Facebook Pixel «Ανθρώπινο λάθος το γκολ του Πλατανιά με τον Άρη»...
| 2014-02-28 21:04:00

«Ανθρώπινο λάθος το γκολ του Πλατανιά με τον Άρη»...

«Ανθρώπινο λάθος το γκολ του Πλατανιά με τον Άρη»...

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Focus 103,6" έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίμαχη φάση με το δεύτερο γκολ του Πλατανιά στο επεισοδιακό ματς με τον Άρη.

Επίσης μίλησε για τα στημένα παιχνίδια, τους φακέλους αδειοδοτήσεων, αλλά και την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της Εθνικής μας μετά το Mundial.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Focus 103,6»

Για τους παράγοντες και τις ανακοινώσεις:

Τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί μία παραφιλολογία. Λέγονται πράγματα μόνο για να δημιουργηθεί ντόρος. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, που βγαίνουν σενάρια ότι κάποιοι άνθρωποι βάζουν διαιτητές είναι παράλογο. Θέλω να ακούσω τους ανθρώπους που παραπονιούνται τι λένε όταν ευνοείτε η ομάδα τους.

Για τα στημένα ματς

Υπάρχει μια εταιρεία στην Αγγλία η οποία συλλέγει στοιχεία από τον στοιχηματισμό αγώνων και τα συγκρίνει με άλλα στοιχεία. Στη συνέχεια βλέπουν αν υπάρχει κάτι ύποπτο. Εάν υπάρχει, στέλνει τα στοιχεία στη UEFA. Εμείς τα στέλνουμε αμέσως στον εισαγγελέα. Η πρότασή μου είναι να δημιουργηθεί μια επιτροπή όπου θα απαρτίζεται από ανθρώπους της ΕΠΟ, της σούπερ λιγκ, της φούτμπολ λιγκ και της UEFA. Να βλέπουν για να βγάλουν συμπεράσματα και όχι εικασίες. Γιατί μέσα από στοιχεία δεν μπορείς να στοχοποιήσεις κανέναν.

Για τη διαιτησία:

Το μυαλό των διαιτητών δεν είναι καθαρό όταν βλέπουν τον εαυτό τους στα εξώφυλλα των εφημερίδων. Η εκπαίδευση που γίνεται είναι άριστη. Οι διαιτητές σε γενικές γραμμές αποδίδουν καλά. Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι φίλαθλοι και οι παράγοντες στους διαιτητές. Θα νιώθουν πιο απελευθερωμένοι και θα βελτιωθούν.

Για τη διαιτησία στο Πλατανιάς - Άρης:

Δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Η φάση είναι αμφισβητούμενη για εμάς. Για τον βοηθό μπορεί να μην ήταν. Το λάθος ήταν ανθρώπινο αλλά όχι και τέτοια ένταση!

Για τους φακέλους των αδειοδοτήσεων:

Το τμήμα των αδειοδοτήσεων είναι υψηλού επιπέδου και κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Οι ΠΑΕ κάνουν εισηγήσεις, καταθέτουν στοιχεία και η επιτροπή παίρνει τις αποφάσεις. Υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας και δεν μας επιτρέπει να δείξουμε τους φακέλους. Φέτος αν και θα κατηγορηθώ θα βγάλω τους φακέλους στη δημοσιότητα.

Για τον Φερνάντο Σάντος και την εθνική ομάδα:

Πρόσφερε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα θέλαμε να συνεχίσει στην εθνική αλλά έχει επιθυμία να φύγει. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνει. Υπάρχει πρότζεκτ, το οποίο έχει φτιάξει ο Φερνάντο Σάντος, όποιος έρθει στη θέση του θα πρέπει να το συνεχίσει. Ήδη βλέπουμε αποτελέσματα και στο μέλλον θα δούμε ακόμα μεγαλύτερα. Είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε εάν ο νέος προπονητής θα είναι έλληνας η ξένος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags