Facebook Pixel Ο εισηγητής του ΣτΕ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό
| 2014-06-04 16:58:00

Ο εισηγητής του ΣτΕ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό

Ο εισηγητής του ΣτΕ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό

Συζητήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την ακύρωση του από 29/4/2013 Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά στην έγκριση του Προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης.Στην υπόθεση αυτή έχει ασκήσει παρέμβαση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και του κύρους του Προεδρικού Διατάγματος ο Δήμος Αθηναίων.

Κατά την διάρκεια της εκδίκασης ο δήμος Αθηναίων προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει έννομο συμφέρον, καθώς δεν του ανήκει το γήπεδο όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι.

Χαρακτηριστικά, υπογράμμισαν ότι ο Π.Α.Ο. δεν είναι κύριος του γηπέδου της Λεωφ.Αλεξάνδρας και συνεπώς δεν έχει έννομο συμφέρον και δεν νομιμοποιείται να ασκήσει την αίτηση ακυρώσεως, προβάλλοντας, μεταξύ άλλων ,τον ισχυρισμό ότι το 1972 (επί χούντας ) υπήρξε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ του Π.Α.Ο. και του Δήμου Αθηναίων,όπου ο Π.Α.Ο. παραδέχθηκε ότι έχει μόνο την χρήση του γηπέδου.Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η χούντα είχε καταργήσει τη νόμιμη διοίκηση του Π.Α.Ο. και είχε επιβάλει αλλαγή του καταστατικού του σωματείου.

Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό έχουν να κάνουν με τον εισηγητή του ΣτΕ, ο οποίος απέρριψε την γραμμή του Δήμου, καθώς θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει κατά του ΠΔ, χωρίς μάλιστα να μπει στην διαδικασία αν το γήπεδο ανήκει νομικά στους «πρασίνους». Το νομικό επιτελείο του Ερασιτέχνη είναι αρκετά αισιόδοξο για την τελική απόφαση, η οποία αναμένεται μετά το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags