Εάν συμφωνήσουμε πως ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο δεν προσδιορίζεται μόνο από τις νίκες που καταφέρνει, τότε ο Παναθηναϊκός ήταν -συνολικά- ξεκάθαρα ανώτερος της Σταντάρ από την οποία ωστόσο αποκλείστηκε. Οι ευκαιρίες στα δύο παιχνίδια μέτρησαν υπέρ του, όπως και τα δοκάρια, όμως η απειρία των περισσότερων παικτών του Γιάννη Αναστασίου ως σύνολο, όπως και ορισμένων ατομικά, προκειμένου να "περπατήσουν" στο τεντωμένο σκοινί των προκριματικών της Ευρώπης σε δύο 90λεπτα, στοίχισε.

Όπως στοίχισε και ο... "αποκλεισμός" του Μπεργκ (στο Βέλγιο και την Αθήνα) από τον πολύ σωστά διαβασμένο προπονητή των Βέλγων. Όπως πλήρωσε η ομάδα και την πίεση της πρόκρισης με ιερό σκοπό το οικονομικό διακύβευμα. Αυτό ήταν άλλωστε στα αλήθεια το πιο μεγάλο ζήτημα σε αυτή τη φάση καθώς-έτσι κι αλλιώς- οι "πράσινοι" δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν στη συνέχεια σοβαρά σε πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι όμιλοι του Europa εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά και αυτό που πρέπει πλέον να γίνει είναι να δουλευτούν τα λάθη που κοστίζουν, αλλά και να ηρεμήσει η ομάδα διότι όταν ο κάθε παίκτης ξέρει ότι από εκείνον εξαρτάται οικονομικά το μέλλον του συλλόγου δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί. Και φάνηκε στο πιο κρίσιμο σημείο.

Δεν είναι δυνατόν οι Βέλγοι να τελειώνουν το πρώτο ημίχρονο με δύο προσπάθειες όλες κι όλες εντός εστίας και αυτές οι δύο να καταλήγουν σε γκολ. Όσο κι αν το δέυτερο ήταν άπιαστο, το πρώτο από το ... πουθενά, δεν γίνεται να τελειώνει ένα παιχνίδι μέσα σε λίγα λεπτά, με ακαριαίο θάνατο!

Το τελευταίο όμως πολύ σημαντικό ζήτημα έχει να κάνει και με τη χρονική στιγμή ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Καμία Ελληνική ομάδα τόσο νωρίς κόντρα σε τέτοιο καλό αντίπαλο δεν κατάφερε να προκριθεί με ευκολία, ή να προκριθεί γενικώς. Κι ενώ η άμυνα του Παναθηναϊικού υπάρχουν στιγμές που όταν βγει στην πλάτη της μπαλιά, τρέχει χωρίς να προλαβαίνει. Σε μία, δύο περιπτώσεις σε κάθε ματς οι οποίες είναι ωστόσο αρκετές για να αποφέρουν την καταστροφή. Στα δύο γκολ της Σταντάρ η ταχύτητα των Βέλγων ήταν το καθοριστικό πλεονέκτημα στις διεκδικήσεις. Η περσινή σεζόν τελείωσε με την τελευταία γραμμή του "τριφυλλιού" να δέχεται γκολ στα επτά από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Η πρόσθεση και των δύο πρώτων επίσημων αγώνων τώρα έχει αποφέρει πλέον το 8/10. Όταν οι στόχοι μεγαλώνουν το πρώτο ζήτημα που θέλει επανεξέταση είναι η άμυνα, αλλιώς τέτοιοι ακαριαίοι θάνατοι μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Πηγή: pamesports.gr