Κιτρινόμαυρο μονοπάτι…

Στις παιδικές εικόνες, τα δικά του ασπρόμαυρα καρτούν είχαν το στοιχείο του Πόντου. Ο Χρήστος Αραβίδης γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1987 και μεγάλωσε, όπως η οικογενειακή παράδοση επέτασσε. Ποντιακά ήθη, ποντιακά έθιμα, ποντιακά είδωλα και προτιμήσεις… Εξού και το σύμβολο του Πόντου που έχει ως τατουάζ στην αριστερή του ωμοπλάτη. «Υπάρχουν όντως πολλοί «Τεμέτερον» στον χώρο του αθλητισμού, ξεχωρίζοντας τον Μίμη Παπαϊωάννου και τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον Κυριάκο Καραταΐδη», θα παραδεχτεί σε συνέντευξή του και κοντά στο 1995, λίγο πριν ένα από τα πρότυπά του φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, θα το έκανε εκείνος.

Ήταν σε ηλικία 7,5 ετών όταν ο Χρήστος Αραβίδης επισκέφτηκε για πρώτη φορά τις ακαδημίες της ΑΕΚ. «Στην αρχή για μένα ήταν ένα παιχνίδι μετά άρχισε να γίνεται πάθος», θυμάται, με τον Μιχάλη Αραβίδη να είναι εκείνος που παρακίνησε ίσως και εν αγνοία του, τον γιο του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. «Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής και μέσα απ’ αυτόν αγάπησα κι εγώ το ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια πήρα το μικρόβιο που στην αρχή ήταν ένα άθλημα και μετά έγινε η μεγάλη μου αγάπη».

Στην ΑΕΚ δεν έμελλε να στεριώσει. Ίσως λόγω ανταγωνισμού, ίσως και λόγω απόστασης σύντομα μετακόμισε σε κάτι πιο κοντινό στο Μενίδι, όπου μεγάλωσε και μέχρι τώρα μνημονεύει ως τον τόπο του. Εξάλλου, εκεί δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, έχοντας μεζεδοπωλείο στην περιοχή και την εν λόγω περιοχή – κόντρα στο ρεύμα – διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία. «Μ’ αρέσει το Μενίδι γιατί μεγάλωσα εδώ, έχω εδώ την οικογένεια μου, τους φίλους μου και έζησα αυτή την πόλη όταν ακόμη παίζαμε δίχως φόβο στις αλάνες. Όπου κι αν πάω, όπου κι αν βρεθώ πάντα θα επιστρέφω και θ’ αγαπάω την πόλη μου».

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr