Facebook Pixel Κ. Βαϊμάκης: Πέτριτς -έλα- στον λαό σου
| 2014-01-06 12:19:00

Κ. Βαϊμάκης: Πέτριτς -έλα- στον λαό σου

Κ. Βαϊμάκης: Πέτριτς -έλα- στον λαό σου

Μπορεί η απόκτηση Πέτριτς να ανεβάσει ένα «κλικ» τον Παναθηναϊκό; Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Εξαρτάται. Ο Πέτριτς είναι στα 33 του και φαντάζομαι θα ήθελε να πάει σε ένα Μουντιάλ με τη φανέλα της Κροατίας, την τελευταία μεγάλη διοργάνωση μιας καριέρας που θα μπορούσε να έχει πάει και καλύτερα.

Κι αυτo θα το πετύχει μόνο αν πάει σε μια ομάδα που θα παίζει πολύ, θα βάζει γκολ και θα ξανακουστεί στην πατρίδα του. Οπως ακριβώς συνέβη με τους συμπατριώτες του Πράνιτς και Σίλντενφελντ, που ήρθαν στον Παναθηναϊκό, πήραν φανέλα βασικού κι αυτό τους έδωσε χώρο στην εθνική τους ομάδα για τα μπαράζ -ο μεν Πράνιτς ήταν βασικός και στα δυο ματς με τους Ισλανδούς, ο δε Σίλντενφελντ ήταν στον πάγκο- και πιθανότατα θα τους δώσει το εισιτήριο και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αλλά η απάντηση είναι: ναι, μπορεί να ανεβάσει ένα «κλικ» τον Παναθηναϊκό, όπως όλοι οι σπουδαίοι παίκτες μπορούν να ανεβάσουν μια ομάδα γεμάτη νιάτα και ενθουσιασμό.

 

Μπορεί ο Πέτριτς να κάνει πιο παραγωγική την επίθεση του Παναθηναϊκού; Μάντης δεν είμαι, αλλά αν αναλογιστούμε ότι με τον Μπεργκ έπαιζαν παρέα στο Αμβούργο, θα έλεγα πως ναι. Για την ακρίβεια στο Αμβούργο ο Πέτριτς σκόραρε περισσότερο από τον Μπεργκ και βλέποντας πόσο καλά παίζει ο Μπεργκ στον Παναθηναϊκό από τότε που ξαναβρήκε αγωνιστικό ρυθμό, μόνο καλά πράγματα μπορεί να προκύψουν για την ομάδα αν ξαναβρούν τη χημεία και θυμηθούν το πώς συνεργάζονταν παλιότερα. Επιπλέον το restart του Μπεργκ στην Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει σαν αγωνιστική πυξίδα για τον Πέτριτς, στη λογική του «αν αυτός τα κατάφερε, γιατί όχι κι εγώ, που παλιότερα σκόραρα και περισσότερο απ' αυτόν»; Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα...

 

 

Υπάρχει περίπτωση να έρθει ο Πέτριτς για να αράξει κάτω από τον υπέροχο ελληνικό ήλιο; Τίποτα δεν αποκλείεται και με δεδομένο ότι η σύζυγός του είναι Ελληνίδα, δεν θα αργήσει να μάθει τις ελληνικές ομορφιές της μέρας αλλά και της νύχτας. Αν όμως είναι επαγγελματίας κι έχει βάλει στόχο να πάει Μουντιάλ, να δικαιώσει αυτούς που τον έφεραν, να τιμήσει το συμβόλαιό του, να φτιάξει το όνομά του λίγο πριν τα ποδοσφαιρικά του στερνά και να βοηθήσει την ομάδα που του δίνει μια τελευταία καλή ευκαιρία, τότε ο ήλιος μπορεί να περιμένει για μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

 

 

Μπορεί ο Πέτριτς να αποδειχθεί όχι απλά αντι-Φιγκερόα, αλλά ακόμα καλύτερη περίπτωση; Η αλήθεια είναι ότι ο «Λούτσο» κούμπωσε καλά και με την ομάδα και με τον κόσμο της και με την ελληνική νοοτροπία, αλλά δεν αποκλείω να συμβεί το ίδιο και με τον Πέτριτς. Και με δεδομένο ότι ο Κροάτης δεν έχει το βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του Αργεντινού κι έχει περισσότερες γεμάτες χρονιές στην καριέρα του, θεωρώ αρκετά πιθανό να βοηθήσει περισσότερο από τον Φιγκερόα, άρα και να αγαπηθεί από τον κόσμο ακόμα περισσότερο.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags