Κι όμως, αυτή η ομάδα, που έχει 22 ευρωπαϊκές συμμετοχές και τα τελευταία 16 χρόνια έχει απουσιάσει μόλις τρεις φορές από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμμετέχοντας σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, στην Τούμπα, την επόμενη εβδομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά μία συγκεκριμένη συνθήκη.

Από το 1958-59 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα αρχεία της ΟΥΕΦΑ, η Σάλκε δεν έχει βρεθεί ποτέ σε θέση να διεκδικήσει πρόκριση σε νοκ άουτ αγώνες, ενώ στο πρώτο ματς εντός έδρας έχει παραχωρήσει στον αντίπαλο ισοπαλία 1-1.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Πρόκειται για μία από τις ομάδες που παρουσιάζουν τα πιο παράδοξα αποτελέσματα, εντός κι εκτός έδρας. Μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε, μα και να ηττηθεί από τον καθένα μέσα ή έξω. Εχει εξασφαλίσει προκρίσεις δύσκολες, παράλληλα όμως, έχει βρεθεί στο καναβάτσο ενώ όλα τα δεδομένα μετά τον πρώτο αγώνα, ήταν υπέρ της.

Η ίδια ομάδα όμως, ουδέποτε στην ιστορία της βρέθηκε σε κατάσταση να διεκδικήσει πρόκριση εκτός έδρας ενώ στον πρώτο αγώνα, εντός έδρας το σκορ ήταν 1-1. Η εμπειρία της είναι πλούσια, όπως και η ιστορία της, αλλά το παρελθόν της δεν την βοηθάει να αντιμετωπίσει την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ του πρώτου αγώνα. Διότι πολύ απλά δεν το γνωρίζει. Δεν το ξέρει. Δεν της έχει ξανασυμβεί. Μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί και όχι. Σίγουρα όμως με τον ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της. Και ο Δικέφαλος, ασφαλώς και πρέπει να της φερθεί με το γάντι. Οπως ακριβώς αρμόζει σε μία κυρία ...στην πρώτη φορά της. Να την "καρφώσει" με αγάπη...