Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" τη νίκη-πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, αν οι παίκτες του Δέλλα ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Μόλις ο Γεωργέας στο 56` άνοιξε το σκορ, τα πόδια λύθηκαν και ήρθε το 0-2 από τον Μπρέσεβιτς στο 60` και το τελικό 0-3 από τον Πόποβιτς στο 77`!

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, όμως στο τέλος της έλειπε είτε η καλή τελική προσπάθεια είτε η συγκέντρωση για να σκοράρει. Στο 12', οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι σε σουτ του Μπρέσεβιτς που βρήκε σε χέρι του Ηλυσιακού με τον ρέφερι να δείχνει «παίζετε» για να έρθει η «Ενωση» μετά το 15' να δημιουργήσει 5 (!) σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 19' ο Πόποβιτς βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ασίστ του Κορδέρο, όμως καθυστέρησε, ενώ στο 26' ο Μπρέσεβιτς σπατάλησε την ασίστ-«πάρε-βάλε» του Γροντή με αποτέλεσμα η «Ενωση» να σπαταλήσει ακόμα μία προσπάθεια για το 1-0. Εξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Κροάτη φορ πέρασε μόλις άουτ για να έρθει στο 42' και στις καθυστερήσεις ο Πόποβιτς να χάσει δυο πολλές ευκαιρίες για το γκολ που θα έκανε τη διαφορά. Ετσι οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Ήταν να μην μπει το πρώτο

Στο 55` η «Ενωση» ο Γεωργέας είδε τον Μπρέσεβιτς να μην προλαβαίνει τη σέντρα του Πόποβιτς, όμως εκείνος να είναι στο σημείο για να γράψει το 1-0 για να έρθει στο 60' ο Κροάτης να πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων». Ο Μπρέσεβιτς εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κορδέρο και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0.

Η ΑΕΚ πίεσε, έψαξε το τρίτο γκολ και το έβαλε ο Πόποβιτς. Μετά από γέμισμα του Σταθάκη, ο Κροάτης τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Νικολάου και προ κενής εστίας θα πλασάρει κάνοντας το 3-0 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΣΚΟΡΕΡ: 55' Γεωργέας, 60' Μπρέσεβιτς, 77' Πόποβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιώτης Γαβριήλ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 41' Σίσκος – 43' Γεωργέας, 65΄Σταθάκης

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Νικολάου, Φίπε (38' Μητσόπουλος), Ιωαννίδης (70' Αγγελόπουλος), Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Μασούρας, Φλέγγας (64' Κολοβός) , Κωνσταντίνου, Στρατάκης, Κάμπας.

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας (80' Παληαρούτας), Ντακόλ (85' Καζβιρόπουλος), Μπρέσεβιτς (78' Τσεβάς), Γροντής, Πόποβιτς.