Μπερδεύτηκαν πολύ, πάρα πολύ τα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα μετά το "διπλό" του Πλατανιά στην Ξάνθη και επειδή έχουμε δει διάφορα ...περίεργα στο ελληνικό πρωτάθλημα, νομίζω πως το χθεσινό αποτέλεσμα δεν ήταν από τα "γνωστά" κι αυτό γιατί πλέον η Ξάνθη μπήκε σε περιπέτειες.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τον Άρη που έχει 30 βαθμούς και έχει ...αποχαιρετίσει, υπάρχουν 5 ομάδες που θα κοντραριστούν μέχρι το τελευταίο λεπτό της 34ης αγωνιστικής για να σώσουν το τομάρι τους!

Και εξηγούμαστε...

Η Βέροια αυτή τη στιγμή είναι προτελευταία με 32 βαθμούς, όμως έχει πολλές ελπίδες να σωθεί, καθώς μπορεί να κάνει δύο νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές και να φτάσει τους 38. Έχει δύο ματς εντός έδρας, τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης. Κανένας από τους δύο δεν "καίγεται" και γι΄ αυτό δεν είναι απίθανο η φορμαρισμένη Βέροια να κάνει το απόλυτο.

Ο Απόλλωνας αυτή τη στιγμή έχει 33 και είναι στη θέση των μπαράζ και ελπίζει σε τρίποντο την Κυριακή εντός έδρας με τον Εργοτέλη ώστε να φτάσει τους 36, γιατί την τελευταία αγωνιστική έχει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό που θα κάνει φιέστα.

Ο Πλατανιάς βρίσκεται από πάνω με 34, ωστόσο την Κυριακή υποδέχεται τον Παναιτωλικό που από την αρχή της χρονιάς δεν είναι καλός μακριά από το Αγρίνιο και την τελευταία αγωνιστική έρχεται στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο, ο οποίος λογικά δεν θα έχει κανένα κίνητρο. Οπότε ο Πλατανιάς μπορεί να φθάσει μέχρι και τους 40 πόντους ή έστω τους 37...

Και φθάνουμε στα ...δύσκολα. Η Ξάνθη με την τελευταία ήττα εντός έδρας έμεινε στους 35 και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς πρέπει οπωσδήποτε να βρει βαθμούς στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Την Κυριακή πηγαίνει στον ΟΦΗ, ο οποίος έχει δείξει πως δεν ...χαρίζεται και ότι παλεύει όλα τα ματς, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που επίσης δεν πρόκειται να χαριστεί. Στο μόνο που μπορεί να ελπίζει, είναι να παίξουν οι Πράσινοι με πολλές αλλαγές, καθώς θα ακολουθεί σε τρεις ημέρες το ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Καλλονή με 36, ΠΑΣ Γιάννινα με 37 και Πανιώνιος με 38, δε νομίζω πως αγχώνονται. Η Καλλονή πρέπει να πάρει το ματς με τον Πανθρακικό και να ξεμπερδεύει, αφού τελευταία αγωνιστική πάει στην Κρήτη κόντρα στον αδιάφορο Εργοτέλη, ενώ ο Πανιώνιος είπαμε πως έχει Βέροια και Πλατανιά. Αν δει πως ζορίζεται από τα άλλα αποτελέσματα, μπορεί να πάρει αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική από τους Κρητικούς.

Για τον ΠΑΣ τα πράγματα είναι λίγο πιο μπερδεμένα, καθώς τώρα έχει Ολυμπιακό και μετά Άρη. Οι Πειραιώτες, αν και κουρασμένοι από τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, θα θέλουν να κλείσουν την χρονιά με καλό σερί, ωστόσο οι Γιαννιώτες θα μπορούν να βρουν αποτέλεσμα στον αδιάφορο Άρη, ο οποίος φέτος έχασε και πιο σημαντικά ματς από αυτό, από πολύ χειρότερες ομάδες...

Οπότε έχουμε και λέμε...

Απόλλων με ...ταβάνι στους 36 είναι φαβορί για υποβιβασμό, ακολουθούν φυσικά Βέροια και Πλατανιάς (που για μένα θα τα πάρουν τα ματς) και η Ξάνθη, η οποία χρειάζεται μία ...υπέρβαση για να μείνει στην κατηγορία ή να πάει έστω μπαράζ. Χαμός θα γίνει!

Δείτε τη βαθμολογία και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και στείλτε μας την πρόβλεψή σας...