Facebook Pixel Σάλπι: "Δεν το μετάνιωσα"
| 2013-07-15 08:27:00

Σάλπι: "Δεν το μετάνιωσα"

Σάλπι: "Δεν το μετάνιωσα"

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για την απόφασή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Τι λέει για Σαββίδη, Στέφενς, Ολυμπιακό κ.ά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του "Σάλπι":

Για το λόγο που θα πρέπει να αισιοδοξούν φέτος οι φίλοι του ΠΑΟΚ: "Γιατί η ομάδα έχει πλέον την ευχέρεια να βελτιώνεται και να αλλάζει το σκηνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήρθε ένας άνθρωπος όπως ο κ. Σαββίδης με επιφάνεια και όρεξη για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση".

Σχετικά με το αν είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ φέτος το κάτι παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ: "Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, ναι. Αλλά και πάλι μπροστά μας θα έχουμε καλές ομάδες που θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να τις αποκλείσουμε. Έχουμε ευκαιρία, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα".

Αναφορικά με το αν δικαιώνεται για την επιλογή του να αφήσει κάποτε τον Παναθηναϊκό για τον ΠΑΟΚ: "Στον ΠΑΟΚ τώρα θα ήθελε να παίζει ο καθένας. Είναι μία ομάδα με μεγάλους στόχους και υγεία. Τότε εγώ έκανα μία συνειδητή επιλογή για την οποία φυσικά δεν μετάνιωσα. Δεν έβλεπα μακροπρόθεσμα. Τώρα χαίρομαι που και άλλοι κάνουν το ίδιο".

Για το αν νιώθει μεγαλύτερη ευθύνη προς τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ λόγω της στήριξής τους με νέο συμβόλαιο: "Σε μία ομάδα με οικονομικά προβλήματα δημιουργούνται τριγμοί. Με τον κ. Σαββίδη όλοι νιώθουμε ασφάλεια. Υποχρεωμένος είμαι πάντα στην ομάδα. Τέτοιες συμπεριφορές όμως σε κάνουν να νιώθεις πιο ωραία. Η στήριξη σου δείχνει ότι πράγματα μπαίνουν καλές βάσεις για ένα κοινό στόχο".

Για την παρουσία του Στέφενς και πόσο αλλάζει την ομάδα: "Όλοι θέλουν να δείξουν πολλά πράγματα στον νέο προπονητή. Τον γνωρίζει όλη η Ευρώπη, είναι σπουδαίος προπονητής και εμπνέει σεβασμό σε όλους".

Σχετικά με το δίδυμο που κάνει με τον Αθανασιάδη και το αν ταιριάζουν: "Όλα εξαρτώνται από τον προπονητή. Δεν νομίζω ότι είμαστε ίδιοι, πρώτα απ' όλα και στον σωματότυπο. Εκείνος είναι καλύτερος εκτελεστικά, εγώ πιο γρήγορος. Έχουμε αντίθετα στοιχεία".

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ ώστε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό: "Δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάνει ο Ολυμπιακός. Εκτιμώ ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε απόλυτα την έδρα και από εκεί και πέρα να μη σπαταλάμε βαθμούς εκτός".

Αναφορικά με το τι δεν πήγε καλά πέρυσι: "Ας το ζυγίσουμε καλύτερα αυτό. Δεν συμφωνώ απόλυτα. Δεν συνεχίσαμε στην Ευρώπη, χάσαμε το πιο κρίσιμο ματς στο Κύπελλο, αλλά στο πρωτάθλημα με βάση τα δεδομένα που ξεκινήσαμε, η χρονιά ήταν καλή. Δεν ήμασταν έτοιμοι να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά βγήκαμε δεύτεροι. Για τις αποτυχίες δεν μπορεί να φταίει ένας. Εμείς έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης, γιατί εμείς παίζουμε".

Όσο για το τι θα έλεγε στον Σαββίδη αν του ζητούσε την άποψή του για έναν παίκτη που θα έπρεπε να πάρει ο ΠΑΟΚ: "Δεν θα απαντούσε με όνομα. Συμφωνώ όμως μ τη λογική της ομάδας που θέλει να βάλει τις βάσεις επάνω σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και να τους πλαισιώσει με καλούς ξένους. Αυτά είναι γερά θεμέλια".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags