Facebook Pixel "Ποτέ δεν εγκαταλείπω στα δύσκολα"
| 2014-01-16 17:40:00

"Ποτέ δεν εγκαταλείπω στα δύσκολα"

"Ποτέ δεν εγκαταλείπω στα δύσκολα"

Κατηγορηματικά διέψευσε τις φήμες ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Σάκης Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Υπάρχει ένα ευχάριστο που είναι η επιστροφή στην ενεργό δράση του Λίλα και μπορούμε να υπολογίζουμε για το παιχνίδι της Κυριακής έναν ακόμα σημαντικό παίκτη. Το δυσάρεστο είναι ο τραυματισμός του Βίλα, που πριν από κάποιες μέρες είχε κάποιες ενοχλήσεις και η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα τον έχουμε στη διάθεσή μας για το προσεχές παιχνίδι. Άλλα προβλήματα δεν έχουμε, όσον αφορά τους παίκτες που υπολογίζουμε αυτή την περίοδο. Οι παίκτες και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει καταλάβει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα. Φροντίζουμε μέσα από τη δουλειά να παρουσιάσουμε την Κυριακή μια καλή εικόνα με στόχο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι μια περίοδος με δύο αρνητικά παιχνίδια και έκπληξη για μένα πως επέστρεψε η ομάδα μετά τις διακοπές. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα αποτελέσματα, γιατί αποτελέσματα μπορείς να μη πάρει ακόμα και αν παίξεις καλό ποδόσφαιρο, αλλά το δύσκολο ήταν η απόδοση που είχε η ομάδα και η αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων στον αγωνιστικό χώρο».

Για το πώς αντιμετώπισε την κατάσταση τον τελευταίο καιρό: «Θα ήθελα να τοποθετηθώ για κάποια θέματα που αφορούν το πρόσωπό μου και την παρουσία μου στην ομάδα. Σαν επαγγελματίας προπονητής και με την προσωπικότητα που έχω, δεν αφήνω ποτέ μια ομάδα στα δύσκολα, ούτε με φοβίζει κάτι τέτοιο. Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς και εξάλλου δύο αρνητικά αποτελέσματα μέσα σε 10 μέρες δεν μπορούν να αλλάξουν την φιλοσοφία μου. Εγώ προσωπικά και έτσι πρέπει να κάνει ο κάθε επαγγελματίας προπονητής, θα είμαι ο τελευταίος που στα δύσκολα θα σκέφτομαι αρνητικά».

Για τη συνεργασία με την ομάδα και τη στήριξη που είχε: «Σαν επαγγελματίας προπονητής υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί μια συνεργασία ή όχι. Έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τον εργοδότη, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση με την τοποθέτησή του κάλυψε απόλυτα το ποδοσφαιρικό τμήμα και εμένα προσωπικά και ένας άλλος πολύ δυνατός παράγοντας είναι ο κόσμος. Η εκτίμηση του κόσμου ήταν ένα από τα δύο με τρία κίνητρα που με έκαναν να έρθω στα Γιάννινα. Αυτό το είπα από την πρώτη στιγμή, ότι αυτό ήταν το πιο δυνατό κίνητρο. Άρα έχουμε από τη μια πλευρά την απάντηση του προέδρου και τη στήριξη στο πρόσωπό μου και κατά δεύτερο η εκτίμηση και όλη αυτή η αγάπη που έχει ο κόσμος, το εισπράττω στην πόλη, ότι μας στηρίζει σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόδειξη που είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Αυτοί οι δύο βασικοί λόγοι είναι που μπορεί να κάνουν έναν προπονητή, να στεφτεί να δώσει λύση σε μια συνεργασία. Από την πλευρά μου, είμαι ο τελευταίος που θα σκεφτώ κάτι τέτοιο. Το δεύτερο έχει να κάνει, όπως είπα με τη διοίκηση και τον κόσμο. Η διοίκηση τοποθετήθηκε και περιμένω την Κυριακή τον κόσμο να έρθει να στηρίξει την ομάδα και να εκδηλώσει, αν θέλετε, τη συμπαράσταση ή όχι στο πρόσωπό μου και προς την ομάδα. Αυτοί είναι οι λόγοι που ανέλυσα που μπορεί να οδηγήσουν ένα προπονητή για να λύσει μια συνεργασία. Εγώ και οι συνεργάτες μου ήρθαμε να βοηθήσουμε την ομάδα και να πάρουμε μια δυναμική από τον κόσμο και την ιστορία της ομάδας. Θέλω να πιστεύω ότι στη συνέχεια θα πορευτούμε καλύτερα και όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν».

Για τη συνάντηση με τον Γιώργο Χριστοβασίλη και αν έγινε επαναπροσδιορισμός των στόχων ανέφερε: «Η συνάντηση έγινε για το πώς είναι η ομάδα, τα προβλήματά της και πως μπορούμε να ενισχυθούμε, για να βελτιώσουμε αυτή την αγωνιστική εικόνα. Υπάρχει ένα πλάνο και πιστεύω ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουμε κάτι με 2-3 παίκτες που ενδιαφέρουν ώστε να ενισχυθούμε από την άλλη εβδομάδα που έρχεται. Αυτός ήταν βασικά ο λόγος που συζητήσαμε και βέβαια η εικόνα που είχε η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια».

Για το αν εμμένει ότι στόχος του ΠΑΣ είναι ακόμα η 5η θέση: «Αλίμονο αν ερχόμενος σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα να μη είχα αυτό το στόχο. Δεν υπήρχε τότε και κανένας ιδιαίτερος λόγος να έρθω. Βέβαια, αλλιώς τα υπολογίζεις και αλλιώς του βγαίνουν μέσα στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι το οποίο πας και παίρνεις έναν προπονητή που είναι καλός κατά την άποψή σου και εννοείται ότι θα προχωρήσει η ομάδα. Ο στόχος μας είναι αυτός. Κι αυτό είναι εφικτό. Η ομάδα μας μπορεί να έχει στόχο. Για παράδειγμα η έκτη θέση στη βαθμολογία είναι κοντά με εμάς. Για ποιο λόγο να κοιτάμε προς τα κάτω και να μη κοιτάμε προς τα πάνω; Νομίζω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μας και μέσα στους στόχους και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Για το αν οι πολλές εσωτερικές αλλαγές δημιουργούν κάποιο μπέρδεμα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού: «Μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, τη μεγαλύτερη ευθύνη την κουβαλά ο προπονητής και εγώ μετά το παιχνίδι την πήρα πάνω μου. Γι’ αυτό που λέτε για τις αλλαγές έχετε δίκαιο. Όμως πριν γίνουν αυτές οι εσωτερικές αλλαγές και αυτές αφορούν αν μπορεί να παίξει ο Στρούνα σαν αμυντικός χαφ ή ο Βίλα να έρθει μέσα ή να βγει έξω, είναι κάτι που το κάνουμε και στην προπόνηση. Είναι αλήθεια όταν υπάρχουν δυσκολίες σε ένα παιχνίδι, μπορεί οι εσωτερικές αλλαγές να μεγαλώσουν τη σύγχυση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ενδεχομένως να δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Έτσι το αισθάνθηκα και εγώ και είπα στα παιδιά την επόμενη μέρα, πιθανόν αυτές οι δύο αλλαγές που γίνονται πάντα με τον ακραίο επιθετικό, με τον μέσα χαφ, να δημιούργησαν σύγχυση στην ομάδα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δουλεύουμε, γιατί δεν μπορείς να πας στο παιχνίδι με ένα πλάνο που έχεις από την αρχή, να μείνεις αδρανής και να περιμένεις πότε θα λήξει ένα παιχνίδι. Πρέπει να αντιδράσεις και κάπως έτσι έχω μάθει να αντιδρώ στην προπονητική μου, στην δουλειά μου. Πιθανόν σ’ αυτά τα παιχνίδια και όταν είναι και δύσκολα τα πράγματα, οι εσωτερικές αλλαγές που γίνονται να δημιουργούν περισσότερο προβληματισμό, οπότε θα πρέπει και εγώ να αναθεωρήσω κάποια πράγματα».

Πηγή: gianninasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags