Facebook Pixel Όταν ο Πανόπουλος γίνεται... συντάκτης
| 2013-11-18 10:32:00

Όταν ο Πανόπουλος γίνεται... συντάκτης

Όταν ο Πανόπουλος γίνεται... συντάκτης

Αν δεν ήταν ιδιοκτήτης ΠΑΕ, θα μπορούσε να σταδιοδρομεί ως αρθρογράφος παρασκηνιακής στήλης ή ως παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής.

Οι ατάκες του άλλωστε μπροστά στα μικρόφωνα «γράφουν» και τα κείμενά του τα οποία ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα της Ξάνθης «αποπνέουν» ευρηματικότητα, χιούμορ και μπόλικο σαρκασμό.

Ο Χρήστος Πανόπουλος, περί ου ο λόγος, είναι ο μεγαλομέτοχος με την πιο καυστική... πένα στη Super League. Ενας μετρ των ανακοινώσεων, ένα αφεντικό που δεν χρειάζεται επικοινωνιολόγους. Λειτουργεί παρορμητικά και καταθετεί την άποψή του ανά πάσα στιγμή. Πριν από τους αγώνες, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος τους.

Κατά το παρελθόν μάλιστα συνήθιζε να πληρώνει για να εξασφαλίσει ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις εφημερίδες, προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν θα κοπεί ούτε... σημείο στίξης από τις θέσεις της ομάδας του.

Τα τελευταία χρόνια μαζεύτηκε ως προς αυτό, αλλά δεν έβαλε φραγμούς στην παρεμβατική του διάθεση και στην πρωτοτυπία του. Οπως μετά το πρόσφατο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Η αρχική ανακοίνωση-επιστολή προς τον προεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή αντικαταστάθηκε με μία... ανταπόκριση Αμερικανού ρεπόρτερ ονόματι Τζίμι Κλαρκ.

Για να καυτηριάσει τη διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη (διαμαρτυρόμενος κυρίως για το ακυρωθέν γκολ του Σολάρι με υπόδειξη επιθετικού φάουλ) ο Πανόπουλος παρέπεμπε σε φυσικές καταστροφές (σεισμό, τυφώνα) που είχαν μόνο ένα θύμα. Το υποφαινόμενο. Την ομάδα του.

Τα βαριά... Marlboro του Λαμπριάκου

Οταν όλη η κοινή γνώμη υποκλινόταν στον διεθνή Καναδό επιθετικό Τόμας Ρατζίνσκι για το χατ τρικ που είχε πετύχει στη νίκη της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού (3-2 στις 16 Μαρτίου 2008), ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έσπευσε να αποδώσει τα του Καίσαρος στον... καπνιστή Λαμπριάκο! «Τον Radzinski τον ξέραμε και πριν έρθει στην Ξάνθη και αν δεν τον ξέραμε όλοι εμείς εδώ στην Ελλάδα τον ήξερε καλά η υπόλοιπη Ευρώπη και η Premier League.

Ο πολυτιμότερος παίχτης της ομάδας μας με την πιο βρώμικη δουλειά και που τρώει όλο το ξύλο για να ανοίγει τον δρόμο στους άλλους είναι ο Σταύρος Λαμπριάκος. Καπνίζει βεβαίως Marlboro κόκκινο που είναι λίγο βαριά, για αυτό και του βγαίνει η ψυχή στο λαχάνιασμα. Από του χρόνου θα το κόψει». Εξυπακούεται ότι ο παλαίμαχος πλέον σέντερ φορ συγκαταλεγόταν στις «αδυναμίες» του.

Κάθε χρόνο και περισσότερες! Το 2011 ο Χρήστος Πανόπουλος εξέδωσε 9 ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα ανέβηκε στο σάιτ της Ξάνθης 1 έγγραφη δήλωσή του. Το 2012 ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε στο 13+1 και φέτος έχει φτάσει ήδη στο 21+4

Στις μηχανές αναζήτησης στο ίντερνετ το ονοματεπώνυμο «Τζίμι Κλαρκ» (που... υπογράφει την ανταπόκριση στο σάιτ της Ξάνθης!) παραπέμπει σε βετεράνο ραδιοφωνικό παραγωγό των ΗΠΑ. Ασχολείται επί χρόνια με εκπομπές τζαζ μουσικής, αλλά στην πολυετή διαδρομή του έχει εργαστεί ως διευθυντής ειδήσεων, ως ρεπόρτερ και ως παρουσιαστής.

Μαριονέτες, λούζερ και... συγγνώμες

Το κράξιμο του Χρήστου Πανόπουλου δεν έχει αποδέκτες μόνο διαιτητές, αντιπάλους και κακώς κείμενα του χώρου. Συχνά πυκνά βάζει στο σημάδι και τα μέλη της δικής του ομάδας και μάλιστα δεν κάνει εκπτώσεις στο ξεφωνητό. «Λυπάμαι πολύ για τη δεύτερη συνεχόμενη εμφάνιση χωριού» ανέφερε σε έγγραφη δήλωσή του ύστερα από τη... νίκη κόντρα στον Πανιώνιο (1-0) στις 17 Δεκεμβρίου 2011.

«Οσοι συμμετέχουν στην ομάδα να ξυπνήσουν από τον ύπνο τους και να καταλάβουν ότι δεν παίζουν με Μπαρτσελόνες. Προπονητής και παίκτες σταματήστε επιτέλους να είστε LOSERS» ήταν η τοποθέτησή του που ανέβηκε στο σάιτ μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Κέρκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου 2012. «Συμμετείχαμε ΟΛΟΙ σαν μαριονέτες στο να κάνει ο ΠΑΟΚ ένα show» ανέφερε στις 17 Αυγούστου 2013 μετά την ήττα 3-0 στην Τούμπα. Από κει και πέρα έχει ζητήσει και δύο φορές συγγνώμη από τους φιλάθλους για την εικόνα της ομάδας. Στο... ημίχρονο του φετινού αγώνα με τον Ολυμπιακό (στις 14 Σεπτεμβρίου χαρακτηρίζοντας συνονθύλευμα την Ξάνθη) και στις 31 Μαρτίου 2013 μετά το εντός έδρας 0-0 με τον Ατρόμητο (κάνοντας λόγο για άτυχους θεατές).

Στις 18 Ιουλίου 2012 η ΠΑΕ «πάτησε» σε μια διαφήμιση που έκανε θραύση και ανακοίνωσε: «Η Ξάνθη έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δεν μπόρεσε να υπογράψει 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Πίου και υπέγραψε με τον αδερφό του»

ΤΟ ΣΑΪΤ ΕΓΙΝΕ TWITTER!

Oταν 3 Μαρτίου 2013 όταν το επίσημο σάιτ της Ξάνθης θύμισε σελίδα twitter με τον Πανόπουλο να ξεπερνάει τον εαυτό του. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά επτά ανακοινώσεις ανέβασε η ΠΑΕ ενόσω διεξαγόταν ο εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό με τη συγκεκριμένη... επίδοση να αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά της Super League. Λες και επρόκειτο για... live chating το οποίο έλεγχε σε κάθε φάση τον διαιτητή.

«Αμπάρκιολη, στο 18' ορισμός της κίτρινης κάρτας! Εναν ορισμό που τον έχεις διδαχθεί στα σεμινάρια πολλές φορές. Μπροστά στα μάτια σου, γιατί δεν την έδωσες;» ήταν η πρώτη ανάρτηση. Οι παρατηρήσεις για λάθη του ρέφερι διαδέχθηκαν η μία την άλλη (με την υποσημείωση κάθε φορά το χρόνου) ώσπου στην τελευταία ανακοίνωση αναφέρθηκε «93. Ο αγώνας έληξε. Αμπάρκιολη δεν έκανες κανένα λάθος εις βάρος καμιάς από τις δύο ομάδες. Καληνύχτα».

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που η Ξάνθη εξέδωσε μαζεμένες ανακοινώσεις εν ώρα αγώνα. Στις 3+1 (η μία μετά τη λήξη του ματς) είχε σταματήσει στις 6 Φεβρουαρίου 2010 στην ήττα 3-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τότε είχε μπει στο στόχαστρο ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης, ενώ απευθύνονταν και ερωτήματα στους προέδρους της ΕΠΟ και της Super League.

Το mail–μνημείο με την παραλία

Τον Νοέμβριο του 2010 η Ξάνθη «στράβωσε» με τον εκπρόσωπο του Ισπανού προπονητή Χοσέ Ανχελ Θιγάντα και διέκοψε τις διαπραγματεύσεις αποστέλλοντας mail-μνημείο (έφερε την υπογραφή του Γιάννη Παπαδημητρίου, όμως άλλος ήταν ο εμπνευστής). «Οταν το γυαλί (ή η γέφυρα στην περίπτωσή σας) σπάσει, δεν μπορεί ποτέ να ξανακολλήσει (όπως λέμε στην Ελλάδα). Ως εκ τούτου θα σας προτείναμε να πάρετε τα παιχνίδια σας και να πάτε να παίξετε σε κάποια άλλη παραλία (όπως λέμε ξανά στην πατρίδα μας). Δεν έχουμε τίποτα άλλο να συζητήσουμε».

Η πιο σύντομη ανακοίνωση του Πανόπουλου τα τελευταία χρόνια εμπεριείχε 4 λέξεις: «Η σιωπή των αμνών». Εκδόθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2012 στο πλαίσιο των αντιδράσεων της ΠΑΕ για τη διαιτησία στο ματς Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό

Από τον Μάιο του 2012 έως το καλοκαίρι του 2013 ο Χρήστος Πανόπουλος τοποθετήθηκε πέντε φορές μέσω ανακοινώσεων για το θέμα των αδειοδοτήσεων. Στην αρχή με τη δέουσα σοβαρότητα και στο τέλος με απόλυτη ειρωνεία. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση” (που έμοιαζε με αγγελία) στην ιστοσελίδα της Ξάνθης την 1η Ιουνίου 2013: ««Διαφημιστικό σποτάκι» Πωλούνται ή ενοικιάζονται ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ για «ψάρεμα», «κυνήγι», «ποδόσφαιρο» σε επιλεγμένα περίπτερα και ψιλικατζίδικα. Πληροφορίες: Run Τan Plan. Τηλ. Σταθερό: 63200987. Κινητό: 223456789”».

