Ο Σάμι Κεντίρα της έδωσε το προβάδισμα στο 12` για τους Γερμανούς, ο Σίρλε σκόραρε για πρώτη φορά με το αριστερό (σε διεθνές επίπεδο) στο 58' και ο Μεσούτ Εζίλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε αγώνα της τρέχουσας προκριματικής φάσης δεν υπήρξε παίκτης της Ντόρτμουντ στο αρχικό σχήμα.

Τον πρώτο τους βαθμό στην προκριματική φάση πήραν τα Νησιά Φαρόε που αναδείχθηκαν ισόπαλα 1-1 με το Καζακστάν. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 41ο λεπτό με τον Χάλουρ Χάνσον, ενώ οι φιλοξενούμενοι έσωσαν την παρτίδα με γκολ του Αντρέι Φινοντσένκο στο 55ο.

Με γκολ του "Ιμπρα" τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε οι Σουηδοι επικράτησαν της Αυστρίας με σκορ 2-1 και εξασφάλισαν την δεύτερη προνομιούχο θέση, αφήνοντας τους ηττημένους οριστικά πίσω τους. Οι Αυστριακοί με γκολ του Χάρνικ στο 29’ «πάγωσαν» για τα καλά τις εξέδρες, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η πολύ μεγάλη ανατροπή, αρχικά με την ισοφάριση του Όλσον (56’) και στη συνέχεια με το νικητήριο τέρμα του φορ της Παρί Σεν Ζερμέν.