Facebook Pixel Ο Σαλπιγγίδης κρύωσε... με τον Στέφενς
| 2014-02-25 11:12:00

Ο Σαλπιγγίδης κρύωσε... με τον Στέφενς

Ο Σαλπιγγίδης κρύωσε... με τον Στέφενς

Η ανακοίνωση του αποκλεισμού του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από την αποστολή για το παιχνίδι με την Μπενφίκα στη Λισσαβώνα είναι το τελευταίο επεισόδιο ενός σίριαλ που παίζεται εντός ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, λαμβάνοντας υπ' όψιν του όλα τα επεισόδια των τελευταίαων εβδομάδων.

Δευτέρα 24/2, ώρα 2:45 μ.μ.: Μέσω Facebook γνωστοποιείται ότι "δεν θα συμμετάσχει τελικά στην αποστολή για τη Λισσαβώνα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί".

Δευτέρα 24/2, ώρα 1:39 μ.μ.: Μέσω δελτίου Τύπου έγινε γνωστό ότι "ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης", με το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή, στην οποία συμμετείχαν 19 παίκτες.

Πέμπτη 20/2: Το παιχνίδι με την Μπενφίκα έχει τελειώσει, με τον Σαλπιγγίδη να έχει αγωνιστεί για εννιά λεπτά ως αλλαγή. Η γλώσσα του σώματος μαρτυρά πολλά για τη διάθεσή του και την ολιγόλεπτη παρουσία του στο συγκεκριμένο κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι.

Σάββατο 15/2: Ο Σαλπιγγίδης μένει εκτός αποστολής από την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, μαζί με τους Κατσουράνη και Στοχ "για αγωνιστικούς λόγους".

Πέμπτη 13/2: Ο ΠΑΟΚ προηγείται με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και ο Σαλπιγγίδης περνά στο παιχνίδι στο 84'.

Παρασκευή 31/1: Ο Στέφενς, μιλώντας σε ολλανδικό μέσο για την απόκτηση του Χούσεν, τονίζει: "Ο Ντάνι Χούσεν είναι ο επιθετικός με τις αρετές που χρειαζόμαστε, έχω επιλογές στην επίθεση, ο Σαλπιγγίδης όμως είναι μεγάλος σε ηλικία και χρειαζόμαστε επιλογές για το βαρύ πρόγραμμα σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη". Σίγουρα όχι ό,τι καλύτερο για έναν παίκτη να ακούει τον προπονητή του να το λέει αυτό, είτε έχει δίκιο είτε άδικο.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς «Σάλπι» στην Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας είναι η 40ή που δίνει ο «δικέφαλος» από το καλοκαίρι του 2010. Από τις προηγούμενες 39 ο Σαλπιγγίδης απουσίασε σε μόλις επτά.

2010-11

Ο ΠΑΟΚ δίνει 12 αγώνες. Ο Σαλπιγγίδης αγωνίζεται σε 11 ματς, πετυχαίνοντας ένα γκολ, αυτό με το οποίο ο ΠΑΟΚ σφράγισε την πρόκριση στους «32» κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επί κροατικού εδάφους.

2011-12

Ο ΠΑΟΚ δίνει εκ νέου 12 αγώνες. Ο Σαλπιγγίδης, εξαιτίας του πρώτου μυϊκού τραυματισμού της καριέρας του (!) χάνει τα τρία πρώτα παιχνίδια και ένα παιχνίδι στη φάση των ομίλων, με τον Μπόλονι να μην τον συμπεριλαμβάνει στο ταξίδι στο Καζάν λόγω του επερχόμενου αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο Σαλπιγγίδης πετυχαίνει τρία γκολ σε οκτώ παιχνίδια, με το πλέον σημαντικό αυτό κόντρα στην Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

2012-13

Ο ΠΑΟΚ δίνει μόλις τέσσερα παιχνίδια, με τον Σαλπιγγίδη να είναι στη μακρά λίστα απόντων από τη δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης στην Αυστρία.

2013-14

Φέτος, ο 32χρονος επιθετικός απουσίασε μόνο από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Αλκμααρ, κόντρα στην οποία πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στην Ολλανδία.

Οι 18 που πηγαίνουν Λισσαβώνα

Χωρίς... άλλες εκπλήξεις, πλην αυτής της απουσίας του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, καταρτίστηκε η αποστολή για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπενφίκα το βράδυ της Πέμπτης στο «Ντα Λουζ». Οι 18 στους οποίους υπολογίζει ο Χούουμπ Στέφενς είναι οι: Γλύκος, Γκσπούρνινγκ, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Νίνης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Αθανασιάδης.

Ο Μιγκέλ Βίτορ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο αποθεραπείας και ούτε ο ίδιος ούτε και ο Στέφενς θέλουν να ρισκάρουν μια βεβιασμένη επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από υποτροπή σε θλάση, ειδικά από τη στιγμή που πρώτον οι πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στην Μπενφίκα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι μικρές και δεύτερον έπονται σημαντικά παιχνίδια για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags