Όπως είπε ο κ. Βασιλόπουλος θα θέσουν σε συζήτηση προτού το νομοσχέδιο τεθεί προς ψήφιση, τις «καλόβουλες», όπως είπε, παρατηρήσεις του σχετικά με την επιθυμία να μην χαθεί έκταση πρασίνου στο δήμο, να υπάρξουν περισσότερες θέσεις πάρκνιγκ, αλλά και το ύψος του γηπέδου να είναι στα φυσιολογικά πλαίσια.

Πάντως, παρά τις προϋποθέσεις αυτές, επανάλαβε πολλές φορές στη διάρκεια της συζήτησης την επιθυμία της νέας δημοτικής αρχής να χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το φυσικό του χώρο. Παράλληλα θέλησε να διευκρινίσει, ότι δεν είναι Ολυμπιακός, όπως του χρέωσαν, επισημαίνοντας ότι δεν ασχολείται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Senrtra 103,3 fm

Για το γήπεδο: «Για να το διευκρινίσω εγώ ως δήμαρχος θέλω το γήπεδο να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια, Το λέω με απόλυτη βεβαιότητα. Η θέση του είναι εδώ πέρα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να γίνει εδώ, με το μεγαλύτερο σεβασμό στην πόλη. Επαναλμβάνω εμείς θέλουμε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι κομμάτι της ψυχής της πόλης μας και θέλουμε να κατασκευαστεί το γήπεδο εκεί που βρισκόταν γιατί έχει λείψει από τους φιλάθλους της ΑΕΚ».

Για το νέο ρυθμιστικό είπε: «Με το ρυθμιστικό Αττικής - Θεσσαλονίκης διαφωνούμε και το έχουμε δηλώσει στους κατοίκους . Εμείς ζητάμε από τη βουλή, την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΑΕΚ, τους πολιτικούς μηχανικούς του γηπέδου να να λάβουν υπόψη τους συγκεκριμένα ζητήματα, ώστε το γήπεδο να ενταχθεί αρμονικά στον οικοδομικό ιστό της πόλης. Θέλουμε για παράδειγμα να μη φαγωθεί δάσος, όπως, άλλωστε, δεσμευόταν προεκλογικά και ο κ. Γεωργμαλής. Και αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται στα 26.5 στρέμματα το γήπεδο, αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε, να το δούμε τεχνικά και αν χρειαστεί ν' αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο.

Επίσης πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Να μην υπάρχει χώρος πάρκινγκ μόλις 380 θέσεων. Θεωρώ πως είναι κατανοητό ότι δεν επαρκούν. Να βρεθούν χώροι πλησίον του σημείου που θα γίνει το γήπεδο και τους οποίους θ' αγοράσει η ΑΕΚ, ώστε να δημιουργηθούν κι άλλες θέσεις πάρκινγκ, πιθανότατα υπόγειου.

Ως προς το ύψος του γηπέδου

«Εχω γυρίσει το δήμο και έχω μιλήσει με τον προσφυγικό πληθυσμό. Όλοι με ρωτούσαν πόος θα είναι το ύψος του γήπεδο. Όπως αντιλαμβάνεστε οι κάτοικοι υφίστανται κάποια όχληση από το γήπεδο. Είναι άλλο να έχει ύψος 14-15 μέτρα και άλλο τριάντα. Εμείς ζητάμε αν γίνεται αυτό να ληφθεί υπόψη και το γήπεδο να κρατήσει ένα χαμηλότερο ύψος, όπως, μάλιστα είχε ειπωθεί από πλευράς ΑΕΚ στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο».

Για το αν θα γίνει συζήτηση με τη διοίκηση της ΑΕΚ και τι περιμένει από τη Βουλή:

«Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ της εταιρείας που θέλει να κατασκευάσει το γήπεδο να συζητήσουμε για το πως μπορεί να βοηθήσει ο δήμος. Οσο γι' αυτά που ζητάμε, θέλουμε μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες να ληφθούν υπόψη τα όσα λέμε, καλόπιστα το τονίζω, απέναντι στην ΑΕΚ.Θέλουμε να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια το γήπεδο, να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να γίνει με σεβασμό προς την πόλη. Θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς για να γίνει ένα στολίδι, αλλά και επιυθυμούμε πριν φτάσει μια ολόκληρη πόλη προ τετελεσμένου να συζητήσουμε το νέο ρυθμιστικό προτού πάει προς ψήφιση στη βουλή».