Η δήμαρχος Εφη Αποστολάκη πήρε αρχικά τον λόγο και είπε ότι «η αποψινή συνεδρίαση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα της Δικέφαλος 1924. Εμείς ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του οράματος, όπως αξίζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό της ΑΕΚ. Είναι ένα έργο που ταυτίζεται με την παράδοση και την ιστορία των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας».

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, ανέλυσε ξανά με κάθε λεπτομέρεια το τι θέλει να χτίσει η ΑΕΚ και ξεκαθάρισε ξανά σε όλο το δημοτικό συμβούλιο ότι «για την προμελέτη μας βασιστήκαμε στον μέσο συντελεστή δόμησης της περιοχής. Αυτός είναι 1,40 και το σχέδιο μας είναι στο 0,85».

Η διαδικασία διακόπηκε για αρκετή ώρα και συνεχίστηκε αργότερα χωρίς τους εκπροσώπους του ΚΚΕ που αποχώρησαν ακούγοντας αποδοκιμασίες από οπαδούς της ΑΕΚ οι οποίοι βρίσκονται στην αίθουσα.

Πιο μετά έπεσαν και... ψιλές και όταν οι πιο ψύχραιμοι επικράτησαν, ξεκίνησε η ψηφοφορία. Και τελικά με 17 «ναι» και δύο διαφοροποιήσεις που δεν αφορούσαν το γήπεδο, αλλά την υπογειοποίηση του δρόμου, υπερψηφίστηκε η προμελέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ.

«Η σημερινή απόφαση δεν αφορά μόνο το γήπεδο»

Η Δήμαρχος Έφη Αποστολάκη μετά το τέλος του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου στη Νέα Φιλαδέλφεια ανέφερε σχετικά με την έγκριση της προμελέτης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και της υπογειοποίησης «Τα αποτελέσματα σήμερα ήταν πολύ θετικά αφού εγκρίθηκε η προμελέτη του σχεδίου κατασκευής του γηπέδου.

Λυπούμαστε για τα όσα έγιναν. Το επόμενο βήμα είναι η οριστική κυκλοφοριακή μελέτη και να παρθεί σε νέο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για έγκριση της εν λόγω μελέτης. Η σημερινή όμως απόφαση δεν αφορά μόνο το γήπεδο, αλλά όλο τον χώρο γύρω του που θα μετατρέψει την πόλη στα ευρωπαϊκά πρότυπα».