Υπάρχουν κάποιες ήττες που χαίρεσαι να τις βλέπεις να έρχονται και συνήθως αυτές είναι σε φιλικά. Χάρηκα για την ήττα με την Καλλονή γιατί ήρθε στην κατάλληλη φάση για τα γκάζια του προπονητή, αλλά και για να αναθεωρήσει μέχρι το τέλος του μήνα την άποψή του για την …πληρότητα των στόπερ.

Καταλαβαίνω τον Στέφενς πως σκέφτεται. Έχει μεγάλο ρόστερ, έχει περισσότερους παίκτες από αυτούς που θα έπρεπε και δυσκολεύει η καθημερινότητά του. Η προπόνησή του, η διαχείρισή του. Σέβομαι την επιλογή του να μην πάρει στόπερ, αλλά νομίζω πως θα αναγκαστεί, στη χειρότερη τον Γενάρη.

Διακρίνω χαρά και σε άλλους – εκτός από μένα – που έχασε ο ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι. Φίλοι μου Αρειανοί, Ηρακληδείς. Την ώρα που οι πρώτοι πανηγυρίζουν γιατί θα μπούνε σε ένα άρθρο και οι άλλοι που έκλεισαν π.χ. τον Ονουάτσι. Το ρητό "μία πόλη, μία ομάδα" αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά.

Λογικό είναι αν το σκεφτείς. Ο ένας παίζει Τσάμπιονς Λιγκ, ο άλλος φιλικό με την Επισκοπή. Την ώρα που έκανα μετάδοση στο Χάρκοβο, κάτι μου είπε ο συνάδελφος από το στούντιο για αυτό το φιλικό του Άρη και νόμιζα πως είχαν αγιασμό.

Είναι λογικό να ασχολείσαι με τον ισχυρό. Όπως π.χ. εγώ ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό. Τον οποίο τον είδα εναντίον της Βαλένθια.

Μπροστά είναι καλός. Έχει ποιότητα, έχει εμπνεύσεις, έχει καλό τρανσίσιον. Ανασταλτικά έχει σοβαρό θέμα και όχι μόνο στη γραμμή άμυνας. Το πρόβλημά του είναι γενικό αμυντικά, όμως δεν μπορώ να προβλέψω αν αυτό είναι αρκετό για να τους δημιουργήσει πρόβλημα εντός των συνόρων. Εκτός, σίγουρα θα δημιουργηθούν θέματα, αφού ελάχιστοι από τους μπροστινούς πρεσάρουν ενώ τα αμυντικά χαφ δεν είναι αγκρέσιβ.

Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια, αναλώθηκα στο να ρίχνω μπινελίκια στον παππούλη εκεί στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που χάλασε τη μεταγραφή Ολαϊτάν που τον είχαμε κλεισμένο. Ο Νιγηριανός είναι πολύ καλός παίκτης για τα χρήματα που χρειάστηκε να δώσει ο Ολυμπιακός ή που τον είχαμε κλείσει εμείς.

Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν ο κάθε παππούλης που είναι άσχετος από ποδόσφαιρο, χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν.

Στη ζωή μου, πολλές φορές έχω παρεξηγηθεί για κάτι που γράφω. Το ίδιο συνέβη και με μία αναφορά που είχα στη Σάρτη τις προάλλες. Ίσως να μη διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να περάσω, συμβαίνουν και αυτά.

Για εμένα, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής είναι το ομορφότερο σημείο της χώρας για πολλούς λόγους. Οι επιλογές κυρίως που σου δίνονται είναι περισσότερες από οπουδήποτε αλλού για να πας να την πέσεις.

Πάω μόνο στο δεύτερο πόδι εδώ και καιρό και όσο πιο γίνεται χαμηλά. Βουρβουρού, Σάρτη, Πλατανίτσι, Αρμενιστή, σούπερ όλα. Δεν έχω λόγο να πάω κάπου αλλού.

Αυτό που δε μου αρέσει, είναι το επίπεδο των τουριστών. Δηλαδή, θεωρώ πως δεν γίνεται σε ένα από τα πλέον όμορφα σημεία που υπάρχουν στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, να έρχονται τουρίστες β΄ διαλογής. Δε νομίζω να διαφωνεί κανένας μαζί μου σε αυτό, το βλέπω και το βλέπουν όλοι.Και ενοχλούμαι όχι για εμένα, αλλά για τους ανθρώπους που έχουν επιχειρήσεις εκεί και θα μπορούσαν να έχουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Το πως θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα, δεν είναι θέμα δικό μου, αλλά των τοπικών αρχόντων.

Για να κλείσω τη διευκρίνιση για τους φίλους μου που παρεξηγήθηκαν, εννοείται πως περνάω καλά όποτε πηγαίνω εκεί, εννοείται πως θα συνεχίσω να πηγαίνω και εννοείται πως σέβομαι όλες τις επιχειρήσεις που πηγαίνω και τρώω ή πίνω. Δεν είμαι τόσο βλάκας να πηγαίνω κάπου που οι παροχές δεν είναι καλές. Εννοείται πως μου έχουν φερθεί άψογα.

Αλλιώς δεν θα έστελνα πάνω από πενήντα ανθρώπους που με ρωτούσαν αν είναι καλά, δεν θα έκανα πάνω από τριάντα αναφορές στο ραδιόφωνο για το πόσο όμορφα είναι εκεί, χωρίς να με πληρώνει κανένας δήμος, αλλιώς δεν θα πατούσα το πόδι μου ούτε για πλάκα.

Πάμε ξανά στον ΠΑΟΚ. Το Σάββατο έχουμε πρεμιέρα με Ξάνθη. Η ομάδα του Καραγεωργίου έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, άρα δεν είναι και τόσο εύκολο το παιχνίδι. Παραδοσιακά άλλωστε μας δυσκολεύει.

Το κακό είναι πως θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το παιχνίδι μετά την Τρίτη το βράδυ, όταν και ελπίζουμε πως θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση τιμωρίας της Μέταλιστ. Αν δεν πάρει καμιά μέρα ακόμη παράταση, γιατί σε κάποια φάση μου είπε άνθρωπος του ΠΑΟΚ πως τελική ημερομηνία κρίσης της υπόθεσης μπορεί να είναι η ερχόμενη Παρασκευή.

Είναι σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ για πολλούς λόγους. Κυρίως για ψυχολογικούς αφού θεωρητικά οι απώλειες δεν θα είναι πολλές για τους πρωταγωνιστές και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει με το καλημέρα το νέο του μέταλλο.