Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, ο Παναθηναϊκός γυρίζει μάλλον ευχαριστημένος από το Βέλγιο με το 0-0 στις αποσκευές του. Η κακή εικόνα των πρασίνων, με τα λάθη και τη μηδενική ανάπτυξη βελτιώθηκε στο β` μέρος, με τους παίκτες του Αναστασίου να είναι καλύτεροι σε όλους τους τομείς και να έχουν και δοκάρι στο 64` με τον Σίλντενφελντ! Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, ούτε... κακό, με τη ρεβάνς της Λεωφόρου την άλλη Τρίτη να θέλει ιδιαίτερη προσοχή με τους ταχείς Βέλγους.

Δύσκολες στιγμές...

Γρήγορο ρυθμό έδωσαν οι Βέλγοι στο ξεκίνημα του ματς, πιέζοντας τον Παναθηναϊκό με σκοπό το γρήγορο γκολ και τους πράσινους να προσπαθούν να ισορροπήσουν, έχοντας πάντως δοκάρι στο 9` με τον Μπεργκ, με τον Σουηδό πάντως να καταλογίζεται οφσάιντ. Το πρώτο 15λεπτο έφυγε χωρίς φάσεις, αλλά στο 16` χρειάστηκε η επέμβαση του Τριανταφυλλόπουλου στο σουτ του Μπιά για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το μεγάλο πρόβλημα των παικτών του Αναστασίου ήταν τα λάθη στο κέντρο, δίνοντας ευκαιρίες στους ταχύτατους Βέλγους να ξεδιπλωθούν και να απειλούν. Στο μεταξύ, το γύρισμα του Μπεργκ στο 21` ήταν η καλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στη συνεργασία του με τον Πέτριτς. Μετά από ένα διάστημα όπου οι πράσινοι είχαν χαλάσει κάπως τον ρυθμό των Βέλγων, από το 30` και μετά οι γηπεδούχοι ενέτειναν πάλι την πίεση τους, έχοντας μια καλή φάση με τον Ντε Καμάργκο στο 38`. Εν τέλει, το ημίχρονο έληξε 0-0, με τους πράσινους να έχουν πρόβλημα στο να κρατήσουν μπάλα, να είναι μια ταχύτητα κάτω αλλά ουσιαστικά να έχουν απειληθεί μόνο από τη φάση του Ντε Καμάργκο. Ο ΠΑΟ είχε μόνο τη φάση του Μπεργκ.

Κι όμως μπορούσε!

Βελτιωμένος ανασταλτικά ήταν ο ΠΑΟ στο ξεκίνημα του β` μέρους, προσπαθώντας παράλληλα να βγει μπροστά, όπως στη φάση του 57` με τον Πέτριτς, που δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι πράσινοι είχαν ξεθαρρέψει οριστικά και στο 64` ο Σίλντενφελντ με βολίδα από την περιοχή βρήκε οριζόντιο δοκάρι! Ο Πράνιτς μπήκε αντί του Πέτριτς, με το σύστημα να γίνεται 4-4-1-1 (Ατζαγκούν πίσω από Μπεργκ) και τον Ατζαγκούν στο 65` να αστοχεί από καλή θέση.

Ο Αναστασίου έβαλε και Καρέλη αντί του Μέντες, με τον ΠΑΟ να βγαίνει μπροστά για το γκολ και από το 80` και μετά να προσέχει πάντως κυρίως στην άμυνα και τον νεοεισελθόντα Κλωναρίδη στο 85` να έχει ένα καλό σουτ. Οι της Σταντάρ φαίνονταν αποκαμωμένοι με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί στο τέλος να πιέσει, αλλά τον Κουτρουμπή να κόβει σωτήρια τον Εζεκιέλ στο 90` για το τελικό 0-0!