Facebook Pixel «Θα υπάρξουν καταδίκες»
| 2013-10-10 18:45:00

«Θα υπάρξουν καταδίκες»

«Θα υπάρξουν καταδίκες»

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Θέλω να πω ότι ακούγεται κάθε μέρα ότι ο Κούγιας αθώωσε τον Ψωμιάδη, αυτό είναι ψευδές. Εγώ είπα ότι δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει ο κ.Ψωμιάδης τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι αλήθεια ότι ήμασταν παιδικοί φίλοι, ήταν ένας φτωχός άνθρωπος ο οποίος προσπαθούσε να επιβιώσει, γνωρίζω ότι ο πατέρας του ήταν παππάς και είχε στενή σχέση με τη εκκλησία και επίσης ότι έκανε μια θαυμάσια οικογένεια. Αυτά είπα εγώ. Αυτά που διαβάζεται στις εφημερίδες κάθε μέρα, ότι δήθεν κανένας δεν ξέρει και δεν λέει τίποτα, είναι πραγματικότητα.

Έχει αποδειχτεί ότι όλα τα παιχνίδια τα οποία αναφέρονται σε αυτό το μέρος αυτής της διαδικασίας και το λέω έτσι γιατί αυτή η δίκη είναι ένα πολύ μικρό μέρος από την κυρίως δίκη με τους 200 περίπου κατηγορουμένους. Το δικαστήριο έχει καταλήξει ανεπιφύλακτα ότι όλα τα παιχνίδια ήταν στημένα. Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν τον τρόπο με τον οποίο ρωτούν οι δικαστές, από τις απαντήσεις αυτών που γνώριζαν έχουν βγει κρίσιμα συμπεράσματα. Απλά οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να τα κατανοήσουν. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια υπήρχε ένας υπέρογκος στοιχηματισμός και αυτό είναι το κορυφαίο κομμάτι της διαδικασίας.

Το δικαστήριο ξέρει ότι όλα αυτά παιχνίδια ήταν στημένα και προσπαθεί να μάθει ότι αυτοί που είχαν την δυνατότητα να στήσουν τα παιχνίδια το τι σχέσεις είχαν μεταξύ τους. Ενώ υπάρχει μια ατμόσφαιρα ότι δήθεν δεν αποδεικνύεται τίποτα μην εκπλαγείτε άμα υπάρξουν καταδίκες. Δεν ξέρω ποιοι θα καταδικαστούν ούτε ξέρω αν ο κ.Ψωμιάδης θα βγει από την φυλακή, αυτό το ξέρει το δικαστήριο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα υπάρχουν καταδίκες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags