«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που πετύχαμε έναν στόχο για τον οποίο δουλέψαμε μισό χρόνο. Παίζονταν πάρα πολλά σε αυτό το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο και πριν το γκολ είχαμε την ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο από ένα λάθος δεχθήκαμε το 1-1. Μετά την αποβολή τα πράγματα έγιναν αρκετά δυσμενή για την ομάδα μου, όπως και το περασμένο Σάββατο που για 70-80 λεπτά έπρεπε να παίζουμε με 10 παίκτες. Είμαι χαρούμενος ωστόσο που πετύχαμε τον στόχο μας», είπε ο προπονητής της Σάλκε και συνέχισε αναφερόμενος…

Για την παρουσία της ομάδας του… «Ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία να προκριθεί η ομάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζω ότι η ομάδα θα αποκομίσει πολλά θετικά στοιχεία από αυτό το ευτυχές συμβάν. Η ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες και παρά την πίεση που δεχθήκαμε μετά το 1-1 και το 2-2 καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε. Υπάρχουν ωστόσο αρκετά πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε στο μέλλον».

Για το ενδεχόμενο να ήταν το ματς «όλα ή τίποτα»: «Δεν μπαίνω στην λογική αυτή. Ποτέ δεν είναι έτσι ένα παιχνίδι. Με ενδιαφέρει να κάνω την δουλειά μου, άλλοι είναι αυτοί που κρίνουν την δουλειά. Δεν έχω την αίσθηση ότι η ομάδα κρίνει την δουλειά μου. Είμαι 25 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα και δεν μπαίνω σε αυτούς τους προβληματισμούς».

Για τον στόχο σε Τσάμπιονς Λιγκ και γερμανικό πρωτάθλημα: «Αυτές οι δύο διοργανώσεις μπορούν να συνυπάρξουν. Ο μεγάλος στόχος ήταν η 3η-4η θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ που επιτεύχθηκε. Η καθημερινότητα είναι σημαντική, αλλά σίγουρα χαίρομαι για την συμμετοχή μας στους ομίλους. Η καθημερινότητά μας γίνεται πλέον πιο χαρούμενοι».

Για τις λεπτομέρειες που έκριναν την πρόκριση: «Αν κρίνουμε και τα δύο παιχνίδια, δεν μπορούμε να πούμε ότι άδικα περάσαμε. Και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, αλλά και εμείς είχαμε. Στο σημερινό ματς, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο. Δεν θεωρώ ότι οι υποθέσεις έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι η ομάδα προκρίθηκε και χαίρομαι για αυτό. Μπορεί να είχαμε τύχη, αλλά θεωρώ ότι προκριθήκαμε δίκαια».

Για τον ΠΑΟΚ: «Έχει έναν πολύ καλό προπονητή και μία πολύ καλή ομάδα, που παρόλο που έλειπαν δύο παίκτες, παρουσιάστηκε πολύ δυνατός».

Για το αν αισθάνεται ανακούφιση μετά το ματς και υπερήφανος για Μάιερ και Ντράξλερ: «Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα, αλλά με αυτά τα δύο παιδιά έχουμε κάνει πολλή δουλειά. Ο Ντράξλερ έχει βελτιώσει και την αμυντική του συμπεριφορά. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στο παιχνίδι».