Η ΑΕΚ είναι δεύτερη στην βαθμολογία στο έκτο όμιλο! Αυτό από μόνο του τα λέει όλα για την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται κάθε ΑΕΚτζής σήμερα.

Από τον Μελισσανίδη μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο που μέσα από το διαδίκτυο παρακολούθησε το παιχνίδι κάπου στην... Αφρική. Για να μην αδικήσω τον προπονητή και τα παιδιά να υπενθυμίσω πως η ΑΕΚ έχει έναν αγώνα λιγότερο αφού έχει κάνει το ρεπό της κάτι που δεν έχει συμβεί με τον Ηρόδοτο που απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής όπως λέει εδώ και χρόνια το δημοσιογραφικό κλισέ.

Αυτό μόνο του, το ότι η ΑΕΚ είναι δεύτερη, η ΑΕΚ του ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, και πάει να παίξει την Τετάρτη με τον πρώτο Ηρόδοτο στην έδρα του τα λέει όλα και για το τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα ο Δέλλας και οι παίκτες του. Και όλα αυτά με μια απλή ισοπαλία όπως θα έλεγαν όσοι δεν έχουν καταλάβει πως η απαίτηση για μόνο νίκες και μεγάλα σκορ δεν είναι κάποιο είδος μεγαλοϊδεατισμού και υπεροψίας, πως θα μπορούσε άλλωστε όταν και μόνο το όνομα του εκάστοτε αντιπάλου προκαλεί θλίψη. αλλά το μίνιμουμ του στόχου που μπορεί να έχει μια ομάδα με το ειδικό βάρος και τον κόσμο της ΑΕΚ με αφεντικό τον μεγαλύτερο επιχειρηματία που ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σε μια κατηγορία στην οποία βρέθηκε πρώτη και σίγουρα τελευταία φορά στην ιστορία της.

Μια μεγάλη επαγγελματική ομάδα απέναντι σε ερασιτέχνες. Κάποια από τα παιδιά που υποχρέωσαν την ΑΕΚ σήμερα σε αυτή την ντροπή, πήγαν σπίτια τους, ντύθηκαν και πήγαν στην... δουλειά. Εκεί που θα πάνε όλοι αύριο το πρωί. Οταν οι παίκτες της ΑΕΚ θα πάνε στο υπερπολυτελές προπονητικό κέντρο τους για αποθεραπεία και μασάζ. Εχοντας πληρωθεί τον Νοέμβριο από τις 29 Νοεμβρίου επειδή η 1
η του μήνα έπεφτε Κυριακή. Επειδή τα παιδιά που παίζουν στην ΑΕΚ ζουν μόνο από το ποδόσφαιρο. Οι αντίπαλοι τους όμως όχι. Και αυτό κάνει τις επιτυχίες, των αντιπάλων, να είναι πραγματικά άξιες πολλών συγχαρητηρίων.
 

Κατηγορείστε με για λαϊκισμό δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί απλά γράφω την αλήθεια. Αυτή είναι και καμία άλλη. Κι όταν ακούω προπονητή της ΑΕΚ στην Γ Εθνική να δηλώνει πως με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα δεν θα ανέβει πραγματικά χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Η ΑΕΚ έχει ήδη ανέβει. Ούτε για πλάκα δεν λέγεται το αντίθετο. Περίμενα αλήθεια είναι να ακούσω τον Δέλλα να λέει πως η ΑΕΚ θα ανέβει ότι κι αν χρειαστεί να γίνει. Ακόμη και να φύγουν τον Γενάρη 10 παίκτες και να έρθουν άλλοι τόσοι. Οπως επίσης θα ήθελα να ακούσω χθες τον Λυμπερόπουλο να βγαίνει μπροστά σαν ηγέτης που πάντα ήταν σαν παίκτης διατηρώντας πάντα την ταπεινότητα που τον έχει κάνει διπλά αγαπητό σε όλους μας και να μιλήσει, όπως έκανε την προηγούμενη Κυριακή μετά το 7-1, σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη μέρα για την ομάδα. Με λίγα λόγια δεν έχω παράπονο από τον προπονητή Δέλλα επειδή κάνει λάθη και ακόμη δεν έχει φτιάξει μια σταθερή ομάδα που απλά να κάνει το αυτονόητο γιατί ήξερα πως δεν είναι ακόμη προπονητής και από πέρυσι κιόλας πίστευα και πιστεύω πως αξίζει η ΑΕΚ να του δώσει την ευκαιρία.

Αυτό που περίμενα είναι μια διαφορετική νοοτροπία μέσα από τις δηλώσεις του και γενικώς. Μια ομάδα πιο κοντά στη νοοτροπία την δική του σαν ποδοσφαιριστή αλλά και του μεγάλου Λύμπε. Οχι αυτούς τους χαβαλέδες που επειδή έριξαν μια πεντάρα και μια εφτάρα, με ενδιάμεσα άλλη μια λαχτάρα, νόμιζαν πως κάποιοι έγιναν. Τίποτα δεν έγιναν και σε αυτό συμφωνώ 100% με τον ψηλό. Ας τους ξυπνήσει λοιπόν πριν να είναι αργά για τον... ίδιο. Γιατί όπως πολύ καλά ξέρει κι ο ίδιος ο Μελισσανίδης δεν πρόκειται να ρισκάρει ούτε στο 1% όχι το ενδεχόμενο να μην ανέβει η ΑΕΚ αλλά ακόμη και το να αγχωθεί για να ανέβει. Αυτά. Την Τετάρτη το αυτονόητο είναι και πιο αναγκαίο από ποτέ.