε παίκτες τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου γιατί πολύ απλά δεν ήταν στην ομάδα. Ανέλαβε μια κρύα μέρα του Φλεβάρη και κάποιοι ξίνισαν τα μούτρα τους, αλλά δεν ήταν από το κρύο.

Μέσα σε τρεις μήνες κατάφερε να μεταμορφώσει προς το καλύτερο τον Ατρόμητο και να διαλύσει όλες τις δικαιολογίες που οι προκάτοχοί του είχαν συσσωρεύσει.

Οπως: η ομάδα δεν έχει σέντερ φορ, δεν έχει μεσοεπιθετικούς να σκοράρουν, δεν μπορεί να παίξει γρήγορα από τα άκρα, και πολλά άλλα.

Στον Παράσχο δεν έμειναν ούτε τα βαριά χαρτιά, σε ονόματα, των προκατόχων του. Του απόμειναν οι στρατιώτες για να δώσει την τελική μάχη. Στρατιώτης του ποδοσφαίρου κι αυτός κατάφερε να συνεννοηθεί καλύτερα μαζί τους.

Ετσι η ομάδα ως εκ θαύματος απέκτησε ταχύτητα, ευκολία στο σκοράρισμα και μια αξιοθαύμαστη συνοχή, αλλά και ψυχραιμία.

Άφησε ελεύθερο στον χώρο τον Ναπολεόνι από το να τον έχει σαν το κοντάρι της σημαίας καρφωμένο στην αντίπαλη περιοχή και έδωσε τη… βέργα του μαέστρου στον Σουμπίνιο βάζοντας τους υπόλοιπους να κάνουν τη βρόμικη δουλειά.

Αμέσως αμέσως η ομάδα ανάπνευσε, βρήκε ρυθμό, χαίρεσαι να τη βλέπεις. Τα αποτελέσματα δεν επιτεύχθηκαν με… αυτοσκοπό, αλλά με ποδόσφαιρο ποιότητας.

Και έτσι δύσκολα θα βρεις φιλάθλους που να μην παραδέχονται την αγωνιστική ανωτερότητα του Ατρομήτου σε αυτή τη φάση των παιχνιδιών και ακόμα πιο δύσκολα θα βρεις… ειδικούς που δεν χρεώνουν το επίτευγμα στον Γιώργο Παράσχο.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags