Facebook Pixel Ένας παθιασμένος ηγέτης για τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-01-15 13:24:00

Ένας παθιασμένος ηγέτης για τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας παθιασμένος ηγέτης για τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός αναζητά στόπερ και ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι αυτό του Ντιέγκο Λουγκάνο. Διαβάστε τα πάντα για τον Ουρουγουανό αμυντικό...

Τα παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλησιάζουν και οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κινηθούν για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα αναπληρώσει το κενό του τραυματία Δημήτρη Σιόβα. Τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι ένα «βαρύ» όνομα, αυτό του Ντιέγκο Λουγκάνο.

Ο 33χρονος στόπερ από την Ουρουγουάη είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα την εποχή της πολυμετοχίκοτητας, όταν ο Χενκ Τεν Κάτε τον είχε στη κορυφή της λίστας του για την θωράκιση του κέντρου της άμυνας των «πράσινων».
Το όνομα του Ουρουγουανού αμυντικού της Γουέστ Μπρομ, επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά για τον Ολυμπιακό.

Τα πρώτα βήματα

Ο Ντιέγκο Αλφρέντο Λουγκάνο Μορένα, όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1980 στην πόλης Κανελόνες της Ουρουγουάης. Το ποδόσφαιρο υπήρχε στο αίμα του αφού ο πατέρας του Αλφρέδο ήταν ποδοσφαιριστής της Club Atlético Libertad.

Ο μικρός Ντιέγκο ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και τον Δεκέμβριο του 1998 σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Libertad. Ένα χρόνο αργότερα και μετά από πολύ καλές εμφανίσεις μετακόμισε στην Club Nacional του Μοντεβίδεο. Εκεί δεν κατάφερε να καθιερωθεί και στον τρίτο χρόνο παρουσίας του στον σύλλογο παραχωρήθηκε δανεικός στην Plaza Colonia. Μετά από 46 αγώνες και 4 γκολ, ο Λουγκάνο τράβηξε πάνω του τα βλέμματα αρκετών συλλόγων.

Η πρόταση από τη Βραζιλία και ο «άνθρωπος του προέδρου»

Το 2003 θα πάρει την απόφαση να αφήσει την πατρίδα του και να δοκιμάσει την τύχη του στην Βραζιλία με την φανέλα της Σάο Πάουλο. Μάλιστα, η μεταγραφή του προκάλεσε τριγμούς στην βραζιλιάνικη ομάδα, καθώς ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου Μαρσέλο Γκουβέια, χωρίς τη συγκατάθεση του προπονητή Οσβάλντο Ντε Ολιβέιρα. Μάλιστα, στη Σάο Πάουλο ο Λουγκάνο έμεινε γνωστός με το παρατσούκλι «ο άνθρωπος του προέδρου».

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags