Facebook Pixel Σαλπιγγίδης: "Θέλουμε το Κύπελλο. Δεν υπάρχει φαβορί"
| 2014-04-25 14:46:00

Σαλπιγγίδης: "Θέλουμε το Κύπελλο. Δεν υπάρχει φαβορί"

Σαλπιγγίδης: "Θέλουμε το Κύπελλο. Δεν υπάρχει φαβορί"

Την άποψη ότι σε έναν τελικό Κυπέλλου δεν υπάρχουν φαβορί και πως οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ δεν αισθάνονται πίεση, αλλά σιγουριά για τον τίτλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Αναφορικά με το αν υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ, ο εκ των αρχηγών του Δικεφάλου, τόνισε: "Δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Η πίεση μόνο αρνητική ενέργεια μπορεί να φέρει. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι πώς θα πρέπει να παρουσιαστούμε για να πάρουμε τον τίτλο. Γνωρίζουμε πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον τελευταίο τίτλο και θέλουμε να τον πανηγυρίσουμε. Δεν θεωρώ πως έχουμε εμείς περισσότερο άγχος. Είναι και για τις δύο ομάδες ένα ματς τίτλου και λόγω της ιστορίας τους το θέλουν και οι δύο πολλοί. Πίεση θα έχουν και οι δύο ομάδες, εμείς θα προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη δική μας καλύτερα. Δεν είναι κακό να έχεις λίγο άγχος, γιατί διατηρεί τη δίψα για τον τίτλο. Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση. Έχουμε αφήσει πίσω μας τον ημιτελικό, όπου αποκλείσαμε έναν δυνατό κι άξιο αντίπαλο, κάτι που αποτελεί σημάδι πως μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο".

Για τη σημασία του Κυπέλλου, δήλωσε: "Κίνητρο υπάρχει ούτως ή άλλως. Ο τίτλος είναι κάτι που μένει σε έναν αθλητή, στιγματίζει την καριέρα του και θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Θέλουμε να γίνει ένα καλό ματς, να το χαρεί ο κόσμος, να μη γίνει τίποτα εκτός αγωνιστικού χώρου και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει. Το Κύπελλο είναι σημαντικό για όλους μας. Το ότι είμαι αρχηγός και αν το πάρουμε θα το σηκώσω δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Όλοι θέλουμε το Κύπελλο το ίδιο".

Ο Σαλπιγγίδης ρωτήθηκε για το σχόλιο πως "γελά μαζί μας η Ευρώπη", που έκανε μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα: "Η τοποθέτηση δεν είχε να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι και την ομάδα του ΠΑΟΚ. Μπορούμε να ανατρέξουμε και σε άλλα παιχνίδια που θα μπορούσε να τα κοιτάει η Ευρώπη και να γυρίζει την πλάτη. Δεν μπορούμε να λύσουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές τα προβλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι προέκταση της κοινωνίας και δεν μπορούμε να μιλάμε για προηγμένο ποδόσφαιρο όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για το Κύπελλο, είπε: "Ο τίτλος φαβορί δεν μπορεί να αποδοθεί σε έναν τελικό σε κάποια ομάδα, ακόμη κι αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Εμείς δεν έχουμε άγχος, ούτε θεωρούμε τους εαυτούς μας φαβορί. Έχουμε αυτοπεποίθηση και νιώθουμε σίγουροι πως μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο".

Σχολιάζοντας το παρελθόν του στον Παναθηναϊκό, ο άσος του ΠΑΟΚ, ήταν ξεκάθαρος: "Ότι έχω αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει κάτι για μένα, όπως και για κάθε επαγγελματία αθλητή που τιμά την ομάδα που παίζει και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags