Την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχασε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε με 2-1 στην Λεωφόρο από την Σταντάρ Λιέγης. Οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν πλέον στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και ελπίζουν πως θα καταφέρουν να μπουν στους ομίλους για να πάρουν και τα χρήματα από την Ευρώπη.

Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι, προηγήθηκαν με αυτογκόλ στο 17', όμως στο 36' ο Εμπομπό και στο 42' ο Εμποκού γύρισαν το ματς και κλείδωσαν την πρόκριση των Βέλγων. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός το κυνήγησε, είχε δύο δοκάρια με τους Σιλντενφελντ και Ντίνα, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η κλήρωση για το Γιουρόπα Λιγκ θα γίνει την Παρασκευή.

Μία αλλαγή...

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο ματς με μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο και αυτή αναγκαστική, αφού στην θέση του ανέτοιμου Λαγού ξεκίνησε ο Πέτριτς. Έτσι λοιπόν, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε το «τριφύλλι» με 4-1-3-2 τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, με τους Νάνο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλο στην άμυνα, μπροστά τους τον Μέντες, στα δεξιά τον Ζέκα και αριστερά τον Πράνιτς. Επιθετικό "δίδυμο" ήταν οι Πέτριτς και Μπεργκ και πίσω τους, ο Ατζαγκούν σε ρόλο δημιουργικού μέσου.

Γρήγορο γκολ, πέναλτι και... ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός με την δύναμη της έδρας μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και βρίσκοντας κενά στην άμυνα της Σταντάρ που πίεζε ψηλά, κατάφερε πολύ νωρίς να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, στο 17' ο Μπεργκ κινήθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε την σέντρα – σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Αρσλάναγκιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από την εξέδρα αλλά και από τον Αναστασίου, ο οποίος ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα έκαναν οι ποδοσφαιριστές του.

Από το γκολ και μετά όμως, άρχισαν τα λάθη και τα... κενά στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» είχαν τεράστιο πρόβλημα στον άξονα και η Σταντάρ έβγαινε αρκετά συχνά στην κόντρα. Τελικά, στο 36' ο Εμπομπό από την πάσα του Ντε Καμάργκο έφυγε στην αντεπίθεση, πρόλαβε τον Κοτσόλη και έκανε το 1-1, ενώ στο 42' ο Εμποκού με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-2. Τα δύο γρήγορα γκολ «πάγωσαν» την Λεωφόρου, αφού στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» ήθελαν δύο τέρματα για να προκριθούν.

Άτιμα δοκάρια...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση και για αυτό ο Γιάννης Αναστασίου στο 56' προχώρησε σε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Κλωναρίδη και Καρέλη αντί των Πέτριτς και Μέντες. Τα πλάνα πάντως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο κόουτς των «πρασίνων», καθώς στο 65' ο Κλωναρίδης τραυματίστηκε και πέρασε εκτός ματς δίνοντας στην θέση του στον Ντίνα. Αυτός πάντως μπήκε ορεξάτος και στο 70' το δυνατό σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής, σταμάτησε στο οριζόντιο. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και δύο λεπτά αργότερα άγγιξαν για δεύτερη φορά το γκολ, όταν η κεφαλιά του Σίλντενφελντ σταμάτησε ξανά στο δοκάρι!

Χάθηκε η πρόκριση, όχι ακόμα τα λεφτά!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά, έκλεισε την Σταντάρ στο μισό γήπεδο, ο Κοτσόλης έγινε... λίμπερο και οι «πράσινοι» τα έπαιξαν όλα για όλα. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου και η εξέδρα πίστευαν στην πρόκριση, όμως δεν είχαν υπολογίσει τον Καβασίμα, ο οποίος στο 75' μπλόκαρε το σουτ του Καρέλη και στο 78' έδιωξε εντυπωσιακά το πολύ καλό σουτ του Ατζαγκούν. Τελικά, το 1-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Σταντάρ πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρόλα αυτά, δεν χάθηκαν ακόμα τα χρήματα από το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ο Παναθηναϊκός τώρα θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα με στόχο τους ομίλους.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (56’ Κλωναρίδης, 64’ λ.τ Ντίνας), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς (56’ Καρέλης), Μπέργκ

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Βαν Ντάμε, Καρσελά (53’ Γουάτ), Μπιά (19’ Μποκού), Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Μπομπό, Λουμάντζα.