Facebook Pixel Δεν αξίζει στον "Σάλπι"
| 2013-06-04 09:59:00

Δεν αξίζει στον "Σάλπι"

Δεν αξίζει στον "Σάλπι"

Είναι από τους παίκτες που τα έχουν... ακούσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην Τούμπα. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πληρώνει την απόφασή του (ή αν θέλετε πιο σωστά του τότε προέδρου του ΠΑΟΚ, Γιάννη Γούμενου) να πουληθεί στον Παναθηναϊκό. Να γίνει «σωσίβιο» για να πληρωθούν συμπαίκτες του στον «δικέφαλο» ή να καλυφθεί μέρος των χρεών.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (ή κάποιοι από αυτούς) δεν του συγχώρεσαν ότι έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, ότι δεν περίμενε τις εξελίξεις με την αλλαγή στην ηγεσία του «δικέφαλου» και τον ερχομό του Θοδωρή Ζαγοράκη, ότι σκόραρε κατά του ΠΑΟΚ. Πολύ περισσότερο δεν μπόρεσαν να δεχτούν την επιστροφή του. Κακώς...

Ο «Σάλπι» δεν είναι αυτό που λέμε ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Δεν έχει καν το ταλέντο άλλων παικτών (ακόμα και Ελλήνων) που παίζουν στην ίδια θέση με αυτόν. Ομως έχει ένα μεγάλο προσόν που σπάνια συναντά κάποιος σε ποδοσφαιριστή (και κυρίως επιθετικό). Κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο καλά και ταυτόχρονα. Οχι άριστα, όχι για «δέκα» όπως λέμε όταν θέλουμε να βαθμολογήσουμε την παρουσία του ενός παίκτη, αλλά κάτω από το «επτά» πέφτει σπάνια.

Είναι καλός στο να σκοράρει, είναι καλός στο να βγάλει ασίστ σε συμπαίκτη του για να σκοράρει, είναι καλός στο να γυρίσει ακόμα και στην άμυνα προκειμένου να βοηθήσει όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Ακόμα και στα δύσκολα, ακόμα και με το γήπεδο να «βράζει» εναντίον του, ποτέ του δεν κρύφτηκε. Αυτό δεν μπορούν παρά να το παραδεχτούν ακόμα και οι... εχθροί του.

Το προχθεσινό ξέσπασμά του είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Ναι, έφυγε από τον ΠΑΟΚ γιατί τότε έτσι θεώρησε ότι ήταν το καλύτερο για τον ίδιο και την ομάδα του. Οταν γύρισε όμως, δεν το έκανε για να τα... οικονομήσει, ούτε για να γλείψει αυτούς που τον έφτυναν. Γύρισε για να παίξει ποδόσφαιρο.

Γύρισε για να κάνει καλά τη δουλειά του και αν όσοι δεν τον γουστάρουν έβγαζαν τις παρωπίδες του φανατισμού και του τυφλού οπαδισμού, θα έβλεπαν ότι αυτή του τη δουλειά ο «Σάλπι» την κάνει ακόμα πολύ καλά και είναι πολυτέλεια για μια ομάδα να τον έχει στο ρόστερ της. Για οποιαδήποτε ομάδα και όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags