Την αποχώρησή του από τα "Ζαχαρωτά" είχε ανακοινώσει ο 23χρονος ποδοσφαιριστής πριν από μερικές ημέρες μέσω του λογαριασμού στο Twitter και σήμερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από τον αγγλικό σύλλογο.

Ο προπονητής Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, σχολίασε την παρουσία του Βέλλιου στην ομάδα και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια και τη συμπεριφορά του: "Νομίζω πως είναι μια απογοητευτική σεζόν γι’ αυτόν, αλλά πάντα έχει μια φοβερή προσωπικότητα και πάντα έναν πραγματικό πόθο να προσπαθήσει να δουλέψει σωστά για μια ομάδα. Είναι ακόμα πολύ νέος και χρειάζεται μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ένα καινούριο περιβάλλον που θα μπορεί να δείξει τι μπορεί να κάνει. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και είμαι σίγουρος που κάθε οπαδός της Έβερτον θα συμφωνήσει σε αυτό".

Ο Απόστολος Βέλλιος μεταγράφηκε το 2011 στην Έβερτον από τον Ηρακλή, όπου υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο. Αγωνίστηκε σε 24 ματς με την πρώτη ομάδα και πέτυχε 3 γκολ.

Το όνομα του 23χρονου έχει γραφτεί για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού.