Facebook Pixel Ένταση και διακοπή της δίκης για τα στημένα στην κατάθεση Βαξεβάνη
| 2013-10-10 17:13:00

Ένταση και διακοπή της δίκης για τα στημένα στην κατάθεση Βαξεβάνη

Ένταση και διακοπή της δίκης για τα στημένα στην κατάθεση Βαξεβάνη

Αύριο στις 9.00 θα συνεχιστεί η δίκη για τους στημένους αγώνες η οποία διεκόπη κατά την διάρκεια της κατάθεσης του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη. Ο Βαξεβάνης στην κατάθεσή του έκανε αναφορές στο παρελθόν του Μάκη Ψωμιάδη, κάτι που ενόχλησε τον συνήγορο του τελευταίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να διακοπεί η δίκη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κλήθηκε να καταθέσει και υποστήριξε: "Κάναμε τρεις εκπομπές για τα στημένα παιχνίδια. Εξετάσαμε το ποιόν του Ψωμιάδη που παρέμενε ασύλληπτος εσαεί. Επίσης εξετάσαμε και τον συσχετισμό με μια παλαιότερη υπόθεση, εμπορίου κοκαΐνης από τον κύριο Αγγελόπουλο ο οποίος νομιμοποιούσε κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών μέσω κερδισμένων δελτίων από το στοίχημα. Τότε έφτιαξε και έναν κατάλογο το ΣΔΟΕ. Όπου πολλοί άνθρωποι(δημοσιογράφοι, μάνατζερ, παράγοντες και διαιτητές) φαίνονταν να κερδίζουν πολλά λεφτά από το στοίχημα. Επίσης εντοπίσαμε πρακτορεία που έκαναν συστηματικά αυτή τη δουλειά και όλοι πήγαιναν σε αυτά".

Από τα στημένα παιχνίδια, τι γνωρίζετε να μας πείτε;

"Έχω πολλά να σας πω. Για παράδειγμα το Ηλιούπολη - Λεβαδειακός 2-4, όπου με συστηματικό τρόπο, πολλοί άνθρωποι έπαιξαν σε ένα απίθανο αποτέλεσμα και κέρδισαν. Γενικά η UEFA εντόπισε ότι με τεράστια συχνότητα έπεφταν πολλά χρήματα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επίσης εντοπίσαμε και κάποιες σχέσεις. Για παράδειγμα στη δίκη του Μπέου για πλαστά τιμολόγια 5 εκατ. ευρώ όπου αθωώθηκε από δικαστή, ο οποίος είχε διατελέσει και αθλητικός δικαστής στην ΕΠΟ επί εποχής Κανελλόπουλου, ο οποίος ήταν φίλος και δικηγόρος του Μπέου".

Ερώτηση της Εισαγγελέος Βιργινίας Σακελλαροπούλου: Τον Μάκη Ψωμιάδη τον έχετε ικανό να στήσει παιχνίδι;

Στο σημείο εκείνο ο Κώστας Βαξεβάνης άρχισε να αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν τον Μάκη Ψωμιάδη από το 1975, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του δικηγόρου του Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννη Ηρειώτη. Εν τέλει ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε: "Η λειτουργία του Ψωμιάδη στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα όλων των πραγμάτων που αφορούν το παρελθόν του".

Εισαγγελέας: "Σε σχέση με το ποδόσφαιρο πείτε μας".

Βαξεβάνης: "Καθημερινά στον Τύπο υπήρχαν δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτη της ΑΕΚ ή της τάδε ομάδας, στις οποίες ομάδες όμως δεν υπήρχε ποτέ. Το ίδιο έκανε και με τις εταιρείες του. Δεν υπάρχει πουθενά. Πάντα υπήρχαν άλλα ονόματα από το στενό συγγενικό του περιβάλλον. Εμφανιζόταν ως ο επικεφαλής όλων αυτών των επιχειρήσεων αλλά δεν υπήρχε πουθενά. Το ότι ήταν ο γιος του στην Καβάλα είναι στο πλαίσιο της τακτικής του. Το τι έκανε τα λεφτά είναι ένα άλλο θέμα".

Εισαγγελέας: "Αυτά που λέτε στις εκπομπές σας για τον Ψωμιάδη ήταν δυσφημιστικά. Υπέβαλε μήνυση εναντίον σας;"

Βαξεβάνης: "Αφού παρουσιάσαμε πραγματικά γεγονότα, πως θα μας κάνει μήνυση; Μέχρι και βίντεο ντοκουμέντο έχουμε".

Στο σημείο αυτό ο Μάκης Ψωμιάδης πήρε τον λόγο και είπε: "Από την ΕΥΠ τα πήρατε;"

Βαξεβάνης: "Τι είπατε κ. Ψωμιάδη;"

Ηρειώτης: "Αφήστε κ. Ψωμιάδη να κάνω τη δουλειά μου". Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε: "Με το ποδόσφαιρο κυρία πρόεδρε πρέπει να ασχοληθούμε, όχι με άλλες υποθέσεις".

Με τα πνεύματα να έχουν ήδη οξυνθεί αρκετά, υπήρξε νέα ένταση στο σημείο εκείνο με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τη συνεδρίαση. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή (11/10) όπου ο Κώστας Βαξεβάνης έχει κληθεί να ολοκληρώσει την κατάθεσή του, ενώ το παρών για να καταθέσει ως μάρτυρας θα δώσει και ο Νίκος Πατέρας.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags