Στον ίδιο όμιλο η Δανία παραμένει στην 5η θέση της βαθμολογίας και έφτυσε αίμα για να νικήσει τη Μάλτα με 2-1. Μουντιάλ δεν θα πάνε πλέον ούτε οι Πολωνοί με τη… μισή Ντόρτμουντ στη σύνθεσή τους. Ενώ στα προχθεσινά ματς ακόμη και η Ολλανδία χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων για να αποσπάσει ισοπαλία με 2-2 από την Εσθονία.

Δεν είναι αποτελέσματα σε έναν φανταστικό κόσμο. Είναι ό,τι ακριβώς συνέβη την Παρασκευή το βράδυ στα γήπεδα της Ευρώπης στους αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Σε ένα από αυτά η Εθνική Ελλάδας με μία κακή είναι αλήθεια εμφάνιση κέρδισε το Λιχτενστάιν 1-0, έχοντας δύο δοκάρια και τρία χαμένα τετ α τετ του Κώστα Μήτρογλου.
Με αυτή τη νίκη η Ελλάδα έπιασε στην πρώτη θέση του ομίλου τη Βοσνία και την ερχόμενη Τρίτη αν και εφόσον νικήσει τη Λετονία είτε θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα μπαράζ (αν δεν νικήσουν οι Σλοβάκοι τους Βόσνιους), είτε θα είναι το απόλυτο φαβορί για απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ (αν οι Σλοβάκοι νικήσουν τους Βόσνιους).

Ναι, το αποτέλεσμα δεν είναι το παν, όμως για τις Εθνικές ομάδες καλώς ή κακώς είναι το παν. Φανταστείτε τους συλλόγους να έκαναν τρεις προπονήσεις κάθε δεύτερο μήνα και να έπαιζαν έξι επτά ματς τον χρόνο. Τι συζήτηση θα κάναμε για την ομοιογένειά τους, για το πόσο καλοδουλεμένες είναι, για το πόσο θεαματικό ποδόσφαιρο προσφέρουν κ.ο.κ.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας είναι αυτό που είπε καλύτερα από τον καθένα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας Γιοακίμ Λεβ. «Καλλιτέχνης της επιβίωσης». Εχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που πήραμε το Euro και ακόμη εδώ στην Ελλάδα δεν το έχουμε καταλάβει αυτό. Κάθε φορά, που τελειώνει ένα ματς γκρινιάζουμε για την εμφάνιση και δεν χαιρόμαστε για το αποτέλεσμα. Οσο και να γκρινιάζουμε δικαίως ή αδίκως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, διότι αυτός είναι ο χαρακτήρας και η ποιότητα του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Με τη μόνη διαφορά ότι τα τελευταία 10 χρόνια αυτός ο χαρακτήρας έχει αποκτήσει και το DNA του νικητή και αυτή η ποιότητα είναι πάντα τόσο αρκετή για να μας στέλνει κάθε φορά σε Μουντιάλ ή σε Euro.

Οταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και αυτό θα το χάσουμε (γιατί κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό), όταν θα βρεθούμε στην κατάσταση που είναι οι Σέρβοι σήμερα (να μην μπορούν καν να διεκδικήσουν μία πρόκριση σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου) τότε και μόνο τότε θα εκτιμήσουμε τις νίκες με 1-0 στο Λιχτενστάιν, την Εσθονία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και τη Μάλτα. Τότε που πλέον δεν θα μπορούμε να τις πάρουμε….

Πηγή: sday.gr