Εναν χρόνο πριν, στις 5 Ιουνίου 2012, η μακροσκελής ανακοίνωση που καυτηρίαζε την ελαστικότητα στο επίμαχο θέμα κατέληγε με εναλλακτικές λύσεις από την πλευρά της Ξάνθης. Η πρώτη εξ αυτών προέβλεπε «να τιμωρηθούν και αυτοί που έλαβαν αδειοδότηση και να γίνει πρωτάθλημα με τους όρους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν»... Η διάθεση του Πανόπουλου να απαντήσει στην «κοροϊδία» με πλήρη διακωμώδηση ήταν προφανής.

Στις 26 Ιουλίου 2013, σε μία περίοδο που ο 19χρονος στόπερ Δημήτρης Γούτας εμφανιζόταν ως μεταγραφικός στόχος αρκετών ομάδων, ο Πανόπουλος έγραψε: «Ομάδες Αγγλίας, Ιταλίας, ομάδες από τη Ζιμπάμπουε, ομάδες από τον Ισημερινό, ζητάνε τον Γούτα. Ο Γούτας δεν θα μεταγραφεί πουθενά για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου, αν δεν προσφέρει πρώτα στην ομάδα του».

Ακόμη και τους απανταχού μπουκμέικερ έχει ειρωνευτεί. Τον περασμένο Ιούλιο πριν από τα ματς με τη Λίνφιλντ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Προς όλους όσους αφορά το παρόν, προς όλους τους «ειδήμονες». Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι την ομάδα μας την έχουν αναγάγει σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά πως οι «ειδήμονες» του στοιχήματος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, μη εξαιρουμένης της Ελλάδας, δίνουν απόδοση στην ήττα της Ξάνθης 1 προς 11 κι 1 προς 15».

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ VS...

...ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ
Τον περασμένο Ιούλιο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε σε συνέντευξη του Χρήστου Πανόπουλου που ασκούσε κριτική για το θέμα των αδειοδοτήσεων, τα «έχωσε» στον ιδιοκτήτη της Ξάνθης και εκείνος ανταπάντησε με το «OK. Dr Christovasilis. Εχεις σε όλα δίκιο. Τέλος. Καληνύχτα...».

...ΤΣΑΝΑΣ
Ούτε το επώνυμό του δεν καταδέχτηκε να γράψει σωστά. Ο Κώστας Τσάνας έγινε... Τσάνος στην ανακοίνωση της Ξάνθης τον Μάιο του 2012 με αφορμή τη μη κλήση του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος νέων Αντώνη Ράνου στην εθνική ομάδα. «Παλιοί ποδοσφαιριστές, που ίσως κάποιοι από αυτούς δεν μιλούν καλά και τα ελληνικά, έχοντας καλές δημόσιες σχέσεις, επιλέγονται από την ΕΠΟ, χωρίς να έχουν προηγούμενη προπονητική εμπειρία, χωρίς να έχουν τα αντίστοιχα διπλώματα. Με βάση τις δημόσιες σχέσεις που έχουν κάνει, προκειμένου να προσληφθούν, έχουν και αντίστοιχες δεσμεύσεις».

...ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ
Εννιά μήνες πριν προσλάβει τον Νίκο Κωστένογλου στην Ξάνθη, τον είχε «ξεφωνίσει» (μετά το εκτός έδρας 1-1 με την ΑΕΚ στις 14 Ιανουαρίου 2012)... «Ο προπονητής επονομαζόμενος κος «Κωστέ», θα πρέπει να διαβάσει την 11η εντολή, που ο Θεός έγραψε τελευταία: Οταν παρακολουθείς σ' ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό αγώνα, ποτέ μην αλλάζεις γήπεδο για να παρακολουθήσεις κάποιον άλλο, γιατί είναι σίγουρο ότι θα μπερδευτείς και οι δηλώσεις σου για τον αγώνα θα είναι άλλα αντί άλλων».

...ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Τον έβγαλε στη σέντρα τον Οκτώβριο του 2012, επειδή ο Μακεδόνας τεχνικός δημοσιοποίησε τις επαφές με την Ξάνθη. «Ο εκπρόσωπός μας τον ρώτησε αν τον ενδιαφέρει η Ξάνθη κι αυτός απάντησε καταφατικά. Πρόσθεσε όμως ότι θα ήθελε να φέρει βοηθούς και παραβοηθούς. Η απάντηση ήταν: «Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε”».

...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Η μακροσκελέστερη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ακρίτες τα τελευταία χρόνια είχε αποδέκτη έναν δημοσιογράφο. 555 λέξεις (!) αφιέρωσε ο Χρήστος Πανόπουλος τον Αύγουστο του 2011 προσπαθώντας να βάλει στη θέση του το «παιδοβούβαλο», όπως χαρακτήριζε έναν αρθρογράφο τον οποίον δεν κατονόμαζε...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags