Facebook Pixel Η Φιλαδέλφεια θα δείξει την αγάπη της για την ΑΕΚ
| 2014-05-21 00:01:00

Η Φιλαδέλφεια θα δείξει την αγάπη της για την ΑΕΚ

Η Φιλαδέλφεια θα δείξει την αγάπη της για την ΑΕΚ

Ο Κ. Κετσετζόγλου γράφει για την εκλογική μάχη στη Ν. Φιλαδέλφεια, για την ψήφο «όχι» στο γήπεδο, αλλά και για τον κόσμο της ΑΕΚ που πρέπει να δείξει πως σέβεται την πόλη.

Απόσπασμα από συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου σε τοπική εφημερίδα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ερώτηση: Φλέγον ζήτημα για χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ είναι η κατασκευή του νέου της γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αναλύστε τις θέσεις της παράταξή σας:
 
Η Απάντηση: Εμείς έχουμε ταχθεί στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας. Έχουμε αυτήν τη θέση από το 2010 ως παράταξη.

Θέτουμε βέβαια προϋποθέσεις για την ένταξη του γηπέδου στη ζωή της πόλης -διότι είναι μια πολύ μεγάλη κατασκευή- έτσι ώστε να δέσει αρμονικά και να συμβάλει στην αθλητική και κοινωνική ανάπτυξή της και όχι να περιοριστεί μόνο στην ικανοποίηση των οπαδών της ΑΕΚ.

Λέμε λοιπόν «ναι» στην κατασκευή του, αλλά έχουμε ενστάσεις στην παραχώρηση των επιπλέον 6 στρεμμάτων και θεωρούμε πως το αθλητικό κέντρο μπορεί να κατασκευαστεί στον παραχωρηθέντα χώρο των 26.6 στρεμμάτων που βρισκόταν το Νίκος Γκούμας και το Γεώργιος Μόσχος.

Επίσης, θεωρούμε πως πρέπει να γίνουν σοβαρές συγκοινωνιακές μελέτες και να φτιαχτούν οδικοί άξονες και νέα σημεία πρόσβασης, προκειμένου να μην «πνίγεται» η πόλη στους αγώνες. Μιλάμε για 34.000 θέσεις, με τον περισσότερο κόσμο να προσεγγίζει με αυτοκίνητο. Στο υπάρχον νομοσχέδιο, μάλιστα, προβλέπονται ελάχιστες θέσεις στάθμευσης. Αυτά πρέπει να αλλάξουν.
 
Ένα τρίτο ζήτημα, είναι ότι το γήπεδο συνορεύει με τον προσφυγικό οικισμό. Το ύψους του προηγούμενου γηπέδου δεν ξεπερνούσε τα 15 μέτρα. Εδώ, το νέο σχέδιο αναφέρει 30 μέτρα και πυλώνες 40 μέτρων. Ο προσφυγικός οικισμός, λοιπόν, όπου το ανέρωτο ύψος του κάθε σπιτιού είναι 12 μέτρα, θα σκεπαστεί. Ζητάμε λοιπόν το νέο γήπεδο να έχει χαμηλότερο ύψος, κάτι που σίγουρα είναι υλοποιήσιμο τεχνικά.

Με λίγα λόγια ο κύριος Βασιλόπουλος είναι δεδομένο πως ξεπερνάει και την Ρένα Δούρου και ουσιαστικά με τις… προτάσεις του καταργεί πριν ψηφιστεί τον… νόμο, τον οποίο ενέκριναν σε ποσοστό πάνω από 90% δύο δημοτικά συμβούλια Νέας Φιλαδέλφειας, και με τις προτάσεις του καθιστά αδύνατη την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αφού με αυτά που θέλει γήπεδο δεν γίνεται.

Εκτός βέβαια ότι λέει ψέματα αφού καμία ΑΕΚ δεν παίρνει έξι στρέματα από το άλσος ούτε το ύψος είναι 30 μέτρα. Η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος λέει ξεκάθαρα πως θα πολεμήσει το σχέδιο το οποίο έχει εγκριθεί από την συντριπτική πλειοψηφία του προηγούμενου συμβουλίου και σε λίγο καιρό θα είναι και νόμος του κράτους. Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Ψήφος στον Βασιλόπουλο σημαίνει όχι στο γήπεδο ανεξάρτητα από το μπορεί να το εμποδίσει ή όχι. Πιστεύω όμως πως η Φιλαδέλφεια θα δείξει την Κυριακή την αγάπη της για την ΑΕΚ και το πόσο θέλει να ήμαστε ξανά ΜΑΖΙ.

Προσοχή όμως. Το ότι ο κύριος Βασιλόπουλος έχει αυτή την άποψη την οποία δεν έκρυψε δεν σημαίνει πως είναι εχθρός της ΑΕΚ. Απλά έτσι πιστεύει πως εξυπηρετεί καλύτερα την πόλη του. Προφανώς θεωρεί πως ένα χωράφι εστία μόλυνσης για 11 χρόνια σε συνδυασμό με την ερημωμένη πόλη είναι καλυτερο για την Φιλαδέλφεια. Δικαίωμα του. Κι ας είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού όπως ο ίδιος έχει πει. Η Φιλαδέλφεια όμως σε ποσοστό πάνω από 70% ψήφισε συνδυασμούς που στήριζαν το σχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και θα γίνει πολύ σύντομα νόμος του κράτους. Η πόλη έχει δείξει τις προθέσεις της.

Πρέπει κι ο κόσμος της ΑΕΚ να δείξει πως σέβεται την πόλη όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Μόνος τρόπος να ανατραπεί το αποτέλεσμα είναι η οποιαδήποτε μορφή ηρωοποίησης του Αρη Βασιλόπουλο. Εκτός του ότι δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα του ΑΕΚτζή αυτά τα πράγματα είναι βέβαιο πως θα έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα και θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Μακριά από χαζές ενέργειες. Ας αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν ήρεμα και θα πάνε καλά.

Μην απαντάτε στις προκλήσεις, μην χάνετε την ηρεμία σας. ΑΕΚάρα για πάντα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags