Παρά τη χειμωνιάτικη λιακάδα η ατμόσφαιρα είναι ...καταθληπτική. Από το πρωί οι λυγμοί και οι κοπετοί έχουν κυριαρχήσει με τα πρωτοσέλιδα και τις αναλύσεις με τη νέα σφαγή του Ολυμπιακού.

Την ώρα που η ομάδα της λεβεντιάς δοξάζει την Ελλάδα πουλώντας τον, πράγματι παικταρά, Μήτρογλου με 15.000.000 ευρώ κάποιοι θρασύτατοι τον εκτελούν, τον πολεμούν, τον πειράζουν, του κλέβουν τα παιχνιδάκια, του χαλάνε τη διάθεση. ΑΙΣΧΟΣ!

Διαβάσαμε, λοιπόν, για τον επόπτη Μπαλτά που έκοψε θρασύτατα τον Σαβιόλα στο 11΄ και δεν άφησε την ομάδα να πάρει μπρος και κάπου είδα πως ο ΑΕΚτζής Παππάς -τι δεν το ξέρατε;- δεν έδωσε ένα πέναλτι στον Ολαϊτάν από αυτά που παίρνει συνήθως ο Ολυμπιακός προκαλώντας σοκ στο συγκεντρωμένο πλήθος, σκόρπια διαδήλωση, και στις χιλιάδες των τηλεθεατών. Και αναρωτιέμαι... Ο Ατρόμητος έχει επενδύσει περισσότερα; Ο Ατρόμητος είναι η μεγάλη ομάδα που παίρνει και κανένα σφύριγμα όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο; Ο Ολυμπιακός πρέπει να ρίξει λεφτά, τώρα που έχει και πολλά, για να φτιάξει ομάδα και να δικαιούται να μιλάει; Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που παίζει πιο επιθετικά και είναι λογικό να έχει υπέρ της σφυρίγματα, να κερδίζει πολλά πέναλτι και να της αποβάλλεται παίκτης μια φορά στα ...τρία χρόνια;

Ξεκίνησα με ερωτήματα βασισμένα σε αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι τελικής πτώσης τόσα χρόνια. Για τις ομάδες που δεν δικαιούνται να ομιλούν και που βρίσκουν δικαιολογίες αντί να φτιάξουν ομάδα. Είμαι από αυτούς που έχω κριτικάρει σκληρά την ΑΕΚ με την οποία ασχολούμαι. Και ούτε φορτώνω όλα τα κακά της μοίρας στους άλλους. Όμως είναι ξεκάθαρο τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια όποτε χρειαζόταν και βέβαια ακόμη πιο ξεκάθαρο πως υπήρχε ένας πανίσχυρος μηχανισμός γύρω γύρω που στήριζε όλη αυτή την ιστορία και την έκανε να μοιάζει ποδοσφαιρικό success story ενώ μόνο τέτοιο δεν ήταν. Και φάνηκε όταν με μια φορά που έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα άλλαξε χέρια γιατί παρά τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων που είχαν μπει στα ταμεία από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και από την στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού, που είναι τεράστιος αιμοδότης, το αφεντικό δεν άντεξε. Που να αντέξεις όταν είναι όλα πληρωμένα και τακτοποιημένα και ξαφνικά αναγκάζεσαι να βάλεις λεφτά από την τσέπη σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερα να τα βάζει ...άλλος και έτσι ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2010 άλλαξε χέρια.

Και τώρα τι γίνεται; Τι είναι αυτός ο πανικός. Τρίτο ματς σερί με κλάψα από τον Σάββα και πρωτοσέλιδα πόνου. Για φάσεις της πλάκας που αν γινόταν ανάποδα θα είχαν θαφτεί στη σιωπή όπως τόσα χρόνια γίνεται. Μιλάω για φάσεις παρόμοιου βεληνεκούς. Σαν το οφσάιντ του Ολαϊτάν στο Περιστέρι, την αποβολή του Χολέμπας ή το χθεσινό. Κραυγές για τη διαιτησία που "σκοτώνει" τον Ολυμπιακό με γραφικά επιχειρήματα από αυτούς που ποινικοποίησαν και τη ...διαμαρτυρία, γραφικοποίησαν αυτούς που ύψωσαν φωνή και κατέστρεψαν όσους επέμεναν. Γιατί όμως αυτός ο πανικός; Μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Μήπως μαρτυράνε μόνοι; Και τι πόνος είναι αυτός με τον Μελισσανίδη και την ανακοίνωση της ORIGINAL; Τόσο εύκολα δηλαδή άλλαξαν τα κόζια; Πριν να ειδοποιηθούν;