Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ζαγοράκη στo seleo.gr

-Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με αυτό που ρωτάνε όσοι κατακρίνουν την επιλογή σας. Τι μπορεί να προσφέρει ο Θ. Ζαγοράκης στην Ευρωβουλή;

“Ένας από τους τομείς που το Ευρωπαικό κοινοβούλιο αναμένεται να χρηματοδοτήσει τα επόμενα χρόνια είναι αυτός του αθλητικού τουρισμού. Δεδομένου πως ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις ώστε να εισρεύσουν κεφάλαια, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, κάτι που θα τονώσει την αγορά και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Το Ευρωπαικό κοινοβούλιο επίσης, αναμένεται να κάνει το ίδιο με τον αθλητισμό στα σχολεία και τη δημιουργία σχετικών υποδομών που αφορά στα παιδιά μας, τομέας στον οποίον οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν κάνει ήδη σημαντικά βήματα. Δεν είναι βεβαίως μόνο αυτά, αποτελούν όμως πλαίσια στα οποία πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω με το ´’καλημέρα´”.

- Πότε έγινε η πρόταση από τον Αντ. Σαμαρά; Είπατε άμεσα το ναι;
“Η πρόταση έγινε περίπου 1.5 μήνα πριν και εννοείται πως δεν απάντησα άμεσα, ήταν μια πρόκληση για τα δύσκολα όμως, οπότε δε μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο. Μίλησα με την οικογένεια και το στενό μου περιβάλλον, το αποδέχτηκαν πολύ θετικά, οπότε η αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου έκανε ο πρωθυπουργός, ήταν μονόδρομος”.

- Αν είχατε πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνατε στο πλευρό του Αλ. Τσιπρα; Και γιατί;
“Αν είχα ποτέ πρόταση από τον κ. Τσίπρα, ο πρώτος που θα μάθαινε την απάντηση αλλά και την αιτιολόγησή της, θα ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας”

- Έχετε μια πολύ καλή σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη. Σας παρότρυνε να συμμετέχετε στις ευρωεκλογές;
“Μέσα στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου που μίλησα πριν πάρω την οριστική απόφαση, συγκαταλέγεται και ο Ιβάν Σαββίδης”

- Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μετακομίζει πλέον από το ποδόσφαιρο στην πολιτική; Θα υπάρχει μελλοντική κάθοδος και στις εθνικές εκλογές;
“Είναι μια θεωρητική ερώτηση που αφορά το μέλλον, καλύτερα ας μιλήσουμε για το σήμερα…”

- Αληθεύει ότι είχατε πρόταση από τον Γ. Ιωαννίδη για την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης;
“Ουδέποτε δέχτηκα πρόταση από τον κ. Ιωαννίδη”

- Πολύ σκληρή ανακοίνωση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ κατά του προσώπου σας. Σας στεναχωρεί; Πώς μπορεί να ξανακολλήσει το γυαλί;
“Σε όλη την πορεία της ζωής μου ο ρόλος μου ήταν ενωτικός, αν ήμουν αυτός που είχα σπάσει ή έστω ραγίσει το γυαλί, θα ήμουν ο πρώτος που θα προσπαθούσα να το κολλήσω…”

- Δεν μπορώ να μην κλείσω με ΠΑΟΚ. Τι θέλει ο Δικέφαλος; Τι χρειάζεται; Η ομάδα δεν είναι καλά και φέτος. Απέτυχε να φέρει έναν τίτλο πάρα τα πολλά λεφτά του Σαββίδη.
“Σε μια εποχή όπου τα οικονομικά προβλήματα μαστίζουν τις περισσότερες ομάδες, ο ΠΑΟΚ χάρη στον κ. Σαββίδη είναι οικονομικά ισχυρός, Τώρα που βρήκε λύση στα δύσκολα, καιρός να κάνει και τα εύκολα…”

Πηγή: seleo.gr