Facebook Pixel Σαλπιγγίδης και στα δύσκολα
| 2013-06-04 11:11:00

Σαλπιγγίδης και στα δύσκολα

Σαλπιγγίδης και στα δύσκολα

Ωραία τα λέει ο Δημητράκης. Εφόσον ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει κι εφόσον δεν φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα, παίρνει αγκαζέ τα μικρόφωνα. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
 

Όλη η πίστα δικιά του. Στις ήττες κρύβεται. Κι αυτός και μερικοί ακόμη συνάδελφοί του, πρωτοπαλίκαρα με πλούσια συμβόλαια.

Άλλες φορές, όταν βγαίνει από την μπροστινή πόρτα, τα ακούει από τους οπαδούς που τον έχουν στη μπούκα, ένεκα της παλιάς πονεμένης ιστορίας. Κάπου κάπου την πληρώνει από κανένας συμπαίκτης του (ο Γλύκος, ο Κλάους). Δυστυχώς. 

Και βέβαια κανείς δεν θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές να τους ρίχνουν στα θηρία… Και βέβαια κάθε Σαλπιγγίδης οφείλει να είναι συνεπής όταν απολαμβάνει ηγεμονικό συμβόλαιο. Ενας από τους πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνες ποδοσφαιριστές οφείλει να είναι παρών και στα δύσκολα. Δεν καλοπληρώνεται μόνο για τις ποδοσφαιρικές του επιδόσεις. Περάσαν αυτές οι εποχές. Ενας ποδοσφαιριστής είναι πρότυπο και μέσα και –κυρίως- έξω από το γήπεδο.

Ο Σαλπιγγίδης, μετά τη απομάκρυνση του Γκαρσία και την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της καριέρας του στον ΠΑΟΚ, ανέλαβε το ρόλο του νέου ηγέτη. Αυτός έδειξε η διοίκηση. Είναι υποχρεωμένος να παίξει τον ηγέτη. Ωστόσο, δεν φαίνεται να το θέλει πολύ.

Αν ήθελε, θα ήταν παρών ανά πάσα στιγμή για να υπερασπιστεί αρχικά τους συναδέλφους του και να εξηγήσει με ειλικρίνεια στους οπαδούς που τον πλήρωναν μέχρι πριν από λίγο καιρό τη συμβολαιάρα του. Τώρα την πληρώνει ο Σαββίδης.

Επίσης, με δικαιολογία την προσωπική του κόντρα με οπαδούς, έμενε μακριά από τη δημοσιότητα και έπαιρνε αποστάσεις από πολλά σημαντικά ζητήματα της ομάδας του.

Θα συμφωνήσουμε ότι είναι δύσκολο να μην σε αποδέχονται οι οπαδοί της ομάδας σου ενώ έχεις επιλέξει να επιστρέψεις (με το αζημίωτο, βέβαια), παρότι, όπως έλεγαν, είχε κι άλλες, καλύτερες επιλογές. Αλλά, κανείς δεν υποχρέωσε τον Σαλπιγγίδη να επανέλθει, το έκανε κυρίως γιατί το ήθελε και μάλιστα γνώριζε εξαρχής ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, από μεγάλη μερίδα των οπαδών. Μάλλον άδικα.

Ο Κατσουράνης κι ο Σαλπιγγίδης ήταν λαλίστατοι μετά το τέλος του… μαρτυρίου στα Γιάννενα, την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ. Το ίδιο κι ο Γ. Χ. καταγγέλλοντας ότι «υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και γύρω από τη ομάδα που δε θέλουν το καλό της. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχει καθαρό μυαλό για να γίνουν αυτά που πρέπει». Ο Σαββίδης έχει πολύ δουλειά. Πολύ δουλειά έχει κι ο Σαλπιγγίδης και οι συνάδελφοί του. Γιατί αν δεν συμμορφωθούν σε νέα δεδομένα, όπως ίσως ισχύσουν υπό το καθεστώς Σαββίδη, τότε είναι βέβαια ότι κάποιοι αποτελούν αναλώσιμο προϊόν. Πολύ πιο αναλώσιμοι από τον Γκαρσία.

Υ. Γ. 1
Πάμε λίγο πίσω… Να συμφωνήσουμε, για την ακρίβεια θα επαναλάβουμε ότι η διοίκηση είναι η πρώτη που ευθύνεται για το ότι έχει εξελιχθεί σε ζούγκλα αυτή η κατάσταση με τους ανεγκέφαλους οπαδούς, οι οποίοι επιτίθενται στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Θα πρέπει να τους προστατεύει, όπως προστατεύεται ο Σαββίδης κι ο Ζαγοράκης, με μια διμοιρία από φουσκωτούς. Κι αν όπως λένε οι διοικούντες, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν επιθυμούν να αποχωρούν με «σικιουριτάδες» (έτσι συνέβη μετά την ήττα από τον Ατρόμητο), κακώς τους εμπιστευθήκατε. Έπρεπε να τους υποχρεώσετε να αποχωρήσουν υπό την προστασία της «σικιούριτι».

Υ. Γ. 2
Το καλύτερο από όσα είπε ο Σαλπιγγίδης στα Γιάννενα, είναι αυτό με τους ξένους. Ότι δηλαδή φοβούνται και απορούν με όσα συμβαίνουν. Είπε ότι τρομοκρατούνται. Κατά τα άλλα, μάλλον τρώμε κουτόχορτο, που όλοι ανεξαιρέτως, επιθυμούν διακαώς να παραμείνουν στην ομάδα για ένα και δυό χρόνια. Τέτοια κάψα που την έχουν… 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags