Facebook Pixel Νέα πρόσωπα, παλιές εικόνες
| 2013-08-20 10:16:00

Νέα πρόσωπα, παλιές εικόνες

Νέα πρόσωπα, παλιές εικόνες

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και την αγωνιστική εικόνα των «ερυθρολεύκων».

Τις πολυπρόσωπες άμυνες πρέπει να έχεις σχέδιο για να τις αποδιοργανώσεις. Επιβάλλεται καλή κυκλοφορία και προσωπικές ενέργειες. Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Καλλονή δεν είχε τίποτα από τα δυο. Αναφέρομαι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Περίμενε άραγε ο Μίτσελ άλλη αγωνιστική συμπεριφορά από την Καλλονή; Θα ήταν μέγιστη επιπολαιότητα από μέρους του. Η κινητικότητα του Σαβιόλα σκόνταφτε στην πολυπρόσωπη άμυνα. Ο Βαϊς κατάφερε να μην κάνει ούτε μια ολοκληρωμένη ενέργεια. Ο Κάμπελ φαινόταν από το πάθος του και την προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα. Επιθετικά δεν μπορούσε αν και το επιχείρησε να ξεπεράσει το προσωπικό του αντίπαλο. Αυτή τη δουλειά την έκανε μόνο ο Φετφατζίδης στο δεύτερο ημίχρονο. Οι υπόλοιποι με εξαίρεση δυο ξεπετάγματα του Χολέμπας ουδέποτε ξέφυγαν από αυτόν που έβρισκαν μπροστά τους. Ετσι δουλειά δεν γίνεται κι ο Ολυμπιακός μοιάζει με τον περσινό παρά το γεγονός ότι ο κόουτς έβαλε μέσα όλους τους φετινούς.

Δυο λόγια για τον Ντομίνγκες. Πάλαιψε το ματς όσο μπορούσε. Ζήτησε μπάλα και προσπάθησε να ανταπεξέλθει σε οργανωτικά καθήκοντα που δεν είναι το φόρτε του. Εχει συνηθίσει να παίζει πίσω ή πλαϊ στον φουνταριστό κι όχι να γυρίζει στη σέντρα για να πάρει τη μπάλα. Οι άλλοι δυο χαφ του Ολυμπιακού βοηθούν ελάχιστα οργανωτικά για αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει με τον Γιαταμπαρέ που είναι ένα «σκυλί του πολέμου». Αρα η λύση θα έρθει από τη δουλειά. Από αυτή θα προκύψουν αυτοματισμοί και κινήσεις χωρίς τη μπάλα. Είναι νωρίς για γκρίνια, αλλά η ανησυχία υπάρχει. Ο Ολυμπιακός δοκίμασε να πρεσάρει ψηλά και το κατάφερε. Η πίεση έφερε κόρνερ και φάουλ, αλλά η μπάλα δεν μπήκε και με άλλους τρόπους στην περιοχή του εξαιρετικού Σιδεράκη.

Μήτρογλου και Φετφατζίδης αυτή τη στιγμή δικαιούνται θέση στη βασική ενδεκάδα. Ο κόουτς οφείλει να βρει τρόπους για να απελευθερώσει την ποιότητα των παικτών του. Αλλωστε κατά 95% είναι δικές του επιλογές όπως δήλωσε πρόσφατα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags