Facebook Pixel Τ. Νικολογιάννης: Το καλύτερο δίδυμο μακράν, αν...
| 2014-01-06 15:04:00

Τ. Νικολογιάννης: Το καλύτερο δίδυμο μακράν, αν...

Τ. Νικολογιάννης: Το καλύτερο δίδυμο μακράν, αν...

Το δίδυμο Μπεργκ-Πετριτς δεν το είχε στην επίθεση ο Παναθηναϊκός ούτε όταν είχε χρήματα, πολλά χρήματα να διαθέσει. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης.

Αν τελικά ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον Πέτριτς, όπως φαίνεται τις επόμενες ημέρες, τότε οι «πράσινοι» δημιουργούν ένα επιθετικό δίδυμο, που πρέπει να πάμε πολύ πίσω, για να δούμε κάτι ανάλογο. Το δίδυμο Μπεργκ-Πέτριτς δεν το είχε στην επίθεση ο Παναθηναϊκός ούτε όταν είχε χρήματα, πολλά χρήματα να διαθέσει. Για παράδειγμα τέτοιο δίδυμο στην επίθεση οι «πράσινοι» δεν είχαν ούτε επί πολυμετοχικότητας με τον Σισέ να ξεχωρίζει αλλά δίπλα του να μην υπάρχει ένα ανάλογο μέγεθος στην επίθεση. Αν έρθει ο Πέτριτς, είναι καλά και παίξει νομίζω ότι πολύ γρήγορα οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα ξεχάσουν τον Λουτσιάνο Φιγκερόα. Διότι πολύ απλά είναι καλύτερος παίκτης από τον Φιγκερόα. Με πολύ καλύτερη τεχνική κατάρτιση, με πολύ καλές εκτελέσεις στημένων φάσεων και κυρίως φάουλ με το αριστερό, αλλά και με πολύ καλύτερη κίνηση εκτός περιοχής.

 

Ενα δεύτερο σημείο πολύ σημαντικό είναι ότι οι Μπεργκ, Πέτριτς είχαν παίξει μαζί και στο Αμβούργο και ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Θέλω να περιμένω λίγο μέχρι να έρθει και να υπογράψει, αλλά αν τελικά αυτό γίνει τότε οι «πράσινοι» θα έχουν μακράν το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πολύ καλύτερο και από αυτό, που έχει ο πρωτοπόρος και πολύ πιο πλούσιος Ολυμπιακός. Δίδυμο, που θα ζήλευε κάθε ομάδα. Και όλα αυτά με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. αφού οι «πράσινοι» και τον Μπεργκ έφεραν με λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνε στο Αμβούργο, αλλά και τον Πέτριτς προσπαθούν να φέρουν με λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνε από τη Γουέστ Χαμ.

 

Το σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι αν έχεις σωστούς ανθρώπους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που ξέρουν να επιλέγουν και να διαπραγματεύονται τότε μπορείς να φέρεις παίκτες αεροδρομίου με πολύ λιγότερα χρήματα απ' όσο φαντάζεται ο καθένας. Κι ο Νταμπίζας με τον Αναστασίου με έχουν πείσει μέχρι τώρα με τις επιλογές τους, ότι ακόμα κι αν κάτσει κάποια στραβή και χαλάσει την τελευταία στιγμή του Πέτριτς, έχουν έτοιμη λύση για την επίθεση λιγότερο... θορυβώδη, αλλά ανάλογα χρήσιμη. Λίγες ημέρες υπομονή και θα μάθουμε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags