Facebook Pixel Ναι, είναι χρήσιμος στα 37 του...
| 2013-07-08 09:38:00

Ναι, είναι χρήσιμος στα 37 του...

Ναι, είναι χρήσιμος στα 37 του...

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει γιατί η παραμονή του Αριέλ Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό είναι χρήσιμη απόφαση.

Μπορεί να λύσει αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού ο 36χρονος και βάλε, Ιμπαγάσα;

Το ερώτημα ήρθε στα χείλη πολλών μετά τη συμφωνία παραμονής στους «ερυθρολεύκους» για έναν χρόνο ακόμα.

Μια πρώτη απλοϊκή σκέψη είναι, αφού μπορεί να παίζει αμυντικός χαφ στη Φούλαμ ο περίπου συνομήλικος Καραγκούνης, γιατί όχι και ο «Κάνιο». Ωστόσο, οι δύο περιπτώσεις είναι επί της ουσίας εντελώς διαφορετικές. Ο Καραγκούνης παραμένει ποδοσφαιριστής πλήρους χρήσεως, ενώ ο Ιμπαγάσα είναι σχεδόν δύο χρόνια ένας guest star.

Οι απανωτοί τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν ιδιαίτερη καταπόνηση και αντικειμενικά περιορίζουν όχι μόνο το χρόνο συμμετοχής σε ένα παιχνίδι, αλλά και τον ίδιο αριθμό των παιχνιδιών, στα οποία έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει.

Ο κοντόσωμος Αργεντινός είναι πια το κερασάκι στην τούρτα του παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων». Χαφ με τη δική του ποιότητα, την ηγετική φυσιογνωμία και τις οργανωτικές αρετές σπανίζουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ή ο Μόργκαν Αμαλφιτανό (εφόσον γίνει η μεταγραφή του) μπορούν εκ περιτροπής ή ταυτοχρόνως να αναλάβουν οργανωτικά καθήκοντα στον Ολυμπιακό. Αποκλείεται όμως να κουμαντάρουν το παιχνίδι της ομάδας με τον τρόπο που το κάνει ο Ιμαπγάσα. Δεν συμπεριλαμβάνεται στο ρεπερτόριό τους η μακρινή μπαλιά, η επιστροφή πίσω από τη σέντρα για την οργάνωση του παιχνιδιού. Αυτά τα γνωρίσματα καθαρόαιμων χαφ που σιγά-σιγά εκλείπουν από το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, έστω και για μισή ώρα μπορεί να βγάζει την ομάδα του από ενδεχόμενα αγωνιστικά αδιέξοδα. Να εμπνεύσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και αν χρειαστεί, να «ψαρώσει» κάποιους νεοφερμένους.

Υπό την έννοια αυτή, η παραμονή του στον Ολυμπιακό είναι μια χρήσιμη απόφαση. Έτσι το είδε κι έτσι ενήργησε η διοίκηση. Φαντάζομαι πως κάπως έτσι θα το αντιμετωπίσει και ο Μίτσελ.

Πηγή: SportDay.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags