O Θοδωρής Παχατουρίδης παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με επιθετικούς προσανατολισμούς (4-3-3) και τελικά δικαιώθηκε μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Θωμάς Στρακόσα (γιος του αντίπαλου προπονητή και παλιού γνώριμου Φώτη Στρακόσα) απέκρουσε την προσπάθεια του Τάσου Δώνη

Ο γκολκίπερ της Λάτσιο έκανε ουκ ολίγες αποκρούσεις στο παιχνίδι, αλλά στη φάση του 86ου λεπτού δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του. Μετά από πάσα του Δώνη, ο Δημήτρης Πόποβιτς χάρισε τη νίκη στην Εθνική Νέων, η οποία άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Euro U19.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βουλγαρία επικράτησε 2-1 της Σλοβακίας με γκολ των Ρέγιαν Ντασκάλοβ και Κίριλ Ντεσπόντοβ (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μάτους Μπέρο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι).

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής Νέων στην προκριματική φάση του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 θα είναι η Βουλγαρία (14/11, 15:00) σε αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο "Ρακόβσκι Στάντιουμ".

Οι συνθέσεις

Ελλάδα (Παχατουρίδης): Στρέζος, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος, Πολίμος, Δεληγιαννίδης (83' Ρούσσος), Φούντας, Δώνης, Μήλιος (62' Πόποβιτς) και Κρητικός (76' Κουλούρης).

Αλβανία (Στρακόσα): Στρακόσα, Σόκολι, Λουλάι, Σούκου, Χοκσαλάρι, Τζίνι (87' Καλάγια), Καβαζάι, Γκοσέ, Ιμεράι (91' Αντέμι), Τσεκίτσι (69' Κάμε), Πρέντι.