«Παρά τη μεγάλη κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τον αθλητισμό, η κατάσταση των τμημάτων του ερασιτέχνη είναι πολύ καλή. Δίνουμε βαρύτητα στο βόλεϊ, το χάντ μπολ και το πόλο. Ειδικότερα στο βόλεϊ κάναμε μία σημαντική προσπάθεια και με την αλλαγή του προπονητή, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα φανούν σε βάθος χρόνου. Ο στόχος μας είναι υψηλός, να πρωταγωνιστήσει ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πλέι οφ. Στην ομάδα ήρθε ο προπονητής των τίτλων, οπότε πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει ουσιαστικά» ανέφερε αρχικά ο κ.Παπαδόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά».

- Υπήρξαν αντιδράσεις για τη συμφωνία με την καναδέζικη εταιρία και από συνδέσμους. Προτίθεστε να ακυρώσετε τη συμφωνία;

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να ακυρώσουμε τη συμφωνία από την στιγμή που έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο, απλά σας διαβεβαιώνω πως από τη χορηγία αυτή η ομάδα βόλεϊ θα είναι ωφελημένη».

- Το μπάτζετ του Α.Σ. ανέρχεται στις 800.000 ευρώ φέτος;

«Μαζί με κάποιες χορηγίες που έχουν εξασφαλιστεί από τα τμήματα, φθάνουμε αυτό το ποσό. Το πρόβλημα είναι πως και φέτος δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις από την πολιτεία. Το κράτος πλέον δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στα σωματεία, οπότε καταλαβαίνετε πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και αρκεί να σας αναφέρω πως μόνο για τις μετακινήσεις των ομάδων που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα όλή τη σεζόν, τα έξοδα κυμαίνονται από 120.000 έως 150.000 ευρώ».

- Πρόθεση της διοίκησης του Ερασιτέχνη, είναι να συναντηθείτε με τον κ. Σαββίδη και να του ζητήσετε να διατηρήσει το ίδιο ποσό για την ενίσχυση των τμημάτων του Α.Σ. ;

«Οι σχέσεις μας με τον κ. Σαββίδη είναι άριστες. Υπάρχει μία οικογενειακή συμπεριφορά με τον μεγαλομέτοχο. Ο κ. Σαββίδης έχει συναντηθεί με τον κ. Κατσαρή και έχουν συζητήσει για βασικά θέματα που έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή και σας διαβεβαιώνω γι αυτό. Η ΠΑΕ πληρώνει στο ακέραιο, τα χρήματα που έχει υποσχεθεί στον Ερασιτέχνη και πιστεύω πως εάν χρειαστούν κάποια οικονομική βοήθεια τα τμήματα του ερασιτέχνη στο μέλλον, είμαι βέβαιος πως ο κ. Σαββίδης δεν θα αρνηθεί. Έχει δείξει στο παρελθόν, πως εάν χρειαστεί κάποιο τμήμα τη βοήθειά του θα την προσφέρει για το καλό του ΠΑΟΚ».

- Αυτή είναι η καλύτερη συνεργασία ΠΑΕ και Ερασιτέχνη των τελευταίων ετών ή είναι νωρίς να το πούμε αυτό;

«Οι δύο πλευρές βαδίζουν μονιασμένα για το καλό του ΠΑΟΚ, για τον κοινό σκοπό. Και στο παρελθόν είχαμε καλή συνεργασία με άλλες διοικήσεις που ήταν διορισμένες από το πρωτοδικείο και βρίσκονταν υπό την εποπτεία του Α.Σ. Με την αιρετή διοίκηση της ΠΑΕ, αυτή την περίοδο, οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές».

- Θα εισπράξετε το ίδιο ποσό από την ΠΑΕ και τα επόμενα χρόνια ή θα μειωθεί, όπως έχετε συμφωνήσει;

«Πιστεύω πως ο Σαββίδης θα βοηθήσει την προσπάθεια των τμημάτων του Ερασιτέχνη και τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και δεν θα αφήσει την προσπάθεια να περάσει ανεκμετάλλευτη. Είναι παθιασμένος με τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης και αυτό το έδειξε στο Καραισκάκη. Όταν κατέβασε το λεωφορείο της ΠΑΕ στον Πειραιά, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ κανείς. Όταν έδινε πριμ υψηλό για τη νίκη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είναι ΠΑΟΚ ο Σαββίδης και το δείχνει».

- Αθλητικό κέντρο και γήπεδο. Συμφωνείτε με τις εξαγγελίες του μεγαλομετόχου ή όχι;

«Είμαστε σύμφωνοι σε όσα ανέφερε ο κ. Σαββίδης, από τη στιγμή δε που θα αποφασίσει να φτιάξει νέο γήπεδο ή να ανακατασκευάσει την Τούμπα, θα είμαστε κοντά του. Θα συζητήσουμε μαζί του και θα πάμε το θέμα στη γενική συνέλευση του Α.Σ. και εκεί πιστεύω πως τα μέλη δεν θα έχουν αντίρρηση για το μεγαλεπήβολο έργο. Το ίδιο ισχύει και για το αθλητικό κέντρο».

- Στα υπόλοιπα τμήματα του Α.Σ. σε ποιο επίπεδο βαδίζουμε;

«Στο γυναικείο ποδόσφαιρο ο στόχος είναι και πάλι ο πρωταθλητισμός. Στο γυναικείο μπάσκετ έχουμε κάνει μία ριζική ανανέωση και δίνουμε έμφαση στα τμήματα υποδομής. Έχουν μπει οι βάσεις όπου η ομάδα θα στηρίζεται στα δικά της άτομα. Ακόμη πρέπει να αναφέρω πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια στο TAE KWO DO με επικεφαλής τον Στάθη Καζαντζίδη, εκεί όπου υπάρχει πλειάδα αθλητών που ασχολούνται ενεργά. Πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα, καθώς ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι αθλητές μας να βρεθούν στις επόμενες Ολυμπιάδες».

Ο Παπαδόπουλος λέει για την παρουσία της διοίκησης: «Από το 1998 είμαστε στο «τιμόνι» του ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον Θανάση Κατσαρή. Η προσφορά του οποίου είναι ασύγκριτη. Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα των προσπαθειών και πιστεύω πως ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια. Όταν αναλάβαμε το 1998 ο Ερασιτέχνης είχε μόνο πέντε τμήματα. Τώρα έχει 19 τμήματα που πρωταγωνιστούν. Αυτό τα λέει όλα».

- Η θητεία αυτής της διοίκησης πότε ολοκληρώνεται;

«Τον Μάιο του 2015. Και στο διάστημα του ενάμισι έτους που ακολουθεί, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα τμήματα σε υψηλό επίπεδο».