Όμως χαμός θα γίνει και στα άλλα τρία μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης, η έκβαση των οποίων είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ. Έχουμε και λέμε:

Στο Ζάγκρεμπ οι Κροάτες θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν την υπεροχή τους απέναντι στην Ισλανδία του Λάκενμπεργκ, που στο πρώτο ματς απέσπασε το 0-0 με ένα υποδειγματικό κατενάτσιο. Οι Ισλανδοί, απέναντι σε μια ομάδα σε όλα ανώτερή τους, αντέταξαν μεγάλη σοβαρότητα και διάθεση για τρέξιμο και κατάφεραν να κρατήσουν το «μηδέν» παίζοντας για μισή ώρα με δέκα παίκτες. Ο έμπειρος προπονητής τους, που κουβαλάει μια μεγάλη θητεία στον πάγκο της Σουηδίας, είχε πει πριν το ματς πως το 0-0 είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, σε μια μάχη που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι Κροάτες είναι φαβορί, αλλά στο πρώτο ματς, παρ' όλο που έκαναν μια παρατεταμένη κατοχή μπάλας, έδειξαν επιθετικά μπερδεμένοι. Από την Παρασκευή το βράδυ, το άγχος είναι πλέον δικό τους.

Στο Παρίσι οι Γάλλοι παίζουν κάτι παραπάνω από το γόητρο και τους κόπους μιας διετίας: τυχόν αποκλεισμός της εθνικής τους από την Ουκρανία, που έχει το μισό «εισιτήριο» πρόκρισης στην τσέπη, θα οδηγήσει σε τεράστιες ενοχλητικές για την ομοσπονδία τους συζητήσεις για τη διαχείριση των εθνικών ομάδων, την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στο γαλλικό ποδόσφαιρο, τους τρόπους επιλογών. Θυμίζω ότι πρόπερσι μια σειρά από μέτρια αποτελέσματα στα προκριματικά του Euro του 2012 είχαν σταθεί αιτία για τεράστιες συζητήσεις που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές όπως ο Τουράμ κι ο Ντεσαγί, που έφτασαν να μιλήσουν και για ρατσιστικές αντιλήψεις ομοσπονδιακών προπονητών, αλλά και παραγόντων. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν οι «τρικολόρ» αποκλειστούν! Το 2-0 του πρώτου αγώνα δίνει αέρα στους Ουκρανούς, οι οποίοι ωστόσο με 0-2 είχαν χάσει από τη Γαλλία στο Κίεβο στα τελικά του Εuro που πριν δύο χρόνια διοργάνωσαν. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την ιστορία του Ριμπερί: είχε τη «Χρυσή Μπάλα» στην τσέπη μετά την εξαιρετική του σεζόν με την Μπάγερν Μονάχου και ένας πιθανός αποκλεισμός του από τα τελικά του Μουντιάλ θα του τη στερήσει!

Ψυχόδραμα και η τελική αναμέτρηση μεταξύ της Πορτογαλίας και της Σουηδίας ή αν προτιμάτε του Ρονάλντο με τον Ιμπραΐμοβιτς. Ο Κριστιάνο ήταν ηγέτης και σκόρερ στο πρώτο ματς και είχε κι ένα δοκάρι στο 85': αν η κεφαλιά του είχε πάει στα δίχτυα, το ματς της Τρίτης θα ήταν διαδικαστικό. Ο «Ίμπρα» δεν έκανε σχεδόν τίποτα, πέφτοντας στις δαγκάνες του Πέπε και του Άλβες, όμως είναι πολύ δύσκολο ο άσος της Παρί να κάνει δυο σερί άσχημα ματς στη σεζόν. Οι Πορτογάλοι κέρδισαν τη Σουηδία για πρώτη φορά μετά το 1955 (!), αλλά το 1-0 είναι πολύ ρευστό και η ανάγκη να σκοράρουν για να προκριθούν τεράστια. Δεν αποκλείεται η πρόκριση να δώσει και «Χρυσή Μπάλα». Αν ο Ριμπερί αποκλειστεί, με δεδομένο ότι τον Μέσι θα τον ξαναδούμε τον Ιανουάριο, τις τελικές εντυπώσεις στη σεζόν θα κερδίσει ο νικητής της τιτανομαχίας. Ο Ρονάλντο έχει ράψει κοστούμι για την απονομή. Αλλά κι ο «Ίμπρα» δεν αποκλείεται να σχεδιάζει να πάει στην απονομή με βερμούδα….

Πηγή: sday.gr