Facebook Pixel Δ. Παπανικολάου για Ολυμπιακός: Ο ενεργός Αριέλ Ιμπαγάσα…
| 2013-09-26 14:20:00

Δ. Παπανικολάου για Ολυμπιακός: Ο ενεργός Αριέλ Ιμπαγάσα…

Δ. Παπανικολάου για Ολυμπιακός: Ο ενεργός Αριέλ Ιμπαγάσα…

Στο ματς με τον Φωκικό ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τις κινήσεις του προπονητή) να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν ήταν βασικοί στα πρώτα ματς της περιόδου. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Κι έπαιξαν ο Μέγερι, ο Παπάζογλου, ο Ολαϊτάν, ο Αβραάμ που προερχόταν από τραυματισμό, ο Στσέποβιτς, ο Εντινγκά, ο Γιαταμπαρέ κι ο πιτσιρικάς ο Βέργος.

Βεβαίως και ο αειθαλής Ιμπαγάσα, που έβγαλε σε 45 λεπτά συμμετοχής πέντε ασίστ (οι δύο από τις οποίες έγιναν γκολ) και ο Ολυμπιακός έφτασε στο τελικό 5-1.

Μόνο που ο Ιμπαγάσα δεν είναι ο… νέος που πρέπει να «δοκιμαστεί» από τον προπονητή του.Είναι το παράδειγμα του απόλυτου επαγγελματία, που ακόμα και στα 37 χρόνια του και όποτε είναι καλά, μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα παιχνίδι.

Θα πει κάποιος: Μα με τον Φωκικό; Ναι, με τον Φωκικό! Κι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με τον Φωκικό έπαιζαν άλλωστε, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έδειχναν να βαριούνται!

Ο Ιμπαγάσα όμως, έτρεξε να πάρει την μπάλα μέσα από τα δίχτυα, μετά από το 4-1 για να την στήσει στη σέντρα και να συνεχιστεί το παιχνίδι! Απίστευτο; Όχι για τον Ιμπαγάσα.

Όχι για έναν άνθρωπο που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και που για μένα θα έπρεπε –όταν είναι καλά επαναλαμβάνω- να είναι σε κάθε αποστολή του Ολυμπιακού, ειδικά στα ματς εντός συνόρων.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί ο Ιμπαγάσα να μοιάζει «αδύναμος». Ας πούμε λοιπόν, πως όταν δεν είναι στην αποστολή ενός αγώνα με ρυθμούς υψηλών απαιτήσεων κανείς δεν μπορεί να κακίσει τον Μίτσελ.

Για την Ελλάδα όμως και για την αποστολή ενός αγώνα όπως ο προηγούμενος στο Αγρίνιο, γιατί δεν υπήρχε θέση για τον Ιμπαγάσα;

Δεν θα μπορούσε ο Αργεντινός να κάνει την διαφορά με 3-4 καλές πάσες, αν αγωνιζόταν για 20 λεπτά; Φυσικά και θα μπορούσε. Κι αν ο Μήτρογλου ή ο Σαβιόλα έκαναν το γκολ, όλα καλά. Αν όχι, ο προπονητής θα είχε εξαντλήσει τις επιλογές του, κάτι που στο ματς με τον Παναιτωλικό δεν συνέβη.
Θα μου πει κάποιος άλλος ότι δεν γίνεται να στηρίζεται ο Ολυμπιακός στον 37χρονο Ιμπαγάσα. Ενδεχομένως και να έχει δίκιο. Όσο όμως, είναι στο ρόστερ της ομάδας και ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, οφείλεις να τον έχεις στο μυαλό σου.

Δεν είναι δηλαδή, Τάτος ή Ντε Βινσέντι, που δόθηκαν δανεικοί και φοράνε άλλη φανέλα. Στο ρόστερ της ομάδας είναι και δείχνει ενεργός.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags