Καταρχήν έχει αλλάξει ο τρόπος που εξελίσσεται μια "ιστορία" , ένα γεγονός όταν πρέπει να έρθουμε σε επαφή με ένα τρίτο πρόσωπο. Έχουν αλλάξει οι διάλογοι, ώστε να μοιάζει περισσότερο με ζωντανή αφήγηση αυτό που εκτυλίσσεται. Π.χ. οι ερωτήσεις που μας κάνουν οι δημοσιογράφοι είναι προσαρμοσμένες ανάλογα με το στυλ της τακτικής που εφαρμόζουμε στην ομάδα μας και δεν είναι οι γενικές για όλους. Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχουμε συναλλαγή με άλλους managers π.χ. για μια μεταγραφή. Δεν μπορούμε δηλαδή να λέμε ό,τι θέλουμε, καθώς οι αντίπαλοι managers θα αντιδράσουν και θα μπούμε σε διάλογο μαζί τους, ακόμα και μέσα από τον τύπο.

Επιπλέον, ένα νέο στοιχείο είναι η συνέντευξη για να πάρουμε μια δουλειά, όταν είμαστε ελεύθεροι. Η διοίκηση της ομάδας προτού μας προσλάβει, θα μας περάσει από ένα interview όπου θα συζητήσουμε για το στυλ παιχνιδιού που μας ταιριάζει, τι προσδοκίες έχουμε από την ομάδα για την σεζόν (ως που μπορεί να φτάσει), τι budget θέλουμε κλπ. Μόνο αν συμβαδίζουν οι απόψεις μας θα μας κάνουν πρόταση για συμβόλαιο και πάλι θα το προσαρμόσουν ανάλογα με τους στόχους που θα βάλουμε.

Στο συμβόλαιο υπάρχουν νέες ρήτρες ανάλογα και με την απόδοσή μας (της ομάδας βασικά) οι οποίες έχουν αντίκτυπο και στην βαθμολογία μας στο leaderboard.

Όταν έχουμε ήδη την θέση του αφεντικού στην ομάδα, ο τρόπος αλληλεπίδρασης με το ΔΣ έχει εμπλουτιστεί. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές στους διαλόγους. Π.χ. μπορούμε όταν η Διοίκηση δεν συμφωνεί μαζί μας σε κάτι (ας πούμε να αυξήσουμε την χωρητικότητα του γηπέδου), να τους ζητήσουμε να το συζητήσουμε για να τους πείσουμε. Αν είναι τόσο ξεροκέφαλοι που δεν μας ακούνε με τίποτα, μπορούμε να απευθυνθούμε και στον τύπο και να δηλώσουμε την δυσαρέσκειά μας. Τότε όμως θα μας καλέσει ο Προεδρος να μας τραβήξει το αυτί σε μια νέα συζήτηση και μπορεί και να μας δείξει την πόρτα της εξόδου!

Νέο στοιχείο είναι και οι συναντήσεις πριν και μετά την σεζόν με την ομάδα, όπους συζητάμε με τους παίχτες τα σχέδιά μας για την νέα χρονιά ή πώς πήγε η χρονιά που πέρασε.

Τέλος, ένας νέος τύπος διαλόγου είναι όταν έχουμε δανεικό κάποιον παίχτη, η δυνατότητα να συζητήσουμε με τον manager της ομάδας που μας τον δάνεισε (ή τον δανείσαμε), σχετικά με τους λόγους που δεν χρησιμοποιείται και δεν παίρνει παιχνίδια στα πόδια του κλπ.

Δείτε το video!
 



Πηγή: fmgreece.gr